Tuesday, April 26, 2011

~Bayar Cukai cepat!! 30hb April closing date!~


Salam pagi Selasa yang indah dan damai...

Masih gosok2 mata ke atau korang dah cergas neh...Aku pepagi dah cergas dah... senyum sampai telinga neh
Korang nampak tak?? hahahha sila bayangkan eh

 comel tak ai senyummmmmmm:P *thanks pakcik goog!!

entri ni nak menanya dengan korang semua lah...dah isi borang e-filing belum?? borang BE tuh! cepat2 le korang isi ye...sobab eh lagi beberapa hari je nak close dah...kang tercangak2 nak menunggu system yang hang 24jam....Malam tadi aku dah berjaya mengisi untuk aku somi isteri...dapat jugak duit terlebih bayar oleh majikan..heheheh boleh buat pi jenjalan...eh, betul lah kitorang isi tau...Majikan isi ikut gaji kite derang mana tau ape yg kite beli semua tu kan kan kan...so, dapat lah 2k++ mmuuaaaahhhhhh

Korang tau camne nak isi tak? hehehe kalau tak tau boleh tanya aku..erksss satu soklan doploh hengget!! Memula korang pegi le bukak laman web ni ye  https://e.hasil.gov.my/ lepas tu korang masuk le macam biasa kat login e-borang tu macam ni

 nampak tak tarikh akhir tu...masa tu nanti berdoyon2 le org kat LHDN..kalo yg buat efiling plak tenet manjang le sakit..sebab ramai log in kannnn

 korang tekan le kat situ eh

 korang masukkan ic dengan pwd yg korang dah register masa first time log in tu ye

dah siap isi semua tu korang dapat le borang yg dah siap isi macam ni...sila print untuk kebaikkan bersama hehehhe nak ajau macam mana nak isi takleh plak sebab borang dah summit takleh tengok..cuma boleh semak pengesahan je ye

**eh..kalau dah biasa buat mestilah korang tau camne kan...hekellehhh minah ni..saje je je..takde idea nak update entri le tuh...wehhhh aku mengingatkan je ler..mmuuaaahhh setahun sekali kan..manalah tau korang dah lupa2..cetttt


~~adiozzzzzzzzzzzzzzzzz~~

19 org mintak aku reply komen;P:

oshin-jamel said...

gaji x besau so xyah buat!!heheheh!!,morning akk sayammmm!!!!♥♥♥

Aziah said...

ehem wallah kalau cukai terlebih bayar tu dia pulangkan balik... tu yang sukeeeee

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

bahahahaha muka senyum cmtu sgt2 comel kak oiii..
mentang2 makan kerang smalam..udoh ghuper kerang sengihnye ye ;D

kamu mmg best!
wahh i tak layak nak isi ni sbb x kije ekekeke..pssttt..nape di hitamkan amaount tu..nak tgk skit..mana tau leh blnja pizza hut ke ;p

risa said...

oshin..erkss cukup untuk diri sendiri tu bagus tau:)

aziah..kan kan kan tiap2 tahun dapat cukai lebih bayar neh:P

adik dolly ku sayammmm..akibat memakan kerang..sudah seploh kali cium bau tandas tau..seb baik achi2 bukak pintu ni dah bagi air freshener kalo idak..mau2 pitam den!
yg hitam tuh? uihhh bahaya kang kena tangkap ngan majikan..fensann

ashra said...

saya takder gaji..tak ya wat gak.hehe

etiey.com© said...

perkongsian pintar kak! hehehh dah tak lama tarikh tutup

Farhan Zulhusmi said...

morning juga...
kejap2..morning ke nie??hehehe...
sy xbergaji lagi..hehehe

risa said...

ash..takyah2..sila simpan duit dalam tabung eh

etiey..duitmu duitku..ekekeke

farhan..hehehe boleh belajr sebelum ada gaji ye:)

Ibu Darwisy Comey-Lotey said...

gaji ciput kak, LHDN pun x pandang..huhu..thanks igtkan org yg x ingat tu..huhu

aizamia3 said...

terima kasih share d info..

psstt: kambing tu manissss je senyumannye..

Ila said...

hubby ila dah buat dah...hehehe
Tak nak word verification di kotak komen

Izzuddin Fauzi said...

huhu,,... nsb bek belom keje :D

myetech9[dot]com @ Enchik Nine

bobhandburry said...

Salam kunjungan.. singgah la ke blog saya ;)

http://www.zuwairiaiman.com

Amiera Hilton said...

wahhh lama tak datang sini blog ni dah pink lah. suka suka! :)

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

alohaaaaaa...

ya Allah sabau je la..sah sah ler tu masuk toilet td lepas kan angin skali tu..pengganti ujang ke?
ang mucuk la kak lolly ;D

Wina Momma S and S said...

tq kak ingatkan! besok le buat huhuhuuu

chenta nana said...

waa.. tenkiu ajar cara-cara bayar cukai.. nana first time nak try ni.. salam kenal dari nana ya..

zuwaidah said...

ayoyoyo belum buat lagi pun...huwaaaaaaaaaaaaaa
risa boleh tolong isikan hehehehhehe

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

slamat pagiii kakakku lolly yg letops..sudah ok ke condition kamu ari ni?
jg kesihatan kakak!
nakmo stress2..

muahhh skli..wangiiiiiii~
bukan kamu..jgn perasan lalala~
perfume! ekekeke

 

Copyright © 2011 Reserved to mY HaPpy FAMiLy®
Design with love by CikBulat