Tuesday, May 31, 2011

Kemalangan Part2!!! read carefully...

Salam dan selamat pagi Malaysian (ceh, macam semua malaysian baca eh)

Ape2lah janji aku nak stori mori kat korang semua sebab semalam aku ada citer pasal part one kan...okeh ni part 2 ye...korang baca le bebaik aku tak salahkan sape2 dan aku tak menolak takdir...tp cara kemalangan ni membuatkan aku terpikir...sangat2 berpikir..sebab memang tak masuk akal sama sekali...emmm entah lah ye..

Kalau macam nilah cara korang nak cari rejeki memang aku tak halalkan le dunia akhirat..erksss
Susah nak describe sebenarnya sebab aku tak pandai nak draw macam mana kemalangan tu berlaku..tapi seyes aku sangat curious pasal menda ni...Aku bersyukur semua selamat..sebab dalam kepala otak aku masa tu selamatkan dak mia je lah....

Okeh macam ni....pekan tanjung karang tu takdelah besor mana kan..memang sempitlah jalan besar dia..masa nak turun flyover tu ada traffic light..and selepas traffic light tu ada jalan kuar masuk untuk ke bank dan kedai2 kecik tepi2 jalan tu...ekceli derang takleh masuk kanan masa tu derang kena follow traffic light dan make u turn...

Masa turun flyover tu kitorang nampak lampu dah tukar kuning...so, memang terus ajelah sebab time tu laju dan kitorang keta last...tapi suddenly kannnnn ada keta buruk dari jauh aku dah nampak make u turn dan keta ke3 depan kitorang brek mengejut dan kereta kedua depan kitorang brek sampai makan tayar jalan tu brek dan berhenti!!! STOP with emergency brek!!! so, how about us??? dammmmmmmmm!!! tak sempat dan memang benda ni within second je...langsung tak aspect...gile!!!! aku dah mengucap kat belakang!!

Then...yg membuatkan aku lagi heran bin ajaibbbb and impossible..tak beberapa saat aku belum sempat bukak pintu ada dua mamat dah dok belakang keta kitorang..suruh aku bukak pintu and hulur kat aku kad insuran?????? wat???? then datang lagi satu mamat dok jaga jalan sebab menda ni happen tengah2 jalan!!! then datang sorang lagi nengok kereta...wahhhhhhhhhhhhh!!!! memang derang tunggu kemalangan ke hape????? hah???? entah lah ye....oklah panjang sangat sudaaaaaaaaaaaaaa

Kang aku sambung macam mana kitorang pi ke balai polis...owhhhh duniaaaaaaaaaaa semua penuh ngan tipu muslihat...tak tau nak cakap ape lah ye...  owh ye...semalam aku lupa nak bgtau bekal aku minggu ni kat opis..hehehe


kannnnnnnnn...dasar kuat melantak...ekekeke
dari kiri air RIO ni ala2 Twister..memula aku nak amik twister as usual sekali ada minah tu buat promosi air ni kan...sekali aku rasa not bad lah.,...lebih kurang je taste dia beza pon RM1..hehehe 
peh tu ada roti gardenia perisa butter memang sodappp...ada asam kalo aku loya2 sebab keroje banyak hahaha iyolah tu kann...then last sekali tu dalam tuppeware tu milo dah mix ngan susu nespray ye
ok...itu je laporan dari ladang yg indah dan permai

~~adiozzzzzzzzzzzzz~~

25 org mintak aku reply komen;P:

kemboja said...

tak kan la dorg boleh predict kemalangan tu kak.. hehe kebetulan ja kut.. ataupun dorg yg upah keta buruk tu spya meng eksidenkan diri.. hehe kat sini selalu org tabur paku, pastu kejap jer keta tarik tu datang.. huhu jahat betul niaya org..

oshin-jamel said...

selamat pagi kak....waahhh!!roti peberet sy.....sdp tue..bak 2 kpg..hehehhe...!!!!

♥Mrs.Eady♥ said...

aiks..mmgm agic ar 2 orgm amamt tu!!duk bwh pokok smbil doa biaro rg excident ke?hehehhe...

bonda dadif aka akish said...

aik...mmg cam ade yg tak kene...ke dia saje buat cam tuh..pasal drivernye pompuan...

sis...pegi balai..report aje ape2 hal...

