Monday, February 21, 2011

Tutorial macam mana nak masukkan simbol dalam blog:)

Salam kengkawannnnn....

aku tak pandai nak modified blog nak bg cantik..selalu main ikut ape yg blogger dah sediakan je..ni pepagi aku tengok dak farra punya blog masukkan tutorial pasal simbol neh...

so, mari le sesama kite belajar..kalo korang nak masukkan le kannn hehehehe



korang nampak tak simbol ® kat my blog tu??? kalau nak buat korang kena taip le ® and save le kan...terpulang mana satu korang nak ye...

1- trademark TM kena taip  &trade ; = result ini ™ (sambung semua sekali perkataan & trade ;)
2- trademark copyright taip  &copy ; = result ini © (sambung semua sekali perkataan & copy ;)
3- trademark register  taip  &reg ; = result ini ® (sambung semua sekali perkataan & reg ; )




memula pi kat setting ye peh tu kat basic..korang modify kat title blog korang tu then taip code yg aku dah bagi kat atas...peh tu dah siap cuba preview dulu eh...kalau okehh korang save le



selamat mencuba ye kengkawannnnn...kredit to mamagojes aka farra!!!! korang boleh klik link dak farra ni kalau tak maham cara aku ni..almaklumlah aku pon bute IT...ekekeke

terima kasihhhh



3 org mintak aku reply komen;P:

ejan sara said...

dah baca kt pa'ah td, tp...xsempat wat pn lg...sat noo..

sicKo^ said...

satu lagi cara, gi tempat yg ada tulis symbol tu, copy pastu paste :)

Ibu Arif Atan said...

huhuhu macam kat blog kita.. kita pakai tm sbb kasih ibu Arif tu mmg trademark kita!

 

Copyright © 2011 Reserved to mY HaPpy FAMiLy®
Design with love by CikBulat