Monday, May 16, 2011

weekend punya story:)

Salam korang...dah janji tadi nak cerita pasal weekend kannn

Walaupon tak semeriah yg dijangka..tetap melayan jugak ler...adehhhh

Kitorng pi desa water park kat sungai besi tu...boleh plak sesat!! dah le aku bawa org!! paling haku hangen kan GPS memang hampehhhh rasa nak campak kat sungai time tu jugak!! cetttt ape daaaaaaaa asik2 suruh aku turn left, turn left..if possible make u-turn...kepala hanggok le make u turn..korang paham2 je lah KL kannnnn

Sakit hati aku!! sebabnya bukan tak pernah pegi okehhh..ini kali ke4..camno leh sosat!!!! hah??? saje lah kannn mentang2 aku bawa kawan..saje bagi aku sesat..so so so embarrassing!!!! caittt!!! last2 aku sampai dah nak makan tengahari **pssttt: ekceli aku malas nak join derang pon...hahahahhaha

Kat situ aku simpan barang2 dalam locker kan..so, nan hadolah gambor2 nye..huhuhu

Macam biasa lah ye...lets picture story mori about our weekend:P malas nak taip dik nonnnn..dah lapo nak pi makan:)

 sampai sini dah dekat2 lunch ye...hampagas betuiiii

 muncung of the yearrrr!!! hehehe

 gediks of the yearrrr...hahahahhaha

 hitam sudaaaa anakku:)

 pandai makan ini budak...

 lepas mandi haus sudaaaaaaaaaaaaaaaa

 abang putra kata tak besh lah maaaaaa:(

 hari ahad jenjalan cari buku kakaks

 nak bookk!!!! nak book!!!! adehhh sekali buku georgrafi daaaaaaaaa

 tolong kakak kedai tu kemas sat lahhh ekekeke

 betuah kan anak aku neh...haishhhhh nak jajan semanjang le haishhhhh

 hari ahad penat sudaaaaaaaaaaa...petang baru sempat masak ekekeke kembung masak taucu

 sup sayur jerrr...happening kannnn simple but derang suke..mama pon hepi lah


***erksss apesal semua gambo mia eh...heheheh abis yg lain comot2..memasing sorok muka..mia je yg senang nak capture..hellehhhhh oke lah budak kecik ni over expose plak sudaa..muuuaaaahhhhh
~~adiozz~~

23 org mintak aku reply komen;P:

LindaRahim said...

penah g waterpark tu masa thn 2004, masa duk kat Bandar Tasek Selatan....memang best lah main air...

waN Mohd Salim said...

ouhh mak .. buat lapar je tengok makanan tu ..

ps nak ice creammmmm

Ardini Humaira said...

cekcinye diaaa :D

Ary ariasputera said...

mmg kuarga yang happy... semoga bahgia terus menerus ya..

Ibu Darwisy Comey-Lotey said...

kak risa, mia nak jajan xpe..lau darwisy asik nak mainan, padahal kat tgn dh ade mainan..ayoyo

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

wahhh panas2 dapat berendam mmg le syiokkkkk..mia sgt comel lg suka camera..marila amik gbr ngan kakak..

kakak? bahahahaha biorler nak perasan muda ekekeke ;p

Wina Momma S and S said...

alahai mia...sangat seksi ok!

kak, makanan yg plg simpelah yg plg sedap tau :-)

Lulu caldina said...

hoho mia puppet yer kak kat kedai?? ekeke

risa said...

linda..layan bebudak je lah kan..kalau kite2 ni lagi suke pulau ye tak? hehehe

owh anakku wan sayam...hehehe meh le datang umah kite makan eh:)

ardini..kecik2 boleh le mak dia menggayakan..cuba dah besor esok..payah woooooo

risa said...

ibu darwisy..itu baru lalu kat tempat jajan tu..kang lalu kat tempat minyak dia nak minyak..lalu kat tempat belacan dia nak jugak..siap suruh bukak tu..fensaannn

risa said...

pinky...adik dolly ku..ekau taraf2 my sis okeh..so, jadi le makcik..berangan ape kes? hahahaha
tak boleh2..kena jadi aunty jugak..aunty vouge da vass gitu:)

wina...kan kan kan memang sodap..ada telor kicap nasik panas2 pon sodap aihhh:)

ayu said...

kak risa..huhu..camano leh sesat tu..hehe..pinjam gps versi nabil ke apo??hehe..

sedapnya lauk2 tu..mai la sikit..

Aziah said...

kekekee.... gps ni bebenonya tah hape hape tah tah... hahahah... kadang rasa ngarut jek... kak mandi situ ada bau tak hahaha... harum kan.. hikss

risa said...

ari...terima kasih atas doa itu..insyaallah..aminnn

risa said...

ayu..hahahahaha gps nabil takpo laieee..ini gps dak gbs kot..kan budak sekolah mana tau makai gps..adeh lahhh

aziah...lamo tak nampak..mano ekau poie dik nonnnn...
ish ish ish masih macam dulu lagi le tempat tu..takmo pegi dah..

♥ Mrs.Eady ♥ said...

kak bagi la resepi masak taucu ngn sup sayur tu...ku ni mkasak asyik x jadiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii jek.hurm...

Aziah said...

den bzzzss la kak risa... ni pun curik2 je hahaha... tule saya pun tak moh pegi dah..

zuwaidah said...

anak dara tu seksi giler....leh terlondeh baju kat bahu tu heheheehhe

risa said...

izwa...senang jelah dear...
kalau sup sayur tu akak letak bawan putih plus udang kering tu..tumbuk dan tumis..letak sos tiram sikit and kiub pati ayam sikit..siappp:)
kalo taucu tu...hiris semua sekali bawang putih, bawang merah besar, cili api ngan cili besar..akak makai tomato potong dadu...tumis semua sekali...dah kuning masukkan taucu tu..letak gula sikit..garam jgn masukkan eh..peh tu letak air sikit..agak2 pekat terus masukkan ikan goreng..ape2 ikan goreng lah..biar dia sebati sikit..baru tutup:)

aziah...patutlah..thnaks for coming my dear

kak zue..hehehehe kurus sangat anak saye ni..semua baju longgar..alahaiiii

bersama kak Es said...

habis ke si comel tu makan ABC tu :)

risa said...

ekekekek...biasalah kak es...kalo bebudak makan ni emak dialah jadi tong sampah..adeshhh

aizamia3 said...

biasa lalu je kat situ, tak pernah sekali pun singgah.. ntah tahun bila agaknya nak singgh..

ashra said...

comel la mia..suka auntie.nak geget boleh?

tak pernah pegi lagi desa waterpark..emmmmm....bagus gak kalu dapat mandi manda bergumbira dgn si kecik ni..

 

Copyright © 2011 Reserved to mY HaPpy FAMiLy®
Design with love by CikBulat