Saturday, May 28, 2011

Cheese Cake vs Sizzling Mee

Salam dan selamat pagi semuaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

Hari yang indah dan ceria dengan udara yg segar dari ladang....hehehe
Nak citer sikit pasal cheese cake...aku memang gile cheese!!! sekali nengok kakchik aka kakak cantik aku dah repeat order ngan cep dari Mr.Curly  tu rasa teruja plak aku nak rasa...Selalu aku beli cheese cake kat SR atau Kings...emmmm kali ni nak rasa yang home made plak...mesti sodap kan kan kannnnnnnnnnnnn

Cerita pasal Sizzling mee plak...aku pernah buat tapi tak jadik!!!!! memang tak sedap!!! dah macam mee hailam je rasanya...nyampeshhhhh... So, malam tadi aku dapat makan mee ni kat umah BFF aku yg memang aku tabik spring sebab memang sedap nak mampos!! adoiii...jeles aku aihhhhhh...terus tanya resepi...ekekeke tapi seyes sedap beb...Ariss..nanti kalo akak ngidam ko kena buat okehhhhh:) Thanks le my dear, susah masak untuk akak ngan Dak Curly and the gangs!!

Alkisahnye, malam tadi sesi mengambik kek yg aku order ngan dak curly neh kat umah ariss..Sebab ape kat umah ariss??? yelah..aku dok jauh kat utan kannnn..org tu tak sudi le nak datang jauh2 tu..elleehhhh sekarang banyak shortcut tau...40menet je dah sampai KL...hehehehe Tapi takpelah dapat amik kat umah ariss pon ok jugak sebab dapat makan mee sizzling dia yg sodappppppppppppppppppppp...hehehehe

Oklah korang..meh kite tengok gambau2 yg berjaya di snap..somi aku le amik gambo2 neh..ish ish ish jauh beno..tak nampak aihhhh..hehehe


memula amik gambo ngan anak ariss dulu lalalala ni lah zara yg memang sporting sungguhhhh!!!!

 superbbb!!!! home made dak arissss!!!!

 seeeeeee!!! dia punya kuah memang terbekkkk!!! cendawan tu sedap le adoyaiii

 dengan geng2 cheese cake...ekekeke gamat sungguh umah malam tadikk

 tu diaaaaaaaaaaaaa...mana satu kamera nak dipandang neh..adehhhhh

 aku ngan tuan rumah!! psttt..ariss!! ekau dah kurus kah dear..cisss ai jelessssssss

 taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...nilah cheese cake tu..sodap aihhhhhhhhhhhhhh ai dah makan tadi pagi..minatak2 balik keroje kang ade lah lagi ye..adehhhh

**Mr.Curly, malam tadi u all balik kul bape eh? kitorang sampai umah kol 1am...ekekeke
ai pi singgah karaoke kat Rabok Bay...hehehe makan laicikang kat situ..ekekeke lupa plak nak amik gambo..huahuahua

~adiozzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz~~

18 org mintak aku reply komen;P:

mas saari said...

sedapnya cheese cake tu...

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

kak risa, gi ziarah kak ariss....
sihat je dia ye? dak zara pun nampak mesra gitu dipelukan kak risa.
kak risa buat sendiri ke ciskek tu? fiza teringin betul nak buat ciskek sendiri.

alexa yussida said...

wahhhh nyum nyum nyum ...sodapnyee...:)

akak...comelnye lesung pipit ^^

Lady of Leisure said...

alala comelnya baby, mudah mudahan tercapai impian lady nak pegang baby nanti.. :)

Nanie said...

ish!ish!syoknya p umah ariss ye....sedapnya mamam...

mr.curly said...

hehehe..tq2 puan risa n puan ariss..kiteorg sogan sbenornye nk masuk2 umah org ni, siap mkn lak tu psl kiteorg mmpunyai kesopanan yg sgt tgi..hikhik

maap le kalu ado yg tkurang...

p/s: mee smlm mmg sodappp..(tgh pakse laling wat ni)..huhu

bdk johor said...

mekasih lar ajak kitorg makan2. dapat teh lagi tuu. mekasih daun sireh, kalau bole bagi lebih2. hahaha

risa said...

mas laling..memang sodappp..udah licin hehehe
fizah sayammmm...buat sendirik??? Dalam mimpi pun tarak dear...tempah tu...ziarah ariss dah kalo bape dah tu..bosan dah ariss nengok akk je datang ekekekek

risa said...

yus dear..rindu tak nak makan malaysian's food??? Emmm memang sedap..hehehe
thanks dearrrrr

risa said...

lady...insyaallah dear..mesti anak lady esok comel macam akk..ekekeke tetiba

risa said...

nanie...nanti akk terjah umah nanie plak ye sayammm

cik panadol said...

kak...mekasih sudi jemput makan2 kt umah kak ariss tu...bapak sogan time tu sbb selalu penyerahan kek berlangsung kt bawah tiang lampu jalan je huhu...

tp mee sizzling tu mmg mabeles! resepi plezzz...

tq utk teh tu jugak...selamat dalam pewot sudah...:)

risa said...

ahahhahah...mr.curly, kalau laling u berjaya masak sila inform eh...ai pon tak pandai nak buat tau...
Anyway...memang happening le jumpa korangggg!!! Insyaallah kite jumpa lagi eh

budak johor tu yg datang sekali tu eh?? Alalalalal lenkali ai bg u teh eh..dgn syarat stay overnight kat banting...ade bran??

risa said...

wahhhhh cik panadol datang blog akak eh
weeeeeeee...thanks dear
alahai takde apo pon biasa2 je..dak ariss memang rajin masak tau..best dak tu..dah macm adik akk je tuhhh....len kali kite jumpa rhh..korang memang beshhh

belogkiter said...

serius lapar ni

Lulu caldina said...

tak reti apa pun..yg penting ayat makan tu jer... ternak lemak mmg best kan my kakak..ekeke, sambung cuti...yihaa..

chreeztina arissa said...

kehkehkeh.. gambar yg last tu terbaek okeh.. senyum gaban.. i admire rambut mr curly.. kuikuikui.. mekasih yer kak and mr curly and tha gangs sebab sudi singgah..

Nour Akmal said...

wahh..mkn bsr nampak..huhu...

 

Copyright © 2011 Reserved to mY HaPpy FAMiLy®
Design with love by CikBulat