Tuesday, May 24, 2011

Air Tangan Laling2 kuh:)

Salam koranggg...

Dah berapa hari tak bersiaran...rasa gloomy dalam famili masih ada...tapi dah mood ceria kembali...
Alhamdulillah...anak2 mendengar kata ..semoga sampai bila2 ia berkekalan...no more phone, no more internet...masing2 sedang menumpukan perhatian pada peperiksaan pertengahan tahun..

Hari Sabtu..takde mood nak menghapdet sebab kes tanah runtuh tu..alahaiii dok depan tv je nak tau berita terkini...tertengok plak cerita BOOTHNATH...ala citer Amitabh Banchan jadi hantu..then budak kecik tu kata hantu tu angle...ekekekeke best woooo citer neh..mengalir airmata masa boothnath tu diangkat ke nirwana katanya...hehehe

Aku tak makan nasi dari hari Sabtu..mogok punya pasal...sekali anak2 ngan somi take over..maka terhasil le makanan2 ni...walaupon cenggitu2 je presentation nye...jadi lah ye..walaupon aku sakit kepala dan sakit hati tapi dengan air2 tangan mereka2 yg terchenta ni...aku lemahhhhhhh..Alhamdulillah:)

 breakfast ataih katil katanya...hahahaha somi buatkan..aku makan sikit je sebab tak bape suke burger neh

 ikan sepat masin...dak mimin goreng:)

 sotong sambal katanya..pi letak air sape suruh kan sotong tu memang kuar air nanti..adehhhhh
ni anak dara masak

 sup sayur..ni somi masak...boleh le mamam..tapi kurang masin..hehehe

yang ni sambal anak dara buat...kurang masam...huahuahua..sedap gak lah
takmo cakap depan dia..cakap dalam hati je..hehehehe

**Alhamdulillah dilimpahi dengan kasih sayang keluarga..tak kisah onak duri melanda..mereka tetap kesayangan aku...tak kisah ape2 pon org menilai diri ini...aku tahu aku berusaha menjadi yg terbaik untuk mereka...sayang korang semua!!!!
**korang tengah merajuk ngan sape2 tak? hehehe takmo merajuk2..rugikkk

~~adiozzzzzzzzzzzzzzz~~

33 org mintak aku reply komen;P:

PinKy MoMMa said...

bestttttnyer semua org buatkan hukhukhuk..
pssssttt cmner nak dapat gegirl ahahaha..ce citer ce citer ;p

Tina Othman said...

alala k.risa majuk ke?? bestnya lah anak2 & cik abg bersatu pujuk hikhikhik..

PinKy MoMMa said...

bestttttnyer semua org buatkan hukhukhuk..
pssssttt cmner nak dapat gegirl ahahaha..ce citer ce citer ;p

Nour Akmal said...

so sweet kak..moga ksh syg ni berkekalan hgga akhir hyt kn..
family lh sgalanya buat kita..

darxniq said...

anak dara mane nih mama??hahahha

ashra said...

presentation tak penting..yang penting,kasih sayang yang tertabur atas masakan tu.hehehe =p

jgn tertitik peluh sudah la ye.hehehe

risa said...

owhhhhhhhhhhh adik dolly sayammmmm
nanti akak PM eh..kat sini bahay nak citer tau!!!

tina...ha'ah...kes tepon cecah 1k tuh!! adehhh

KIC...tenkiu my sayammmm:) insyaallah

niq...haippppp!!!! awak tu playboy okehhh

ash..yup!!! pandai adik akak neh:)

alexa yussida said...

alahaiii comellnye akk majok..bertuah akk anak dara dah pndai masak dah pon haaa..hik2..agak2 malas masak bole la majok2 ag :p

tc akk..jgn majok2 ag..happy always^^

Murni Delights said...

wah sdapnyer kak..nie dh nak msuk tgahhari bikin lapar saja..he..he meh post skit..

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! said...

beshnyaaa....semua org masakkan... mcm2 lak tu...rajinnya diorang... semua nampak sedap...^^

ejan sara said...

wahhhh...untung!!!! somi pandai masak..klau org gitu, tapau jela..somi goreng telor pn xpandai!!

risa said...

yus...hehehehe memang akak diam dari hari jumaat tu..takmo cakap ngan sape2...dok main ngan anak kecik tu je...emmm susah nak describe hati ibu ni kannnn

vill..hehehe jom cari makanan jom!!

cik puan izan..hehehe once in a blue moon dear:)

fisa othman said...

bertuahnya la badan bila hidup d limpahi kasih sayang ni kan...

