Monday, May 30, 2011

Kami Kemalangan!! part one

Salam semua....

Pagi yang indah cuaca yg sangat cantik..bunga2an berkembang..erkss..ouchhh!!! kaki aku sakit adoiiii
Tak dapat le nak merealisasikan exercise aku nak berjalan kaki...minggu lepas dapat jalan kaki 3hari je
peh tu hujan dua hari...hehehehe

Okehhh tak payah nak merapik2 le risa oiii..straight to the point!! semalam lalalalala seronok nak pi jenjalan ngan adik2 dan mak ke Tanjung Karang...oleh kerana my asben tak ikut ingat nak pi jenjalan lepas makan2 dikenduri tu nanti...ish ish ish **tulah, jahat sangat ngan laki kannn..huhuhu ada hati nak cuci2 mata kannnn

Kitorang pon pegi le dua keta memang lapang le keta sebab aku naik ngan adik aku dalam tu ada anak dara aku sorang ngan anak dara kecikkk...kitorang pegi sana lebih kurang 10.30pagi...peh tu sampai sana dah kul 12lebih le...tepat2 nak datang dah pengantin...makanan sedap2 jugaklah..macam biasa aku amik daging kari...erkss, takdo gambo sebab aku kena handle dak kecik kannnnnn....sudah kenyang dan salam mak pengantin..ape lagi berambus lah tak reti2...hahahaha

Sedang elok je sampai pekan tanjung karang lepas traffic light jerkkk...kedebommmmmmmmmmmmmm!!!!!
ayarkkkkkkkkk sakit kepala and kaki aku...dak mia melalak sebab dia jatuh kedepan!!!! aku dok belakang sebab dua org je kan kat belakang sangat le luas..so, memang tergolek le dak kecik yg tengah sibuk makan jajan dapat dari umah pengantin...adik aku dah panik!! pucat!! diammm!!! aku serta merta keluar tengok ape jadikkkk!! huwaaaaa teruknye kereta adik akuuu!!! orang depan keta tu Mr.Bala..terus tanya kami semua okey ke idak?? *bagus jugak mamat neh..siap tanya ada sape2 yg luka tak?? muka dia dah pucat tu!!

Memang tak guna nak cakap banyak2 menda dah jadi...nanti2 lah aku citer...aku curious jugak ni..macam ada perancangan jahat disebalik kemalangan...emmmm sebab within second je dah ada mamat bagi kad le bagai and siap kawal traffic lagik..emmmmmmmmmmmmm susah nak describe...yang penting aku, adik dan anak2 selamat..ALHAMDULILLAHHHH *nanti2 aku citer lagi eh..nak buat keroje:)


 teruk kannnnnn

 sian white bunny adik aku neh


SELAMAT BEKERJA KENGKAWAN

  ~~adiozzzz~~

35 org mintak aku reply komen;P:

Ila said...

kena langgar ke...sib baik tak apa-apakan...

mas saari said...

adoi! teruknya kak...
accident ngan kereta apa?

Tina Othman said...

nasib baik k.risa & family tak apa2, terperanjat tgk kat group tadi k.maria ckp eksiden, take care yea

♥Mrs.Eady♥ said...

alahaiii...takut nyer biler treksident nie..sb risaukan anak jek....

mr.curly said...

fuhh teruk gak tu..tp alhamdulillah sume selamat..

cik panadol said...

adeh kak...teruk gak tu...mau beratus gak nk repair tu....tp nasib kete je yg kne bukan dgn org2 pun kena...

ejan sara said...

rabok bay 2 dekat kg sayeee....ngeee..

risa said...

ila...kami langgar bontot keta org

mas..keta iswara jer..tapi seyes dia takpe2 langsung!

tina..alhamdulillah takda pape..cuma kaki bengkak sikit sebab menahan

izwa..tulah..akak terus peluk si mia je..dia takmo lepas sepanjang2 jalan tu

risa said...

mr. curly..thanks ye alhamdulillah semua okeh..

cik panadol...hehehe bukan ratus2 dah..ribu raban tu sebab pintu dua2 belah takleh bukak:(

pena rozie said...

