Monday, May 9, 2011

~~Kenapa???~~

Salam dan selamat pagi isnin kawan2 semua:)

Kenapa eh??? kenapa aku tak wish or sambut hari ibu?? kenapa aku tak ingat pon hari ibu? aku marah kat mak aku kah??? hmmmmm sape2 yg pernah dan tau sejarah hidup ku mesti derang dah boleh agak kot..

 ini lah my beloved mom....Hjh. Serining Bt. Sastero...."Mak, walau ape pon yg pernah terjadi antara kite..saye tetap sayang mak sampai putus nyawa saye..saye lah anak mak yg paling lama mak susukan, dan sayelah anak mak yg paling awal meninggalkan rumah itu, ai love u mom till death.....

Entah lah ye...kalau nak sayang our mom takyah tunggu kot hari ibu...hari2 pon aku jenguk mak..hari2 pon aku tanya mak sihat tak, dah makan ke belum? bp mak ok tak? hb mak macam mana...bukan nak kata ku ni terror sangat take care of her....TAKKKK... after my father passed away je aku jadi macam ni...rajin jenguk emak...

Aku sendiri pon tak galakkan anak2 aku sambut wat ever day pon...kami berkasih sayang hari2 lah..tak kire tengah berperang ke, marah ngan anak2 ke...sekejap je..peh tu sayang dan senyum balik...kenapa?? sebab aku takmo anak2 aku ingat or sayang aku at the certain2 time je...biar hari2 lagi baik...lagi afdhal...

Alkisahnye dua hari ni aku tak berblog ye...kenapa??? hehehe sebab aku jenjalan le ape lagi...dok makan2 je lah keroje nye...ada dua sambutan bday dan umah pengantin...tapi aku lupa nak snap picture...ekekeke sebab makan dan makan dan makannnnn...

Meh kite bagi gambo cerita perihal memasing2...biasalah aku kan malas nak taip panjang2..kang tersalah taip kang aku buat dosa kering je...ye tak?? eh, korang baca ke idak eh? thanks ye kalo korang baca:)

alamak guys!! aku lupa lah bawak usb phone...agagagaga so, ada dua gambo je lah nan adoooo..haishhh semenjak ado anak ompek neh..manjang lupo lah haihhhhhhhhh:)


sempat conteng pipi mia with flower oleh miss face painter kat Taman Tasik Titiwangsa...
actually bday untuk dak AYESYA anak Marliana aka yana grup RH...macam2 makanan ado...happening lah bday baby tu sebab eh macam2 goodies anak aku bawa balik...see..mia pegang kiri kanan tu...siap dapat lucky draw lagi!!! thanks yana!!!

tengok tu...belum ape2 dah kena sapu dak mia da...haisshhh takleh diam sikecik neh:) baru nak tengok bunga lip lap lip lap tu dah digosok2 nye....comelkan?? nak letak dua2 belah pipi...tapi dah nak maghrib tu yang sempat letak sebelah je...lagipon ramai dok beratur nak buat jugak...hehehe takpelah mia..at least mama dapat tengok kan kan...comellllllll...mmmuuaaaahh THANKS Miss face painter!!!

**dats all my frenssss....cau dulu eh...nak buat keroje...kang ai sambung nak BW eh...korang get ready ngan angka 777 okehhh...small goodies for lucky person! yeahhhh!!!!


~~adiozzzz~~

24 org mintak aku reply komen;P:

LindaRahim said...

sy pun x sambut hr ibu utk mak, mak mentua atau diri sendiri...x suruh jg anak2 sambut...sbb sy sayang mak mak sy hari2, teringat kat mrk setiap masa...jumpa bile2 sy suke, cal bile2 sy suke, ajak jln bile2 sy suke, bg hadiah bile2 sy suke...sy pun nk anak2 sy rasa dan buat macam tu...

Eza Ridzwan said...

selamat hari ibu Risa...

♥ Mrs.Eady ♥ said...

hai kak...:)

mazz said...

iye laaa risa,hari-hari pun kita sayang ibu kita kan...
tak istilah hari ibu....
seronoknya kalau mak akak duduk dekat,hari-hari boleh jumpa...mcm risa.

wahhh bestnya...dpt jumpa yana yer..
sape lagi yg dtg??
syook laa.

