Friday, May 20, 2011

Pada muke suami aku...erkss??

Salam semuaaa...

**Huarghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh....mengantuknyeeeeeeeeeeee
**TETIBA...trettttttttt tretttttttttttttttttttt trettttttttttttt

Gud mornin boh plantations (aku jawab ala2 mengantuk)

Morning..abang neh

Erks...nape bang..bos ade ler (agagagaga)

Abang kena pangil..bil bulan ni cecah 1k

gulppppp erksss..anak2 dara lah tu bang oiii

Masalahnya tepon ni malam2 semuanya..sape punya keroje

Hah?? takkan risa plak bang haishhh...tepon pakwe eh memalam

Takdelah...sape agak2 nye yg tepon malam2 neh

emmmm...tepon jelah no yg banyak2 tu balik..tanya lah sape tu?? sila bayar bil tepon ni ye

Haaa...ok2..sat lagi abang tepon sape punya no neh..bior dia bayo

adehhh bang...jgn libatkan ai okeh...ai takmo tahu..u yang salah

Ok2..tutttttttttttt tuttttttttttttttttttt (kurang sopan laki ai neh..takmo say thanks pon) huh!!


Nape aku kata padan muka kat dia tuh??? sebab??? dia suka sangat manjakan anak2 aku tu...kalo aku marah dia pi tarik muka main jauh2...adoyaiiii sila lah garang sikit ngan anak2 abang oiiii...kasi rotan ke kasi talipinggang ke...yg paling best amik getah paip nun..belasah je bebudak tu...haishhhhh

Aku bukan ape...bebudak sekarang ni terlampau dimewahkan..semuanya serba serbi cukup..kalau tak dipantau ini lah akibatnya...memasing dah ada hp dah ada topup masih gak nak kacau tepon ayah..sebab tepon ayah supporting by his company..BUT!!! ada limit dia anak2 oiiii...

Persoalannya...ngape anak2 aku tak berani kacau phone aku?? hp aku pon makai line jugak...SEBAB?? aku tegas okehhhh..takde pinjam2..nak tepon makai le tepon umah nun...tapi had limit boleh nepon no umah aje lah...bebudak tu tak berani sebab aku memang tak bagi derang suka2 guna phone!! tapi laki aku ni asik2 "takpelah..tepon umah mahal..bior le...
haaaaaaaa sebab perkataan bio ler bio ler....sekarang ai cakap plak...padan muke ler..tak ingat ke abang oii bil tepon abang tu pernah cecah 13k!!!!! hah??? senak perut jepun tu okehh:P
Sori ler..aku kalo bab anak2 memang aku sensitip...
**ampunnnnnnnnnnnnnnn kan ai ye abang, kang malam ai mintak maaf cium tangan ye sayammm..hehehe

~~adiozzzzzzzzzzzzzz~~

27 org mintak aku reply komen;P:

aien said...

hihi , da penah rase da semua tu mase kecik2 .

oshin-jamel said...

cam adk sy la...ske sgt amik tpon mak pastu bergayut..bile tnye x nk ngaku!!!haissshhh!!!

mas saari said...

mak oii byknya sampai 1k...

tulah anak2 ni, kalau dimanjakan sangat nanti menjadi2 pulak...so kena garang sikit baru diaorg takut!

♥Mrs.Eady♥ said...

1k????erks....

rara pinkmafia said...

yeke kak.penah sampai 13k?dasyat gilerrrrr.mst anak2 akak hepy je kan.nk jadi anak angkat leh x kak.heheheh gurau je kak.sory eh.

hmm anak2 mmg akan more manja to papa dorg,sbb tau papa takkan pukul,mcm rara gak.hehehe

Cik Azizah said...

wah..akak lagi garang lagi suami akak eh..

anak akak dah besar2 ke main tepon..ekeke~~

risa said...

aien...lupa nak letak nama anak dara yg suke main phone tu...namanya ain jugak!!!! ekekeke

oshin..yg ni memang dapat kebenaran ayah dia!! eeeeeeeeeeeee geram!!

mas..tulah, geram tengok suami lembut sangat..padahal limit untuk kegunaan tak sampai pon...emmm

izwa..kan kan kan tepon tu memang kena on 24hours..tu lah masalahnye

risa said...

rara..masa tu men tenet le..kalo tak amik pakej kan dia kire kb..kalo dah dlod macam2 sampai juta2 kb, mgb..memang le perghhhhhhhhhhhh

cik azizah..saye memang garang..dok jeling pon anak dah takut

Ujang9897 said...

wah garang rupanya..=)

tp mcm tak agak2 sampai ber K K byr bil..

nini said...

ala akak.....tak leh dua2 garang...bahaya....satu garang satu cool ok la tuh...=D

ejan sara said...

