Monday, May 16, 2011

BEN ASHAARI BICARA CINTA SEKALI LAGI

Salam semua....nak join segmen dari sifu aku lagik!!! dah lama tak join...rasa2 yg ni macam best neh
kan kan kan...jom korang jommmmmmmmmmmm


 macam biasalah kengkawan...sila klik kat gambo kalo nak join eh..sobab nye aku dok jauh ngan sifu neh..susah le nak nek basikal pi sinun..kena naik roket neh..hehehe

Pendapat aku DUNIA PERCINTAAN eh...huihhhhhhhhhh macam2 ada rasa...masam manis pahit semua ada kan kan kan....paling bosan menunggu tau..hari2 kena tunggu..tunggu bila nak jumpa tunggu bila nak tepon tunggu bila nak ehem ehem...agagagaga aku tak merasa le cintan2 atau dating2 neh..maklum le aku dulu sekolah agama kan kan kan...ada pon dok tepon2 je lah...seksa 

wooooooooooooo aku tak pernah pi tengok wayang tau..sob sob sob sian kan aku...hehehehe tapi dah lama pon berlalu menda2 tu...aku bahagia sekarang alhamdulillah..
Lagi satu bila kite dah mula buat hubungan dengan seseorang honestly kita nak dapatkan restu keluarga kan..restu tu sangat PENTING hokeyyy..

tanpa restu susah lah nak selamat perhubungan tu..macam aku neh pernah sekali dan sekali tu jugaklah jadi pengajaran bila mana silelaki ikut cakap mak dia je.."ye, memang bagus lelaki ikut cakap mak..harap2 anak aku pon macam tu...TAPI silalah menjadi lelaki yg tegas..bukannya lalang" aku kata lalang sebab ape...susah sangat nak tetapkan pendirian..last2 melepas le diriku yg comel ni kan...padan muke!! hahahah sian sidia..sampai aku dah ada anak 4 baru dia berumahtangga..aku doakan dia bahagia...dunia dan akhirat

cinta lepas kawin or sebelum?? sebelum kawin derita lah yg aku dapat...cinta lepas kawin bahagia sampai sekarang..kenapa?? sebelum kawin kalo dah bercinta bosan tau..sebab dah tau semuanya..kalau lepas kawin kan boleh amik tau makin lama makin sayang le...ini bagi aku okehh sebab seriously aku memang kecewa bercinta sebelum kawin...macam2 sebenarnya dugaan aku dapat..


sorang ikut cakap mak, sorang gatal tak nyempat2, sorang asik nak dating je, macam2 perangai ada..semuanya macam2 kan..dah le tak sah lagik..pepandai nak buat bukan2..aku seyes dengan sorang yg diatas tu je lah..lepas satu insiden tu aku malas nak amik tau..so, aku kenal ngan somi neh..masa tu umur aku 18thn..direct je aku tanya "abang ni nak kawan ngan saye main2 ke betul2..abang angkat or just kengkawan?? (inilah ayat pertama masa memula aku call dia) 


zaman tu makai surat kecik eh..cam nota..pi pass kat aunty cleaner..hahahaha "peh tu dia kata dia seyes" aku terus cakap kalau betul2 dan kalau berani sila datang rumah!! takmo main2!! gulpppp korang bayangkan aku mana kenal somi aku masa tu..gile kan??? tapi tulah kalau dah memang ALLAH tetap kan dia lah Mr.Right aku memang le menjadi!!!
eh..kang panjang beno..


nanti2 lah aku cerita part by part ye korang..sebab aku memang cinta selepas kawin ye...sebulan je kenal gitu2 dan tunang..peh tu 9bulan dah kawin..setahun lepas tu..uwekkkkk uwekkkk dak NURAIN SHAIERA kuor..

dah le kot...citer aku memang panjang...kawan dengan org tu 4thn tapi kawin dengan org lain yg kenal cuma sebulan!!! interesting kan kan kan...tp nak citer aku rasa ada 10 part kot...panjang woooooo belom lagi kes pakwe aku masuk spital frust...pinangan somi aku kena reject..ekekekeke kang korang muntah ijo lak..lenkali aku citer ye korammmm:)

~~adiozzzzzzzzzzz~~

20 org mintak aku reply komen;P:

Mama Syamil said...

Salam ziarah...
mama syamil singgah memfollow blog ni...tq

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

wahhhhh mcm hindustan ahahaha ;)
hebak percintaan kakakku ni..
kenareject bagai ni..ku nnt dgn penuh debor huhu

risa said...

hai mama syamil...selamat berkenalan ye:)

adik dollyyyyyyyyyy...kamu pasti takmo baca sebab pastinya kotak tisu akan habis...udah2 le tu..tengok citer hindustan pon boleh mimpi joget bawah pokok teh..kalo baca citer akak mau2 seploh hari sploh malam meleleh je...heheheh

Lulu caldina said...

banyak pesan dan nasihat ni my kakak...

waN Mohd Salim said...

perghhhh sian mama aku .. tepon je ke???? x penah jumpe .. ekkekeke manyak sian woooooooo

bunga said...

bunga sokong bercinta lepas kawin..sbb dapat banyak nak kenal hati budi..hkahaka

risa said...

lulu...alahai berkongsi secubit pengalaman je dear:)

anakanda wan sayamm...untung tau dapat mama neh..suci gitu..tgn pon takde org lain pegang lagi okehh...korang sekarang kesian kan..muda2 dah kena raba2..hahahha

bunga..kan kan kan budi pekerti elok terjaga gitu..hehehe

nadiemsharmz said...

semoga bahagia selamanya...aminnn

Fauzie Jasmani said...

Ehem..ehem..dtg baca cerita chenta..ahaks~

Semoga hubungan yg dibina berkekalan hgga ke akhir hayat..

hamzah ian said...

dua2 ada pro and kontra.. hehehe

risa said...

thanks nadiem!!! mmuuahhhhh

fauzie..terima kasih ye..insyaallahhhhh:)

hamzah...tulah kan..saye buat berdasarkan pengalaman saye..org lain tu lain lah kan..hehehe

alexa yussida said...

bercinta lps kawen la nih..bestnyaaa:)

aida4eva said...

tapi kan,

cinta allah paling hakiki kan :)

mari terbang ke sini <3

http://aida4eva.blogspot.com

cik faez said...

hebak lurh kak .. mcm citer retis lak . hehe .. tp betol la , menunggu mmg sgt menyebalkan .

iniialahaku said...

2 prnggan trakhir...a loike..hehehe

msredcheesecake said...

cik risa,

dua dua ada dugaan.cinta sbk kawen kain cabaran dia, n vice versa...tak gitu?

risa said...

alexa...yus, best tau..bagi akak lah..tak tau korang plak camne..kan kan

aida...cinta pada ALLAH tu memang tak dinafikan dear..tapi lumrah dunia kena ada pasangan kan..so, memang tak lari dari mencintai dan dicintai..cewahhhhh

risa said...

inilahaku...thanks dear:)

msredcheesecake...adehhh panjang beno nama kamu neh:)
betul tu dear...dua2 pon ada keistimewaan masing2:P

aizamia3 said...

asalkan tak terbabas sebelum kahwin sudah.. ;)

aizamia3 said...

asalkan tak terbabas sebelum kahwin sudah.. ;)

 

Copyright © 2011 Reserved to mY HaPpy FAMiLy®
Design with love by CikBulat