Irma Rizal said...

hehehe cutenye mia dgn pipi tu..
ingatkn kenapa..
kak risa, jln2 mkn ni memang syok..
sapa kata x syok..
especially mkn free!!!..hehehe

Lulu caldina said...

kak, selamat pagi...hari ni sarap apa?

nuyue said...

alahai..xsempat jumpa akak kat besday ayesya..nuyue tetamu paling lambat sampai...

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

kakak boleh tak ku unfolo utk nk dapatkan angka 777 tu huhu ;p
slmt ari ibu mama gorjes ;)
smga ceria meria slalu k..

muahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
wah terlama sudeh ekeke
berbekas tak pipi tu ahahaha

Lady of Leisure said...

huwaaa comelnya dak mia dah besharrr... rindu nak masuk sini lama tak blogwalking, bila rasa ok n sihat skit baru leh jenjalan blog ke blog hehe

waN Mohd Salim said...

betul tu makcik cumilll .. makcik cumil sayang makcik ketat2 .. muahhhhhhhh ..

erkkkkk asal adik ps ade mende kat pipi .. huhuhuhu

alexa yussida said...

betul kak,hari2 kena sayang n ingat :)

tp nk wish jugaklah..selamat hari ibu buat ibu mia yg comey (ibu ke mia?keke :)

bonda dadif aka akish said...

hepi momma's day utk sis arisa!

Farah Shamsudin said...

sama la saya kak.. setiap hari pun hari ibu bagi saya.. saya pun takde celerate.. cume sebelum hari ibu tu adalah adik ipar ajak makan2 untuk hari ibu tuu.. untuk mak sendiri memag xda sambut pun..

fisa othman said...

aku lagi la tak tau bile nye Hari Ibu...hehehe

***cute nya bunga kat pipi Mia tu...;)

Ibu Darwisy Comey-Lotey said...

mia yg comel banget..

ashra said...

comelnye mia..
da pandai ye conteng muka.hehe

zuwaidah said...

patut pun blog tak update...berado di tengah2 je...hmmmm sama je dgn kak zu..mana ada wish segalanya...hari ibu adalah hari2MAU...tiap2 hari adalah hari ibu,hari ayah, hari suami, hari anak bla bla bla.

risa said...

linda...tulah, kena bgtau ngan anak2 takde hari istimewa sebenarnya....semua hari pon istimewa kan...sebab kalau kite dah biasa buat nanti dah terbiasa..bila satu hari terlupa or ape2lah..mesti kite kecewa kan..emm

risa said...

selamat hari ibu eza...thanks ya

kak mazz...yg datang saya, izwa dan kak ummi...dak nuyue datang lambat..hehehe

irma...makan free always nak kan kan kan..lama tak nampak dear:)

lady...tulah...sian dia tu kan...akak pon dah lama tak borak2 ngan lady..eh reply2 komen..hehehe

risa said...

lulu sayam...hari ni dan semalam tak sempat sarap le dear:)

nuyue...tulah kan...dok melayan awish eh.,..takpe2 lenkali ada laie kan kan

wan aka dak senja...ekekeke sayang kamu jugak!!!! ketat2??? adehhh

alexa sayammm...hamboi2 kat akak le takmo lah mia...adehhh thanks for reading ye dear:)

risa said...

izwa aka mrs edy...hai dear!!!

risa said...

akish!! thanks dear..mmuuaaahhh

farah...itulah yg sebaik2nya kan..tapi kalau nak ingat mengingati tak salah kan dear..cuba takmo jadi habit je..kuciwa nanti:)

fisa...ekekek beb!! bagus tu takyah ingat..hehehe

ibu darwisy..mia je ke? mama dia? hehehe

ash...ekekeke mama dia yg lebih2 dear haihhh...dedulu mana dapat conteng2 muka kannnn

kak zue...u rite!!! hari2 pon kena siram ngan air baja eh...hari2 pon mau kembang..takmo kasi layu..hehehe

aizamia3 said...

takde wish2 pun kat mak.. bukan kejam tapi tak rasapun nak raikan hari yang tersebut.. :)

psstt: hari-hari adalah hari ibu..

Irma Rizal said...

akak hehehe bukan apa..ngandung kali ni mabuk teruk la kak..cepat letih..memang lama x muncul..rindu la dgn mia..

 

Copyright © 2011 Reserved to mY HaPpy FAMiLy®
Design with love by CikBulat