Saturday, May 21, 2011

Marah sebab sayang!

Salam kengkawan semuaaaaaaaaaaa

Tetiba rasa bosan...pepagi dah lencun sebab hujan sangat2 lebat..alhamdulillah
Pepagi kena lepaskan bantal yg empuk sebab kena pi keroje...alhamdulillah
Pepagi kena bukak mata luas2 sebab tak nampak jalan langsung!! alhamdulillah
Pepagi dah dapan makan mehun walaupon tak sedap! alhamdulillah
Pepagi bos tak kacau opis tapi tetap bosan sebab tak kena kacau..alhamdulillah


Hahahahaha bosan tak korang baca entri haku!! BOSANNNNNNN!!!
Malam tadi dok bermuzakarah ngan anak dara sampai dekat2 pukul 10..
Pertama kali gak aku nengok somi aku marah sangat2 sampai pukul anak dara tu ngan pembaris kayu!!
dusyummmmm...dusyummmmmmmmmmmmmm
Umur dah 15thn baru kena pukul ngan ayah???!!! 
anakdara tu dah mohon maaf...tak buat lagi katanya (aku paham jiwa remaja..tp aku tetap tak sokong cara anak dara aku berkomunikasi ngan kawan dia tu)
Aku dah nasihatkan selembut mungkin..semoga ALLAH memberi ketenangan pada anak dara aku...dia adalah harapan kuarga...PMR dis year my honey bunny..please do ur best okehhh...
Rasa bersalah plak mengapi2kan somi aku ...huk huk hukkk (hati kena kerasssssssssss!!!!!)

So, maybe my house will be gloomy this weekend....erksss
For my doter...Please respect ur ayah dear..and always remember "tiada jalan mudah untuk senang dan berjaya tetapi amatlah mudah untuk jatuh dan derita" we always luv u wat ever u did..

curik dari pakcik goog!!

 marah tu sebab sayang...kalau tak marah berlemak2 le jadinye anak oiii
zaman remaja banyak cabaran tau dear...is not easy like ABC!!

my heart my soul...mama sayang kamu semua!!!!


 ~~adiozzzzzzzzzzzz~~

13 org mintak aku reply komen;P:

mcm ni lah said...

betul dah cara didik anak tu,. sy sokong

Nour Akmal said...

alhamdulillah..hari ni diberikan lagi nafas untuk kita kn kak..

kne mrh tu biasa la..
mak ayah kena tegas jgk kdg2 dlm sesetengah perkara..

akak dh ade anak dara rupanya ye..
baya adik sy yang no 5..huhu..=)

apa2 pun hope hisup akak sekeluarga dirahmati Allah..=)

Lulu caldina said...

yer, hati kena keras my kakak.. semoga mereka jadi anak yang baik dan berjaya.. hai my kakak... dah sarap??

risa said...

mcm ni lah....hebat tau cabaran jaga anak2 remaja ni...emmmmm

KIC..alhamdulillahhh kan dear kannn
dah ada anak dara dik oiii..tua sudahhh..ekekeke
thanks dear..mmuuaahh

thanks my adik sayammm...
tulah lulu...dengan bebudak hati kena keras dan tegas..dok risau je lah hari2..
udah sarp mihun adikku:)

Tok Esah said...

tok sokong!! ehhhe

cumel anak dara kak, hehe

hurm, sal kak risa komen entry blog tok tu..

enty tu actually tok nak gtau pd follower n pgunjung yg tok ni dah pindah ke http://tokesah.com/, kalau dulu follower tak dpt feed dari dashboard coz tok guna self hosting.. huhu

faham ke tak ni?? haha

p/s: kim slm kat anak dara kak.. haha *gurau)

Puteri Kasih said...

sekarang ni ketegasan dalam mendidik anak tu penting kak..tapi sesekali tu kelembutan perlu ada juga:)

Akak meh la join segmen pertama saya :)

risa said...

udah paham tok..thanks sebab sudi komen kat sini ye tok sayammmmm
hehehe..tulah bila ada anak2 remaja ni hati kena lagi kuat!!!

puteri...tulah kan kan kan
lembut tu ada masa dear...tp somi akak ni manjang lembut je haishhhh
ok..kang akak join eh..malu neh:)

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

Mak Dara pun ada sorang anak teruna kat umah ni memang cara dia bergaul dgn kawan kawan dan bahasa yg diorang gunakan agak kasar le sampai byk kali nak kene tegur.. Takper baykkan bersabar ye Risa sayam.. Ini dugaan kita sebagai Ibu hehe

risa said...

tenkiu mak daraaaaaaaaaaaaaaa:)
pergaulan derang ni susah nak kawal kan kan kan ..saye sabo neh grrrrr

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

hehehe... jiwa remaja kan kak.. biasa la tu.. banyak orang banyak ragam.. so pengaruh die pon banyak la yerk :)

Farah Shamsudin said...

time2 remaja ni lah banyak rintangannya..

risa said...

top..itu lah yg akak takut tu sayammmmm sebab pengaruh le jadi macam ni kite ni yang dah bertahun2 hidup ngan dia tu takmo plak dia terpengaruh...huhuhu

farah..betui2

PinKy MoMMa said...

wahhh cantik lar anak dara dia ;)
mcm mamanye juga...

bestnya anak dah besar2...mama tetap vogue lagi!

pssstt bersyukur dulu ayah tegas ngan kami adik bradik..
kalau tak, mesti tak jadi org hukhukhuk

 

Copyright © 2011 Reserved to mY HaPpy FAMiLy®
Design with love by CikBulat