Alamak banyaknye rosak

nuyue said...

kak risa
tu kereta perodua ker?haiyaaa...ketuk body byk jugak hbz tuu..

nuyue kena tempoh hari lagi teruk...g belasah bmw..heheh..kereta ku yg teruk.kereta itu xder apa2 pun...

Murni Delights said...

alamak WTE ke? bru lagikan..
langgar pkai pe?

Maya Mayana said...

nasib baik semuanya selamat..itu yanglebiih penting kan?

Ujang9897 said...

adoi...

hurm...dugaan jugak ni...,

nasib baik mia takda apa2..

Ieda Al-Habsyi said...

mujur takde pape riso aku baca weh :) take care

risa said...

pena rozie..emmm memang banyak depan tu semua habis dah

vill...ha'ah baru lagi keta tu..adehhh

nuyue...myvi neh langgor iswara...ajaib sungguh iswara langsung takde pape..huhuhu

maya...ye betul tu..nyawa lagi penting kan..alhamdulillah

risa said...

ujang...tulah..alhamdulillah mia dan kami semua tak pape..huhuhu thanks dear...

ieda...hehehe seriau ko tau..adehh

mazz said...

ya Allah risa!!
kesiannya...nasib baik tak de apa-apa...
sian dak mia yer...mesti dia terkejut tu.

ashra said...

nasib baik semua nya ok wpun sakit gak bila terhantuk.

sian mia ..nak wat cane kan..
yang penting semua nya selamat wpun duit melayang2 =)

aizamia3 said...

alhamdulillah semuanya selamat.. nasib baik dak mia takde pape..

IDAZS said...

nampak teruk juga tu. syukur alhamdulilah xde yang cedera

chreeztina arissa said...

sian fiza.. alhamdullilah akak dan semua2 yang dalam keta tu takde pape..

Rtp Farra Arisha said...

luckilyy, u and and ur kids selamat kann. alhamdulillah

mekchu said...

adik claim insuran keta? teruk jugak tu kan.. keta depan mcm mana pulak? janji semua selamat dan x de yg serius..

bdk johor said...

nasib baik sume selamat. alhamdulillah. tapi.. macam dirancang lak.

ayu said...

uishhh..kak..baca entri ni berderau rasanya...mmm, mujur la akak n anak2 tak de apa2 kan..take care tau..

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

la... kak risa kemalangan ke? mujur tak apa2. fiza tau kwsn kemalangn tu....

ariana's said...

Alhamdulillah, x de apa. Time cuti sklh dan musim kenduri ni mmg jalanraya pun penuh ngan kereta..kena lebih berhati-hati..

Nour Akmal said...

teruk gak kete tu remuk..
nasib tak de apa2 yang teruk kan..
kena lbh berhati2 lps ni tau..

risa said...

kak mazz..alhamdulillah kami tak pape..thanks ye

ash..sakit woooo kaki akak neh..heheh

aiza..thanks dear

risa said...

ida..kete tu memang teruk aihhh

ariss..alhamdulillahhhh

farra..alhamdulillah..thanks ye

mekchu..keta depan langsung tak pape aihhh..ada insuran tu cuma ncb back to zero le..emmm

budak johor..kan kan kan samtin samwere kan kan kan

risa said...

ayu..thanks my dear

ariana..betul tu..masa kitorang tu ada 7 - 8 eksiden berlaku tau..

KIC..memang keta teruk le sayam..takpelah ada insurans kan

PinKy MoMMa said...

alahai kesian white bunny kamu sis;(
tumpang sedih juga..aihhh xpe kite positif ye..ada hikmah smua ni kak lolly..

kamu kena kuat ye..jgn stress sgt nnt skt mcm diriku hukhukhuk

risa said...

uihhh bukan akak punya le sayamm..
adik akak tu dah le tak sampai setahun...tapi takpelah, janji kami semua selamat...akak dah suruh dia masuk F1..so, senang sikit dia nak merempit kat litar..hehehe

Lulu caldina said...

adeh teruk juga tu my kakak..
nasib baik semua selamat.
kereta rosak takpe, leh bikin..

 

Copyright © 2011 Reserved to mY HaPpy FAMiLy®
Design with love by CikBulat