Saturday, March 19, 2011

BEN ASHAARI : AKU SAYANG BLOG INI





sila pilih SATU BLOG  yang palingggg korang suka dan kagumi 
blog tu milik seorg lelaki yg sangat2 suke masak!!! cik mat gebu!!!! (kagum dengan en.ben..tp tulah..mesti ramai yg dah pilih kan kan...) 

Sila jelaskan KENAPA anda kagum dengan blog tersebut .. TIDAK KURANG  dari 100 patah perkataan .. OK ? Tidak kurang ok !! 
mestilah aku kagum sebab blog ni milik seorang lelaki hebat yg pandai memasak! resepi2 yg ada dalam ni semua original dan kalah org perempuan!

Sila buktikan yang anda benar benar kagum dengan blog tersebut ! Jeng jeng jeng !! 
tak dapat nak buktikan sebab saye hanya admirer sahaja dan jugak silent reader..biasalah saye jeles sebenarnya dengan blog dia yg selalu ada idea untuk apdate makanan...saye malu nak mengaku saye selalu baca blog dia..camne nak bagi bukti eh..kena tengok status network kot:) tak pandai bab2 IT neh  

Sudah berapa lamakah anda mengikuti blog tersebut ?? 
dah lama dah...sejak saye tau pasal blog!  

Sila ceritakan tentang blogger tersebut ..
tak banyak yg saye tau melainkan pasal makanan...dia ada beribu2 resepi dari barat hinggalah masakan kampung..dia seorg yg merendah diri dan tak mau dikenali..cukuplah org kenal masakkan dia jer..dan kalau tak silap dia dah berblog since umur dia belasan tahun...itu jelah kot 

Apakah blogger tersebut mengetahui anda kagum dengan blognya ? 
sudah tentulah dia tak tau sebab saye kan silent reader...curi2 baca sahaja;P 

Jika diberi peluang bertemu dengan blogger tersebut , sila beri 5 soalan yang akan anda tanya kepadanya !!
soklan pertama:
adakah anda ikhlas memberikan resepi2 anda secara percuma kepada pembaca??
soklan kedua
sekiranya anda kekeringan idea untuk memasak,,ape yg anda akan lakukan??
soklan ketiga
apekah impian anda selama ini yg belum tercapai?
soklan keempat
pernahkah anda terpikir bahawa menikmati masakan org lain lagi baik dari merasa masakan sendiri?
soklan kelima
sekiranya diberi pilihan samada berhenti berblog dan kami bayar resepi anda atau teruskan berblog tanpa meminta sebarang pulangan apekah yg anda pilih dan mengapa?

adehhhhhh betul ke yg saye buat neh...ampun ye kalo salah:) gud night!



7 org mintak aku reply komen;P:

Sunah Mohammad said...

wahhhh!!! kak harisa pun kagum ngan pakcik mat!! hehehe~

Muslimah Optimis said...

saya pun suka jugak blog Mat gebu ni..

risa said...

sunah...hehehhe perempuan mesti minat lelaki kan...pastu lelaki tu unik plak...emmmm admirer tauuuu...thanks for coming dear..

muslimah: tulah kannn mesti nak jenguk blog cik mat walau sibuk maacam mana pon:) terima kasih datang

solo molo said...

0whhh...
dah tau dah blog yang paling disayang...

NiSha said...

eeeaaa sama la kak sy pun suka resipi Abg Mat Gebu.. nampak cedap..

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

salam singgah dr segmen abg ben...blog kesayanganku yerp!!

nice entry lol!! like itt!!

hi fwenz!! keep it up blogging ya!! Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

mas saari said...

singgah n follow sini
salam perkenalan

nak risik2 blogger mana menjadi pujaan hati anda

 

Copyright © 2011 Reserved to mY HaPpy FAMiLy®
Design with love by CikBulat