Friday, May 20, 2011

Eagle Ranch Resort-PD

Salam semua..........

Lagi seminggu nak cuti sekolah kan kan kan
Korang dah plan nak jenjalan or rehat bersama anak2 ke? nak pegi mana eh?
Aku ingat nak pegi dekat2 je....survey punya survey tak tau dah nak pegi mana
Semua theme park dah pegi..haishhhh

Tadi aku google2 le tempat2 yg terdekat ngan Selangor..aku jumpa Resort kat Negeri Sembilan ni...macam best je...korang pernah pegi tak??? aku tak pernah bawak anak2 tempat2 macam ni..biasa pi theme park je lah, gambang resort, tiara beach resort, lost world, genting, bukit merah, bukit hitam erkss semua2 yg ado lah...ekekeke

Sebab kena utamakan anak2 kan..kang kalo dah tinggal berdua2an baru le aku cari pulau2 ke ye tak...pernah jugak bawak bebudak pi pulau2 tapi derang macam bosan je..last2 dok dalam water pool je ler...Eagle Ranch Resort ni kat PD tau korang...aku dah booked hehehehe 

Jom layan gambor ni aku amik kat website derang...ada macam2 type penginapan derang sediakan..takde mahal oklah untuk aku yg ada kuarga besar ni...eh besar ke? 4org campor 2org..kire ramai le tu kan..takleh dok satu bilik dah..kena booking dua bilik...ekekeke


bandwagon ni macam menarik kan korang...aku book menda neh dua room:)
korang kalo nak pi website tu klik je mana2 gambo kat sini ye:)

 ini category yg mana ntah aku pon tak tau

 ini swimming pool derang neh

 salah satu aktiviti..paint ball..ouchhh!! sakitt

 aktiviti derang gak le go kart

memanah katanya

ni aktiviti2 yg derang ada lah neh   
Horse Riding
RopeCourseChallenge
Swimming
Obstacle Course
Water Polo
Paintball
Table Tennis
Sea Rafting
Beach Volleyball
Jungle Trekking
Basketball          
Flying Fox
Futsal
Compass Marching
Canoeing
Night Walk
Go Karting          
Repelling
Jacuzzi
Management Games
 
Telematch

**cari tempat biasa2 je ye..just nak relax..nak gumpal2 ngan anak2 dan bapak si anak..ekekeke
korang semua dah ada plan ke cuti sekolah? hehehe


~~adiozzzzzzzzzzzzzzzzzzz~~

18 org mintak aku reply komen;P:

Pijot said...

nti sggah mah kak yer.. nngeee

Norazrani Maamin said...

yeay..akak nak bercuti2 yea..bestnya...

hari tue pun saya survey tempat nie kat internet..mcm best jea..hihi

pas bercuti sok jgn lupe cite psl tmpt nie yea..kalu best, bleh gie...hikss

oshin-jamel said...

behnye bercutiii!!nk ikutt!!!!!

Ibu Darwisy Comey-Lotey said...

bestnye kak, kite nak pi julai ni, sempena sweet 17 b.day kite..pi cherating jer..(eh + 10 thn ye kak) xmo marah ye kakak sayammm

Lulu caldina said...

cuti cuti malaysia......ngee..
my kakak, nak ikut!!

Tina Othman said...

wah menariknya..mahal tak kak??

ejan sara said...

tp, tpt ni berhabuk sket...sb, konon2 kwsn koboi, jalan pn tanah2 debu jer

risa said...

pijot...okehhh roger2 nanti ye

azra..akak pon gatai2 google gak neh

oshin!!! jommmmm

ibu darwish..okeh le tu sayammm..cherating tu romantika d amor

risa said...

lulu...end the year akak pi terbang tempat lulu okehhhhhhhhhhhh

tina sayam..murah je dik..pi cek website dia..hehehe

ejan...hah????????? ye ke?? dok dalam bilik je lah;P

THE LEKAT LEKIT STORY said...

bila dah ada anak2.. keutamaan mesti anak2 la. tp mcm sy & hubby masih berdua & bakal bertiga tak lama lagi Insyaallah

ayu said...

baru je nak cdgkan tempat ni sbg salah satu tempat utk comp trip kitaorg..hehe..nnt akak buat review ye..

selamat bercuti kak..

cuti sek ni adik ayu kahwin la..
sibuk la sikit..

alexa yussida said...

dh mcm promote tmpt tu dah ni kak:D

cuti skolah?xde pon...ishkishk..hehe

fisa othman said...

tak dak plan ke mana pun beb...anak den tak sekolah lagi...:D weekend penuh dgn kenduri kawin...;)

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

dah book ke kak?
wah seronoknya...plan percutian yg menarik.
mesti anak2 suka....

Lulu caldina said...

1.37 pagi... makan angin kat sini

risa said...

The lekat lekit...hehehe mestilah kan dear...semuanye anak2..lagi2 mereka sedang membesar dan belajar..

ayu..akak pon tak pernah pgi ni first time neh...adik kawin ye..selamat pengantin baru untuk adik ayu ye:)

alexa...ala yus ni..takde lah pomot..nak tau je sape2 penah pegi ke idak..hehehe
takde cuti sekolah ye dear...tunggu habis belajau ye sayammmm

fisa..hellehhhh tau le anak ekau kocik lagi beb...anytime boleh jenjalan kan kan kan..cettt

fizah...dah booked dah..takut cuti sekolah kang penuh pulak..hehehe
jom sayam kite jenjalan..tak mahal sangat ni:)

lulu sayammm...haipp!! suke tido lambat2 eh

Lulu caldina said...

hoho...itulah selalu sakit kepala..ekeke.. hah nak gimana hujung tahun?

risa said...

lulu sayammmmm jaga kesihatan ye
nanti sakit susah hati akak neh..tak dapat nak baca berita2 sensasi
insyaallah dear..nak naik belon pi jumpa lulu..boleh?

 

Copyright © 2011 Reserved to mY HaPpy FAMiLy®
Design with love by CikBulat