13k??? mahal aihhhh....nepon ape nyer??

risa said...

ujang..derang tau company yg bayor..tulah pasal dia maharaja lela tu..haishh anak le anak

nini..tak suruh jadi garang dear..kena tegas..tegas dan garang tu lain kan sayammm

ejan..tau takpe..camne tak fengsan..tu main tenet tak hengat bila tu jalan terus

IDAZS said...

1k?

dah buleh beli subang kat habib jewel kalu time sale! sob-sob

Murni Delights said...

terkejut den smpai seribu...he..he
mcm2 ragam ye kak..pening kpla suami akak & akak..

dlu mse kecik2 adik slalu main tepon yang 600 ..... tu
bil smpai rm 200 kne bantai pkai getah paip.. trus taubat..
tak buat lagi dh smpai skrg...he..he

ashra said...

wow..melambung bil ye.
keke.btul la k.risa..

tak ikutkan pun susah,nak ikutkan pun payah..nudak2 skang zaman high tech.semua nak ada..

hubby punya member punya anak,sekolah menengah masuk kelab fotografi,suh bapaknya beli kan dslr.sbb cikgu bagi sayarat gtu.

mak aihh..ni bkn syarat dari cikgu ni.ni kes nak ikut trend la ni..

risa said...

ekekek...seb baik bukan kitorang yg bayor ida:)

vill..tulahnye..memang nak kena babab neh..tungguuuuuuuuuuuu

nuyue said...

uuiitss 1k
biar benar

nuyue masa time muda belia dulu,suka jugak guna tpo ayah...curi2 guna..heheh

Fafau De Craft ( Zana ) said...

uishhh,bnyk nyer...nsbbaik mak dia garang...klu x lgk bynk la kan..

ayu said...

kak risa : waaaaaa...teringat zaman dolu2 la kak..mak abah ayu mmg strict orgnya..tak bg langsung kitaorg bergayut lama2..kalau nak call, sila la keluar rumah n cari public phone (time tu hp pun berapa ketul je kan)..

tapi, bila time adik perempuan ayu..mak ayah terlalu manjakan sgt...jeles je kitaorg ni..


tak boleh jadi ni kan kak..harus tu tegas sikit..

Alin Marlini said...

samer ngan hubby Alin..selalu turut jek kehendak anak2 tapi sesekali dia garang mmg kecut perut

Farah Shamsudin said...

sayapun pernah alami kak.. adeeii.. adik saya ni perempuan.. boleh dia pnjam tepon saya nii..sampai 1k lebih.. bergayut tgh mlm smpai nak ke pagi. kalau dah hari2 camtu, mmgla bil camtu kan.. nk pengsan saya membayarnya.. jumlah bil mengalahkan bisness woman kan.. skang ni, no pinjam2 lagi.. serik dah saya..

Lulu caldina said...

my kakak, skrg kan ada pakej TM yang main tenet tu, err panggilan percuma.. tapi ke talian tetap jerlah... hoho sayang duit bebanyak, bagi kaya TM..

risa said...

nuyue..kan kan kan..remaja ni memang nak kena cubit punggung!!!

fafau..mestilah garang!! susah cari duit woooo

ayu..akak sama kan je semua anak..kalo sorang takleh semua pon tak boleh!! nehi kabe nehi!!! alalala akak pon dulu sama tau sayam..takleh nak dating pon..sekali adik2 yu boleh pulak pi camping le hape le..nyampeshh

alin..tulah..geram kan kan kan

risa said...

farah..tulah nye..akak pon tak perasan time bila dia menelepon aka bergayut tu..balik kang siap le aku ganyang!!

lulu sayammmmmmmmmmm...ni makai hp dari maxis ke celcom..tepon umah akak yg tm tu memang free untuk panggilan no rumah je..means tm ke tm saje sayang kuh

fisa othman said...

uiksss sakan betui laaa...

hehehe bertuah ko beb hubby sungguh baik hati...:D

alexa yussida said...

hihi..kite dlu form4 baru bole pgg hp,tu pon topup 10-20 hinggit bt call parents je sbb duk asrama..

mmg patut tegas kak..bahaya bdk2 kalo advanced sgt :)

okila akk tegas,somi tak sgt..dua2 tegas nti anak mmberontak

risa said...

fisa..baik hati memang le baik hati beb..tp kena berpada2 le..jaga teenagers ni bukan senang..adehhh

alexa..yus sayammm, tulah..akak ni jgn kata hp..masa remaja dulu nak kuar ngan kawan2 pon takleh tau..bebudak ni dahlah semua pompuan..takut akak neh..

akak memang tegas!! plus garang sekali..tp tulah, nanti somi kata bio le bio le...eeeeeee geram!!

 

Copyright © 2011 Reserved to mY HaPpy FAMiLy®
Design with love by CikBulat