**beb pandai laki & anak2 ko masak ekk...;)

aizamia3 said...

bahagia rasanya bila dikelilingi ahli keluarga yang menyayangi kita.. cemburu dengan anak dara yang dah pandai masak itu.. anak daraku masih kecik lagi..

psstt: cite boothnath tu kelakar gile.. tapi makna tersirat yang boleh memberikan pengajaran kepada kita utk hayatinya.. seyes.. kelakar.. rasa nak tengok lagi dan lagi.. hahaha.. cuma tak berguling jelah gelaknya..

IDAZS said...

wohoooooo! sedapnya kak. Walaupun dah makan nasi tgk lauk2 kat sini bikin perut bertambah lapar!

cik fai said...

hamboi hamboi hamboi ............
kemain sedapnyeee . sampai ke sini bau ikan sepat masin tu .
hihi ^^ lagi berselera nak makan kan .
kakak sayem , fai rindu la kat kakak sayem . hihi ^^

sorry fai bz la , x dapat selalu blogwalking . hihi

im sorry :(

risa said...

fisa..beb..alhamdulillah..kite tak mintak dihargai..tapi mereka kan punya akal..mesti mereka tau kan dear

ida..ekau tu makan banyak mana pon tak nampak kesan tau dear..akak ni??? adehhhh

cik fai...takpe sayammm akak pahamm

Ujang9897 said...

saya suka burger atas tu jer..yg lain tak mkn..hahaha

risa said...

hahahaha...ujang ooo ujang
aku geget ko kang aaaaaa grrrrr

♥Mrs.Eady♥ said...

wahhh terharu nyer......best la akak x sabar izwa nk tggu anak besar mcm ni tapiiiiiii en.hasben nk kurang kan kouta anak nih mcm maneeeee......

zuwaidah said...

waaaaaaaaaaaaa breakfast ataih katil mcm omputih hehehhehehehe
risa tgh merajuk keeee...hishhhh rugi laaaaaaa
meh sini nak pujuk2

risa said...

izwa...ada kuota ke?? adoyaiii ramai2 best tau..meriah besok2 dah tua..hehehe akak nak nambah lagi sorang adehh tak lopeh2 lagikk

kak zuuuuuuuuuuuuuu..mis u lah kak!!!
dah tak majuk dah sebab nampak akak neh

ramizah said...

bestnya ada anak2 tolong masak!!! hehehe

ZWAN SABRI said...

Zwan pown tgk gak movie boothnath tuu.. btw, terliur la tgk makanan2 suma tuu.. huhu

MySuaraBlog: Interview Kerja

cik bihah said...

wahh sedapnye...

Mama Likha said...

sdap nmpk! kurang msin tu tawarlah kan hehe

mas saari said...

tulah kak, kadang2 susah nak kawal keinginan anak2 ni kan? kalau tak bagi merajuk, bila bagi disalah gunakan pulak...


seronoknya anak2 dan suami tolong masak!

risa said...

ramizah..hehehe mama dia majuk rajin le..sebab memasing nak bodek tu

zwa..tengok eh...best kan? kan kan

risa said...

cik bihah...hehehe kalau dah kesayangan yg masak bilis pon sodapp

mama likha..ztee sayammmm ekekeke
tawau sungguhhh!

mas..tulah, memang nak kena pantau betul2 kan sayam kannn

Ibu Darwisy Comey-Lotey said...

untungnye ade somi & anak2 yg masakkan..sayang kak risa..

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

jump to comment form terus....
hohohoho.... laling2 masak, ada talent memasak lalink2 akak ni.
hehehehe...
untung bila anak dah besar2 ni yer. boleh tolong masak....

msredcheesecake said...

ALHAMDULILLAH DIKURNIAKAN KELAURGA YANG BAHAGI...HARAP MSRED PON SERUPA...

darxniq said...

ermm..yela..niq playboy...xpe la..mama reject jer niq nih..:(

 

Copyright © 2011 Reserved to mY HaPpy FAMiLy®
Design with love by CikBulat