Tuesday, March 8, 2011

Jelajah BLOG 2011 : Kategori IBU

waaaaaaaaahhhhhhhhhhhh aku eksited nak join ni en.ben oiii...tunggu punya tunggu sekali udah keluar plak aku sibuk berblogwalking...sejak bila rajin benau membaca ntah...ekekekeke

okeh2...nak join segmen terbaru untuk kategori ibu ye...


sape nak join boleh klik banner aku tu ye....ada link terus terbang kesinunnnn

Sila letak BANNER ini(udah cikgu) 

Tajuk JELAJAH BLOG KATEGORI IBU dan linkkan ke entri ini ...(udah jugak) 

Siapa yang layak masuk ? Blogger blogger yang sudah bergelar ibu ...(aku memang dah 16thn jadi ibu, hehehe 

Ceritakan secara ringkas mengenai diri anda ..(saye ibu yg bekerjaya dan mempunya 4 cahayamata...saye seorg yg peramah, cepat marah, sangat baik hati(eh, ini org yg kata bukan saye yg kata tau...hehehe, senang mencari kawan, susah nak mempamerkan sayang...tp saye sangat2 penyayang) itu jelah kot..sape yg kenal saye boleh le komen saye tak pandai nak komen diri sendiri...ekekekek 

Apakah kenangan manis anda sewaktu bergelar ibu (kenangan manis mestilah masa menjadi ibu kan, masa melahirkan anak2 ...ada 4 org tu semua manis2 belaka...mau cerita ke en.ben?? karang tak cukup seploh muka surat plak..hehehehe tp yg paling manis bila anak2 menghadiahkan kejayaan derang pada kite dengan kata"maa kami takde ape nak balas jasa mama dan ayah..kami ada ni aje" report kad sekolah lah tu...lagi2 bila dapat kejayaan cemerlang disekolah... 


Kenangan pahit anda ?kenangan pahit?? masa awal2 perkahwinan le..dicemuh dan dihina sebab cepat sangat nak kawin..dan pasangan pulak bukan pilihan keluarga..asben org susah dan kami sama2 belajar...sedih bila dikatakan kawin dengan bekas penagih dadah lah baru keluar jail lah..dan paling sedih bila mak sendiri tak menyokong anaknye ni..awal2 perkahwinan semua org enjoy kan..saye tak...dari situlah bermula macam2 pengalaman pahit selepas berkahwin..saye direject dari kolej saye dipaksa pisah ngan suami...uihhh macam2 en.ben....kena sediakan tisu barang sekotak dua...saye sangat2 susah masa awal2 kawin dulu 


Kata kata khas buat si suami ...(abang..sesungguhnya hanya engkaulah lelaki terbaik dalam dunia ini..semoga abang akan terus menjadi suami dan ayah yg terbaik untuk aku dan anak2...jika mampu kugalas segala beban yg ada dibahumu..aku sanggup...jika mampu kutanggung segala keperitanmu selama menjadi suami ku aku sanggup..tiada kata yg mampu ku ucap untuk mu abang kerana segala jasa dan pengorbananmu selama ini tidak dapat diucap dengan hanya kata2...hanya ALLAH saja lah yg dapat membalasnya. 


Jika ada anak , apakah nasihat anda kepadanya dan juga buat anak anak yang berada di luar sana ..(wahai anak2ku buah hati cinta mama dan ayah...tiada apa yg kami pinta untuk membalas jasa..kerana segala2 itu adalah amanah...kamu semua adalah amanah yg sangat2 bernilai dari ALLAH..sesungguhnya tanpa kamu semua tidak berbahagialah kami didunia...hanya doa dan kejayaan dari kamu semua yg kami pinta...sayangilah kami seperti mana kami menyayangi kamu semua...kamu semua adalah anak2 yg baik insyaallah...kepada semua anak2 diluar sana..ingatlah takde ibu bapa yg tidak menyayangi zuriat mereka..cuma keadaan saja yg membezakan bagaimana kasih sayang itu dipamerkan...sayangilah mereka yg telah melahir dan membesarkan kamu ya 


Apakah harapan anda kepada anak anda ..(harapan saye dah tentulah nak anak2 berjaya dunia dan akhirat...hilangkan lah sesak nafas kami selama kami membesarkan..tiada balasan yg dipinta melainkan menjadi anak2 yg berguna insyaallah... 