PinKy MoMMa said...

kakakkkkkkkkk..i mish mish mish U ;(

wat happen ni? xcident? alahai..
sgt ketinggalan rasanya bile x online dah smggu lebih..pls jaga2 ye skrg sbb mcm tipu muslihat skrg nih..

muahhhhh 2323525 kali ;D

mas saari said...

kadang2 tu kak, kat sesetengah tempat memang ada dah org tunggu...bila berlaku accident je mereka terus cepat2 datang!

mr.curly said...

tu la, kdg2 ble kite ati2 sgt pn leh eksiden gak..tp yg wa hangin nye kalu bende sume ni cam 1 plan org yg xbertonggengjawab ehh tanggungjawab..sowiii..hikhik

risa said...

kemboja..sue, kalau sue ada ditempat kejadian memang sue pon takkan percaya okeh..memang derang tak predict tapi rancangan tu tak tau lah kan

risa said...

oshin..roti??? takleh!! ekekeke

puan akish..nanti akak citer pasal pi balai plak ye...geram tau!

izwa..tau takpe...akak ni ingat adik dah cedera ke hape..sebab dia dok senyap jer

risa said...

pinky dolly molyyyyyyyyyyyyyy
mana ekau poie???? sob sob sob mishhh u too ribu2 lemon lah dear
emmmm panjang citer lah sayammmm
slow eh dear...take care ya!!

risa said...

mas...tulah kan dear...susah nak cakap sebenarnya..cuma akak pikir2 balik memang tak logik..emmm

mr.curly!!!! weeeeeeeeeee thanks for comment..tulah org yg suke tonggeng2 ni besok2 memang tersungkur aihhh **tetiba:)

Cik Puan Izan❤ said...

mmg kerja diorang tu kak...kita kena hati2 jer..kat mn2 pun skrg org bengkel cari mkn dgn cara mcm tu.. kalo bukan diorang pun yg buat... hari2 diorang berdoa mintak org eksiden...ada kerja ada gaji...betul tak?

risa said...

izan...pasal tu akak kata kalau betul ini cara mereka cari rejeki memang tak halal le jawab nye..sedih betul sebab semua melayu..huhu

cik panadol said...

pelik je kalo tetiba ade org2 tertentu terus datang lepas eksiden...bnyk gak kes cmni...takot pulak nk drive sensorang, nk2 lg memalam....wat nye jd pape kn susah...

eee simpang...~

Ujang9897 said...

susah gak nk ckp ni....

tp skrng mmg byk perangai menipu mcm ni

Puteri Kasih said...

nasib baik akak sekeluarga selamat. tu yang penting. Bahaya kan akak kalau betul semuanya dah dirancang. sebab bila baca cerita akak ni macam pelik je bila tiba2 je diorang muncul

risa said...

cik panadol sayam..jgn le drive sensorang kat tempat2 sunyi ye dear..kalo boleh tu ajak teman..kalau idak satu je..org tahan ke org langgar ke jgn kuar keta ye..kalo tempat sunyilah..bahaya tau

ujang..tulah akak dah memang syak wasangka sebenrnya

putri..macam mana derang boleh jangka nak eksiden eh..peh tu derang memang follow ke hape? adoyaii fenin lahh

ariana's said...

Zaman skrg ni mcm-mcm Risa..sama jg mcm akak pernah kena ..pancit tayar sbb langgar botol kaca,yg pelek tu, kat tgh jalan, bukan tepi jalan..
p://arianasstorys.blogspot.com/2011/03/salah-sendiri-atau-botol.html

PinKy MoMMa said...

saya sayang kakak lolly juta juta juta duriannnnnn... ;D

risa said...

ariana...tulah kak..macam2 cara derang nak kaut untung senang2 je kan
tak tau le nak habaq lagu mana

pinky...weeeeeeeeeee sayang juta2 doyan eh..kalau kirim tu boleh ke dapat? lalalala

Murni Delights said...

aik dr cite tu mcam ada plan je.. jhat kan manusia nie..isy..isy..bhya je..
wah mkann sodap nyer meh skit asam..teringin plak

chreeztina arissa said...

errrr aku pong curious gak.. ke memang keta buruk itu diupah bagai dikata? entah aihh.. takpa yang penting akak sekeluarga selamat. tapi serius memang kesian sgt kat fiza

msredcheesecake said...

CIK RISA,
ADE GAK ORG CITER KOMPLOT CAMNI MMG ADA....HATI2 JE LA...

aizamia3 said...

yup laluan tu memang tak besar mana pun.. memang kalau difikirkan tak logik tapi zaman sekarang macam-macam cara dorang nak cari duit..

dan.. ehem.. hikhikhik.. tu kg mak mertua tak jadiku.. hahaha.. terpecah sudah..

alexa yussida said...

ishkk jahatnyee...mesti depa dah plann ni..takkan lah cepat benor smpai kat tmpt kjadian kan...manusia manusia..

 

Copyright © 2011 Reserved to mY HaPpy FAMiLy®
Design with love by CikBulat