Thursday, June 9, 2011

Holiday at Corus Paradise Resort 4-7June, 2011

Salam korang semuaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Lambat plak nak update pasal percutian kitorang hari tu....semalam baru masuk opis banyak keroje pulak..adoyaiiiii seb baik bos takde...so, boleh buat keroje ngan tenang...ni pulak blog buat hal...tetiba jammed!!!!!!!!!!!

Aku dah taip panjang2 semuanya hilanggggggggggggggggggggggg....wohoooooooooooooo hampeshhhh!! sakit kepala tahap maksima woitt!! cett...seb baik le internet ni takleh geget..kalo boleh dah lama lunyai aku keroje kan...ish ish ish

Okehhh aku nak cerita pasal percutian kitorang yg kire2 last minit lepas nak bercuti ala2 koboi terpaksa di cancelkan gara2 ajen yg mangkuk tandas kannnn...so, nasib baik aku boleh booking kat Corus Paradise neh...bukan ape sekarang ni kalau kiorang pi cuti semuanya priority untuk anak2...aku nak derang rehat dengan tenang sambil release2 tension sebelum balik semula kesekolah....aku ngan somi plak..tunggulah nanti2 derang semua dah berjaya..insyaallah kami akan dating sepuas2nye...hehehehe

Kat sini aku dapat booking room type seaview sebab konon2 nak nengok permandangan yg cantik dari jendela...hehehe walapon tak dapat attached bedroom tapi dapatlah jugak tingkat yg sama...oppsss bab2 ni memang kena privacy eh..sebab aku ada anak2 teenagers dan kids!!! mana leh tido sesama...kan kan so, booking untuk satu room lebih kurang RM200++ dua bilik dekat2 RM400++....aku rasa berbaloi lah sebab service derang memang tip top...ini include service derang macam housekeeping dan paper etc...

Aku suke pool derang sebab kire luas dan puas hati bebudak tu mandi kolam..kalau nak terjun laut beberapa meter je...aktiviti pon banyak...cuma yg lasak2 tu aku tak join lah...anak2 dara lagi le tak mau...beach dia pon derang jaga sangat2...memang bersih...ada open area untuk karaoke...paint ball..berbasikal..sukan bermotor (ape eh namanya yg motor macam kereta besau2 tu...hahahaha) dan ada games jugak...

Tapi paham2 je lah bebudak neh...kolam jugak le tempat pertama yg derang terjah...adehhhh malas nye nak taip lagi dan lagik...korang tengok gambau je lah ye...ish ish ish ada keroje urgent neh...nak siapkan interview2 untuk new staff...assistant manager, engineer dan safety officer...layannnnnnnnnn penin aku!!

**gambo2 ni ada yg aku combinekan sekali..kang buat part by part ada yg muntah pink plak kan...yg sebenornya aku malas nak citer hahahahaha layan je lah ye...aktiviti makan2 tu banyak aku tak snap sebab service kat restoran2 tu semua hampagas...order kol 9pm....11pm baru dapat!! ada yg kitorang blah macam tu aje sebab lambat nak mampos!!!...sorilah org pd eh...korang buat keroje cam siput dah pencen!!


 lupa nak masukkan gambo gediks ni le wehhhhh...ekekekek sebenarnya aku ada lagi sorang anak dara okeh....tapi dia ni memang langsung takmo mandang kamera...adoiiiii

 pool yg ado kat Corus neh...beshhh bebudak suke

 muzium tentera kat Lukut neh

 ni dalam terowong PKM..korang tau tak PKM???? masa ni anak dara yg nak amik PMR siap buat Q&A lagi...uji minda katanya...masuk dalam PMR okehh

 muzium tentera lagik...macam2 ada neh...semua kesan sejarah ni ada kereta kebal, helikopter lah...suke lah bebudak tu terutamya si putra..heheh

 ini bilik2 kami...memang besar le bilik2 ni...selesa sangat2...

 brekfast ekceli for 4persons kan...tapi korang tau2 jelah anak2 dara tu...haishhhhh geram tau..suruh makan pon takmo...memasing nak diet..tp bila pukul 11 dah start lapar lapar lapar grrrrrrrrrrrrrr

 dak mia ni..hari pertama dah sibuk mama jom enang!! ekekeke jom berenang!