Nasihat buat si gadis di luar sana ..(bagi gadis2 yg bakal berumahtangga..timbalah ilmu sedalam2 nya kerana perkahwinan itu bukan mudah sebenarnya..hanya mereka2 yg kuat sahaja dapat melaluinye dengan sabar dan berjaya...jangan mudah terpedaya dengan janji2 palsu..sesungguhnya ALLAH telah memberikan kamu semua akal fikiran untuk berfikir dan ingatlah wanita itu sangat2 mulia disisiNYA..

**saye main taip je nih...hehehe semua terbit dari hati..mintak amponnnn kalau ada yg salah...terima kasih..sekian saje entri kali ni untuk segmen en.ben...ehem ehem

18 org mintak aku reply komen;P:

Shiela Firdaus said...

huhu...segmen membuatkan ai tingat kat mami nih!

risa said...

hehehe..kak, saye lebih suke ingat pengalaman saye dari mak saye;)

Mamaleesya said...

jenjalan tgk geng mama segmen en ben

http://diarialeesya.blogspot.com/

risa said...

thanks ye mamaleesya...saye dah jenguk kesana tadi..jeles tau blog dia dah kena komen..hehehe

pRiNCe said...

"nice entry tau... dtg dari blog abg ben.... jom bce petua orang2 tua tntg soal kecntikan tubuh badan..."

SELAMAT BERKENALAN YE...:)

suzi fauzi said...

awesome !

cik yuz said...

jelajah dari blog ben ashaari...
wahh..turn kaum ibu2 plak join segmen...syabas!!

keep on blogging mama :)

c-tea said...

han..ronda-ronda sesi senje dari blog encik ben...jom ronda blog ct pulak..n jangan lupa untuk vote ct k..

http://illustrasiaku.blogspot.com/2011/03/ct-berkempen-bukan-manifesto-ingin.html

cik ayin said...

dtg dari belog BA :)

Diari-Selebriti-Mama said...

jejak dari blog en ben.slmt bkenalan.nice blog!dah follow.jemput singgah http://mamaglamdiva.blogspot.com

mas.saari said...

singgah dari segmen abg ben

selamat hari wanita!
semoga menjadi ibu yang tabah dan sabar dlm membesarkan anak2..

shearasol said...

Trimakasih ngan nasihat terakhir tu mama..

sangat-sangat berguna

ina said...

tahniah kak.. hampir 16 tahun bergelar mama. mesti bnayk suka duka sepanjang membesarkan anak kan? saya yang membesarkan anak 3 orang dah terasa susahnya... bukan setakat nak bela jer, nak bagi pandai, nak bag elok... everythng nak perfect...

risa said...

prince..thanks for coming!! nnti akak jenguk eh..datang lah lagi:)

suzi: Thanks!!! mmuuahhhh

cik yuz..nanti akak singgah eh..thanks!!

ct..thanks for coming..mmuuaahhh

cik ayin..kang akak singgah bagi minum ribena eh

DSM: thanks for ur comment...i'm cominggggg

ms saari: selamat hari wanita jugak!!!

shearasol...sama2 yang..semoga jadi wanita hebat ye dear

ina: tulah..seronok tau bila ingat zaman2 membesarkan derang tu...biasalah tu cuba tengok mak2 kite dedulu kan..lagi ramai:)

rizaros said...

salam perkenalan mommy.. leh kongsi2 about mommy kan :)
datang dr blog ben... jom follow sy jgak.. :)

ariana's said...

Salam kenal Risa..jelajah dari blog Ben..Selamat hari wanita, moga jadi ibu yang cemerlang pada keluarga yang bahagia..:)

atie @ ejay said...

salam ziarah dr blog en.ben:)

rinie din said...

salam kenal. singgah dari blog BA. sudilah join segmen ni. tq http://creativmum.blogspot.com/2011/01/sudikah-anda-jadi-follower-kami.html

 

Copyright © 2011 Reserved to mY HaPpy FAMiLy®
Design with love by CikBulat