Wednesday, May 18, 2011

BLOGGER LELAKI vs BLOGGER PEREMPUAN

Salam dan selamat petang..........

Kembali ngan segmen sifu ben eh...pasal hantaran neh

" SETUJUKAH ANDA BAHAWA WANG HANTARAN PERKAHWINAN DISEDIAKAN 100% OLEH PIHAK PENGANTIN LELAKI  ? "


AKU SETUJUUUUUUUUUUUU:)

okehhhh...ni pendapat aku lah ye..zaman sekarang nak cakap susah lah...sebab memasing muda2 dah nak kawin dah ada couple...bila muda2 paham2 jelah kan mesti memasing takde duit lagi...kalau nak harap mak bapak yg tanggung tu aku no komen lah..memang bertuah le budak2 tu..

TAPI....aku rasa kalau korang nak perkahwinan yg long lasting eloklah duit2 tu dari hasil titik peluh korang..so, pada lelaki2 tu..TETAPKAN pendiriaa.."kalau aku nak kawen aku kena cukupkan duit dulu..aku mesti guna duit aku sendiri" aku rasa kalau nak kawin kena ada keberkatan..takmo ada ungkit mengungkit..bukan ape, kalau duit tu dari titik peluh sendiri lagi besar dan panjang barokahnye..

Bukan aku nak kutuk sape2 lah kan...aku tau zaman sekarang dah jauh berubah..boleh kongsi2 boleh pinjam2...ada yg dah anak besor2 masih tak habis hutang...PTPTN lagik..personal loan lagikk..bila tak cukup masing2 mengeluh..bila mengeluh dah bergaduh...emmmmm ini yg aku pandang diluar2 sana2 tu lah kannn

Kalau boleh korang kena ubah pendirian, berkahwin atau mengikat perhubungan dengan ikatan yg sah tu tak perlukan belanja yang besar...cukup buat yang wajib2 aje..kalau memang sudah ada lebih2 tak salah nak buat yg grand...cumanya kena pikir jangka masa panjang...insyaallah time anak2 aku esok, aku takkan berikan syarat yg ketat..asalkan mereka suka sama suka dan tidak memberatkan mana2 pihak..

Itu jelah kot...ini JUST my pendapat lah...korang pon ada pendapat masing2 kan...peace!!

 tetiba plak aku nak letak gambor aku ni...16thn dulu ye...hehehe
**doakan kebahagiaan kami ye:)

~~adiozzzzzzzzzzzzzz~~

11 org mintak aku reply komen;P:

Rtp Farra Arisha said...

wishing u all the best and wishing u always be happy with ur beloved familyyy!

Belog MTT said...

hehe nice...

Amin semoga berkekalan..:)

risa said...

farra...heheheh tenkiu my dear...aminnnn

lily: thanks to u dear:) insyaallah aminnn

alexa yussida said...

semoga bahagia selalu ye kak..bahagia sampai syurgaaaa:) aminnn

pasal hantaran ,dalam Islam pon ckp mahar paling rendah nilainya tuhla mahar yg paling berkat..tak perlu ssh2 pegi pnjam sana sini kawen grand2 tapi lps kawen hidup dalam belengu hutang..bahaya tuh..huhu.,.

PinKy MoMMa said...

kak lolly wahhhhhhh lesung pipit yg mahal tu huhu..

kakak..ku doakan jodoh mu bersama cinta ati mu kekal hingga ke akhirnya..aminnnnnnnnn
dilimpahi rzeki yg melimpah ruah ye ;)

pssttt ada juga yg nak kawin grand siap buat loan huhu..

Ila said...

lelaki kena keluar duit tp takyah letak2 mahal2 sgt..nanti tak kwen plak kan

aizamia3 said...

moga kekal sepanjang hayat..

psstt: sekali pandang macam Lan Petpet.. dua kali pandang tak sama dah.. tapi suka tengok yang akak senyum tersipu2 malu contol ayu.. hikhikhik...

risa said...

yus...thanks dear...aminnn
yelahkan...kalau kite semua mengikut landasan islam semua benda jadi easy:)

adik dolly sayammmmmmmm
owhhh tenkiu my laling...ekekeke
sekarang lesung pipit udah ilang tenggelam dik pipi tembam..hehehe

emmm....memang le sayam..ramai beno suke buat pinjaman sebab nak kawen grand2..alahai

risa said...

ila...kena ada kata sepakat kan..sebab nanti2 pon jadi suami isteri karang baru kawin beberapa hari dah ungkit mengungkit..emmm

aiza...erkss lan pet pet kahhhh.adoyaiiii hehehe
thanks dear ye...aminnnnn
tu malu2 gatai tu..hahahaha

k.h.a.l.i.l.a said...

semoga berbahagia ke akhir hayat kak ^^

Rai said...

takut2 bila duit hantaran tak cukup2.. kawin tak dapat.. jadik maksiat..huhu..maklumla sekarang ni nilai hantaran naik seiring dengan harga minyak dunia..

 

Copyright © 2011 Reserved to mY HaPpy FAMiLy®
Design with love by CikBulat