Tuesday, June 28, 2011

It's Her Bday!! 280696-280611

Salam dan selamat pagiiiiiiiiiiii..........

Hari ni tekak rasa gatal bebeno aihhh....sat gi nak minum teh madu lah..sebelum suara hilang..ekekeke
Ape kabor le korang semua...harap2 sihat le ye...mana yg sakit tu sila2 lah makan ubat...takmo dah melarat nanti baru nak pi spital...eh, dah mcam deejay radio lah pulokkkk

Ok...Hari ni bday anak dara sulung aku tu....Masa ni 15thn lepas lah ye...aku dah kena tahan kat wad dah neh..Sebabnya tetiba tekanan darah naik..dari semalam dah dok wad...Hari ni doktor periksa nadi baby dan nadi aku lah off coz...

Satu hari satu malam dok dalam wad besalin!! Dah le anak sulung...dengau pulak org dok meraung2...ape lagi bertambah2 naik le darah aku...tinggi woooooo...doktor suruh aku relax...ekekeke Mana boleh relax aihhh..sekejap2 org menjerit2..yg sebelah katil aku plak dok borak2 ngan asben dia kat tepi tingkap..tetiba darah mengalir kat kaki dia macam air paip...mak aihhhhhhhhhh lagi lah aku jadi ngeri..ish ish ish

So, bila 3 kali doktor periksa darah aku tak turun2..akhirnya aku terpaksa di induce... Sekali induce takde pape...dua kali induce baru aku rasa sakit...bila bukaan dan 7cm..doktor pecahkan water bag....hahahaha
Aku kelakor le masa neh..sebab derang bawa menda panjang depan tu tajam ala2 tumpul gitu...aku tanya "ape tu?????" misi tu senyum je..."awak diam2 le..saye dah pecahkan air tuban neh"

So, tepat2 jam 6.42pm, hari Jumaat dak NURAIN SHAIERA pon keluarle..tak lama tu pon azan maghrib...berat dia 3.7kgs...hamik ko..anak no1 dah berat macam tu...hehehehe
Kalau korang nak tau..dengan dak ain le aku menjalani erti sebenar kehidupan...ape2 pon yg terjadi selama 15thn membesarkan dia..hanya kami2 saje yg tau..Syukur Alhamdulillah...

Aku tau anak aku yg sorang ni pasti akan lebih berjiwa lembut seperti ayahnya dan mempunyai hati yg kental seperti mamanya....
Buat Anakanda ku AIN..

Ain...mustahil mama tak mengharapkan ape2 dari kamu..
Mustahil mama tak pernah nangis kerana kamu....
Tapi itu semua tangisan gembira...tangisan membawa bahagia
Sesungguhnya mama ingin kamu tahu....segala kedukaan dan keperitan yg dahulu kite harungi
Mama anggap ia sebagai pelangi yg hanya singgah sebentar untuk membawa matahari

Buktikan pada mama wahai anakku
Bahawasanya kamu bakal menjadi nadi keluarga kite
Buktikan pada kami bahawasanya kamu anak yg benar2 berdikari
Buktikan pada semua bahawa anak org biasa2 juga boleh berjaya

Mama harap kamu akan terus berjaya dan berjaya...Mama ada sentiasa menyokong kamu dari belakang
Semoga ALLAH panjangkan usiamu dan dilindungi dibawah rahmatNYA...Bantulah adik2mu semoga mereka boleh berjaya seperti kamu ye dear...

**Kawan2 semua sama2lah doakan agar NURAIN SHAIERA dapat menjawab peperiksaan PMR dengan tenang..insyaallah..


ekekekeke...comel plak mama nengok gambo kamu neh....hahahahaha

~~adiozzzzzzzzzzzzzzzzz~~

22 org mintak aku reply komen;P:

PinKy MoMMa said...

eppy bornday dear ;)
may bless & bliss b wif U..

all da best for ur PMR papers..

comel mcm mama lar tu..
nak ikut saper lg hehe

Lulu Caldina said...

Good luck bebeh..ngee

Ujang9897 said...

ain baca mesti terharu..=)

caiyok2..=)

chreeztina arissa said...

happy birthday ain.. semoga panjang umur, murah rezeki dan sentiasa dalam lindungan yang Esa. semoga membesar menjadi anak solehah.. aminnnn

risa said...

thanks ye adik dolly sayammmmm....aminnnnnn

thanks lulu....sayang kamu!

ujang...semoga dia tau hati mama dia macam mana kan:)

ariss...thank u so much!!! banyak yg awak tau kan kan kan..insyaallah..aminnnnn

mazz said...

salam risa...
nak ucapkan happy besday utk ain,semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki....
dan semoga berjaya dgn cemerlang dlm pmr nnt.

Tina Othman said...

oh touching lah pulak, happy bornday ain sayang, semoga ain sentiasa dilindungi dan dirahmati & berjaya dunia & akhirat, amin

risa said...

kak mazz...terima kasih ye...insyaallah aminnnnn:)

tina...terima kasih my dear...aminnn
ya rabbal alaminnnnn

najihah said...

nak wish lagik! hepy birthday ya ain.. ha ah.. cumil anak dara kak risa nih..

risa said...

tenkiu dear..thank u so much

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

wish lagik hehe..Happy birthday..omel la ain nih...

bersama kak Es said...

kalau kak es jadi ain mau meraung huhuhu...

tapi dia akan terharu T_T

p/s : link kat blog kak es tu dah ok dahhhh ;)

fRaMe+LenSeS said...

selamat hari lahir anak akak. Nadh doakan menjadi anak solehah yang menjadi contoh pada adik2.. dan akan menjaga dan mendoakan akak n suami akak sampai bila2.. amin2 yarabbal alamin

aizamia3 said...

selamat hari lahir buat Nurain Shaiera..
Moga sentiasa dilindungi, dirahmati dan diberkatiNYA serta sihat selalu..

hadiah..? errk..? mintak kat mama ye.. mama dah wakilkan.. hahaha..

mas saari said...

happy birthday ain...
moga jadi anak yg solehah dan gembirakan hati mama dan abah ye!

good luck for your PMR! do your best..

risa said...

thanks ye ledibet:)

Kak es..tunggu dia balik sekolah neh..hehehe

nadh...aminnnn ya rabbal alaminnn..terima kasih bebanyak ye dear..insyaallah

risa said...

aiza..thanks dear...
hadiah eh....hari ahad tu dah belikan in advance:)

thanks ye mas..insyaallahhhhh aminnn

Ummiakid @ lily said...

hapy besday dear Ain...
don't be noty² gurl okeh...
muga selalu dilindungi serta diberkati Allah SWT.

niena shopping2u said...

nk ucpkan happy b'day utk ain.. da besar, tamo nakal2 tau!

Ein said...

ucapkan heppi besday kat ain yek... semoga jd anak yg baik utk mama risa

Nour Akmal said...

moga anak akak dpt kptsn yg cemerlang dlm PMR nnt..=)

ashra said...

happy besday ain..
da besar da kan k.risa kan..jap je masa berlalu ye.

comel da jadi anak dara =p

 

Copyright © 2011 Reserved to mY HaPpy FAMiLy®
Design with love by CikBulat