Monday, April 18, 2011

BEN ASHAARI BIKIN FILEM : THE BLOGGERS

Salam korang...hadoiiii takdo idea nak buat filem...hahahha

Filem lah sangat...ape daaaaaaaa...tulis cerpen pon tak reti aihhhh


 ni blogger yg buat onar suruh org bikin filem plak..adeshhhh 
korang nak join pi klik banner tuh..kang ada org tembak korang pi hantar langit 7..hak hak hak

image
dah sudahhhhh...ada 9 watak le katanya...yg paling hero tu sape aku nak letak?? mak aihhh

  1. Letak header ben ashaari blog .. (udah pakkkk)
  2. Tajuk : BEN ASHAARI BIKIN FILEM : THE BLOGGERS dan linkkan ke entri ini .. Kemudian letak letak gambar tersebut ..(udah jugakkk)
  3. Korang dikehendaki mereka sebuah filem berdasarkan gambar dia atas .. Para pelakon / watak adalah blogger yang korang kenali .. Tulis nama dan linkkan ke blog mereka ...  Ada 9 watak dalam tu bermakna 9 blogger ... Sila jelaskan kenapa blogger itu menjadi pilihan korang ...  Kemudian buat satu cerita berdasarkan gambar dan watak tersebut .. Pandai pandai la korang eh .. Mesti lebih 4 perenggan dan tidak kurang dari 100 patah perkataan .. Yang tidak menepati piawaian , tidak akan di senaraikan ! OKeh .. 
     
    Bismillahhh....
    Pada tahun 10 sebelum masihi...dizaman cowboy
    Ada sebuah negeri yg didiami 9 jejaka paling hebat abad itu...Mereka terdiri daripada (dari depan membawa ke kanan, sila rujuk gambo) Niq Si hidung kembang, Ujang sikepala botak lonjong, Hasrul Hassan siitam masam, Cik mat Cowboy ada taman, si Solo Molo yg tak bape macho (rujuk gambo 4 jejaka sebelah kiri) Si Myung yg dah malas jadi designer, Si Fakhrul yg dah tak jadi ustaz, Abang Terror yg semakin terror dan sudah semestinya en.ben yang baru nak mengketulkan badannya..

    Tersebutlah kisah mereka ber 9 ni kawan baik katanya...memasing selalu lepak kat gym nak mengketulkan badan2 yg tak bape nak ketul tu...satu hari derang dapat berita lah anak sheriff kat tempat derang tu kena culik...katanya si penculik tu lagi GAGAH perkasa dari mereka yg ber 9 tu...
    Bila dengar tu mereka sangat2 lah marah dan berhangin satu badan. Almaklumlah sebelum ni seantero dunio takutkan mereka hatta mendengar nama pun derang fensannnn...

    Maka, disatu malam yang hening mereka berkumpul untuk mencari idea bagaimana nak mencari sicantik rupawan dan mereka sangat2 nak tau sapekah gerangan lelaki yg gagah perkasa tu. Memasing dah menghentak2 meja habis bertaburan terpaksa membeli lagi dan lagi di kedai perabut Ah Leong.

    Malam keesokkan nye, setelah sepakat dan mereka telah tau tempat persembunyian si Gagah Perkasa tu..maka keluarlah mereka ber 9 ketempat yg dipanggil Universal Studio. Setelah doploh lapan jam perjalanan mereka pon sampai lah ke tempat tersebut. Sangatlah menghairankan kerana makhluk2 disana lebih kurang je pakaian dengan mereka. Setelah berjumpa dengan watchman..akhirnya mereka di bawa bertemu dengan Rosalina (eh, ni nama gadis yg kena culik) tu ke sebuah kawasan seperti perkampungan cowboy

    Hahahahaha....rupa2 nya dak rosalina tengah test uji bakat nak jadi pelakon hollywood..dan pembawa atau penculik rosalina tu ialah si Arnold susah nak eja namanya...(ekekekeke boleh tak macam ni?) sangat2 lah mereka kecewa lantas berkenalan dengan dak arnold untuk mengambil mereka berlakon sekali....~~sekian~~
     
  4. Sudah siap , sila tinggalkan link url korang ke ruang komen ini ..(lopeh den perah otak beku dan publish yo pak beng)

**Sorilah pada nama2 yg aku tag tu...korang semua memang macho aihhh..ni cerita sadis dari aku je tau:)

~~adiozzz~~

19 org mintak aku reply komen;P:

il ya na said...

mak haih gila kentang la filem ni. box ofis box ofis ekekeke

Myung Dae said...

AGAGA. hahahaha. cerite yang best juga. Namaku disebut sebagai watak yang paling hensem. AAUUCCHH!! sukenye. =) Gedik kemainnn

hasrul hassan said...

Hahaha .. adehhh ... tak tahan gelak ni.

cik EPAL said...

hehe menarik lah =)

solo molo said...

si Solo Molo yg tak bape macho ???
hamboi 3x...
sampai hati...
btw, thanks sangat2...

p/s : jejako no $ sebelah kiri tue jet li ker???

Ujang9897 said...

igt watak jht td..boleh bunoh2...=)

risa said...

yana...gile kentang ke gile glamor ekekeke

myung..udah!! jgn lebih2 hahaha

hasrul...hahahaha lawak waktu petang

cik epal???? hah???? cik epal datang blog kite??????????????????

solo sayammm anda macho dihati akak ler..weksss

ujang..ko nak bunoh sape? akak eh?

hayatunfadzila said...

salam perkenalan n gud luck ~(^___^)~

mas saari said...

sekali uji bakat daaaaaaa...

risa said...

haya..thanks dear

mas...hahahaha tipah tertipu aihhh

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

chaitttt nak kena nih..beriya2 kita baca ;p

risa said...

relax le si pinky!!! u pon sama kannn...kena cubit pipi lagikkk;)
thanks for coming ye:)

Fakhrul1409 said...

muahhahahha..k.risa, baru tgk cter ni..td kalut nk balik..wakakaka..siyes xsgka bodyku berketul2..hahahahaha...superb!

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

wahhh scene dalam gym bersama semua jejaka berketul ketul pasti mendapat rating yg tinggi nnt ni hehe niceeee

msredcheesecake said...

hi risa,
siapakah target audience tuk filem ni?bule ke org dewasa spt saya g tengok?heeee....

risa said...

fakhrul laling...semua blogger2 yg ai kenal memang badan mantop2 tau..hiks

mak dara....waaaaaaaaaaaa mak dara datang komennn yeayyyyyyyy

msred...masalahnye boleh ke ditayangkan filem neh...ekekek belum2 dah kena reject kot...hahahha

mohd ridwan said...

Syiok!!!!

darxniq said...

hahahha..terkejot tgok

risa said...

ridwan..syiok jadi mamat ketul2 eh

niq..hehehe

 

Copyright © 2011 Reserved to mY HaPpy FAMiLy®
Design with love by CikBulat