 depan hotel waktu malam neh nak pi makan and karaoke

 orange box...satu jam 30hengget okehhhh ish ish ish fensannnnn

 i want to sing lalalalala eh takde lagu twinkle2 lah mama....:P

 syiok eh korang...mama tukang bagi markah je lah

 sekali dah pegang mike tak ingat donia dahhhhhhhhhhh aiyohhhh

 salah satu facility kat sini kusi urut...umah tukang urut takdo okehhh...3menet singgit hehehe


 pemandangan dari jendela kami

pemandangan dari jendela anak2...
**okelah aku puas hati dok sini sebab layanan derang bagus...tingkap takleh bukak..call tak sampai 5 minit dah sampai...suruh kemas bilik pon sekejap je dah siap...hehehe boleh repeat lagi...sekiannnnnnnnnn

~~adiozzzzzzzzzzzzz~~

25 org mintak aku reply komen;P:

Ieda Al-Habsyi said...

woww! cuti sakan best2 kan :)

risa said...

alahai ida..saje layan bebudak..heheh

PinKy MoMMa said...

kak oii bestnya berjalan..bile pulak la ku nak berjalan ni kak..aduhhhh~

eh anak dara kamu sejibik muka mu..cantik uols ;D

Isteri Encek Bard said...

wahhhh bestnyer kak

cik panadol said...

next trip nk ajak geng gebu gebas g PD lg la...

= d = said...

best nye holiday..!
:)

risa said...

pinky sayangggg kamu nak jalan sini ke??? meh le...akak booking kan golf country kat sepang nunnn...jom jom

IEB..best neh...layan je:)

cik panadol...kalau nak pi ajak akak sekali eh..**berangan!

d...thanks for coming and comment!

SizZLing SuZai said...

salam..hi lawat cni..wahh best jelesnyer..da lma xg brcuti =(

Hanis Azla said...

bestnya.. saya pun pernah stay kat sana.. mmg best tmpt tu..

First time here.. Salam kenal yer..

aizamia3 said...

wallawei.. best syiookkk.. makin tak sabar nak balik dah ni.. nak shutdown terus je pc ni..

Norazrani Maamin said...

bestnya kak..bln lps nak gie sini tp x jd sbb hubby o/station..kalu booking apartment yg kat sblh2 tue (bkn under hotel) bleh mandi pool yg same ke kak??

mas saari said...

sama ngan Mas kak...berukband lembab macam siput sedut tertelan gajah je!

bestnya pi cuti...kita dah lama tak pi cuti jalan2 camni...jeles!!

mas saari said...

sama ngan Mas kak...berukband lembab macam siput sedut tertelan gajah je!

bestnya pi cuti...kita dah lama tak pi cuti jalan2 camni...jeles!!

mas saari said...

sama ngan Mas kak...berukband lembab macam siput sedut tertelan gajah je!

bestnya pi cuti...kita dah lama tak pi cuti jalan2 camni...jeles!!

risa said...

sizzling...thanks for coming!! ngape tak pi cuti dear..pi le jenjalan:)

hanis..salam kenal dear

aiza..udah tu pi kemas2 cepatttt

arra..boleh je mandi kat kolam...akak tengok takde org jaga pon...hehehe

mas..amik le cuti sayammmm..takmo sayang2 cuti tu...yg penting anak2 hepi..kite pon nak kena rehat2 kan minda jugak kan dear kannn

ashra said...

wahhh.syiok nye.cuti sakan satu famili..

tempat cantik lak tu..happening bawak anak2kan.

Ila said...

dah lama tak gi pd...ila pernah gak menetap kat corus paradise ni...

Lulu caldina said...

hari tu kan, masa kakak pergi, lulu tertinggal.. lupa nyelit dalam beg kakak.. hoho

ayu said...

kak risa........bestnyaaaa bawa anak2 berjalan2 kan..

btw, anak2 akak cantik n hensem la..
lagi2 anak sulung akak tu...hehe

IDAZS said...

wow bestnya bercuti!!! jeles!!!

Puan Kutu said...

wow best,dh lama tak bercuti..:)

solomolo said...

seronoknya pergi bercuti...
lagi ngan family tersayang...

Tina Othman said...

bestnyaaaaaaaaaaa bila lah dpt dtg sini pulak

♥Mrs.Eady♥ said...

Wehuuuuuuuuuuuuuu...tempat ni mmg best!

Aziela said...

err..laut kat corus tu..jangan mandi laa...takut ada pak abu (buaya). How's my hometown PD? Nice eh..cuma nak cari makan kat luar..agak x berapa menarik la. Samala dgn kita..minggu nie memang bnyk sungguh interview...mid year mmg bnyk recruitment kan..

 

Copyright © 2011 Reserved to mY HaPpy FAMiLy®
Design with love by CikBulat