Wednesday, March 9, 2011

TUTORIAL : RAMA RAMA BERTERBANGAN DI BLOG

salam semua...
jenjalan kat blog ellen tadi nampak kupu2 yg comel dok berlegar2 kat blog dia tu..hehehe so, nak cuba buatlah jugak...agak2 sape tau camne nak tukar warne dia eh...sat lah nak cuba godek2...dah jadi kupu2 saye tu tapi warne tu tetap biru gaks...anyway, thanks ellen

korang boleh le cuba eh..copy paste dari blog sicantik manis ellen...mmuuaaaaahhhh

Tutorial ni adalah mengenai bagaimanakah nak buat Rama2 warna Biru tu berterbangan kat Blog kita ni..okies....ini cara cara nya ya..hehe

Langkah 1 :

Copy code di bawah:-


 


Langkah 2:

Login ke Blogger, Klik Design


Kemudian pilih tempat dimana Anda akan memasang kemudian klik "Add a gadget"

 Pilih HTML/Javascript;



 Copy paste code HTML diatas ke dalam Content yang telah tersedia;

Kita akan dapat seperti yang ni...:-


Klik Save...
selamat mencuba ye...kredit tu ellen

7 org mintak aku reply komen;P:

Ellen said...

hehehe....wah ..dah ada rama2..comel2...

Shiela Firdaus said...

WACHAAAA..RERAMA BERTERBANGAN KAT BLOG AI!!

risa said...

thanks ellen...tutorial from u kan dear:)

kakaksela...yeahhhh

Aziah said...

kak risa... apa kata akak letak semua tutorial di side bar... senang mau tengok balik.

risa said...

camne nak buat tu aziah..adeh dehhhh akak tak pandai le dear..dah separate kan kat labes tu

nuyue said...

waoouuu menarik..
harus dicuba
thank kak risa yang ciut

Norazrani Maamin said...

ade rame2 la..nak cuba la..hehe

 

Copyright © 2011 Reserved to mY HaPpy FAMiLy®
Design with love by CikBulat