Monday, February 21, 2011

membebel part 2- Nurain Shaiera:)

korang ada baca tak entry pasal aku membebel ngan anak bujang aku pasal valentine tuh? meh refer sini kalo nak membaca lah kannn

ni aku nak membebel pasal anak dara aku yg sekarang dah umur 15thn, so cekgu udah bertanya lah ape course derang nak amik lepas pmr ni kannnn...emmm mari imbas kembali ape conversation between two of us:)

ain: mamaaaaaaaaaa...ain nak tanya ni
mama: tanya le kenapa?
ain: confuse ni maaaa....ape jurusan ain nak amik sebenarnye ye? mama boleh pilihkan tak? ain nak yg senang2 je takmo susah2
mama: erkssss???? ain yg sekolah ke mama? which one u prefer?? art? perdagangan or sains rumahtangga? uihhh mama dah lama tak sekolah le mana reti beku otak...ekekeke (sambil potong bawang neh)

ain: mama...kalau ain jadi chef boleh tak? macam chef one tu ke, jamie oliver, kalau yg terror buat kek tu nak jadi cam anna olson??? boleh ke ma???
mama: hah??? tukang masak??? oittt esok bgtau cekgu nak berhenti sekolah...kata saye tak minat nak sekolah..saye nak jadi tukang masak je..boleh?? nak watper belajo tinggi kalau setakat nak jadi tukang masak?? huh!! takmo! (berenti potong bawang dan jengilkan mata neh)
ain: ala mama ni..bestlah ma...tukang masak sekarang semua educated okeh..mana de main campak2 je cam mama...sambil sengih2 macam kerang freshhh
mama: hamboiiiii selama ni sedap ke idak mama masak..uihhhh...im still say no no no

aku masih tergantungkan pertanyaan dia okehhhh
korang semua silalah bg jawapan yg bernas ye...bagus ke idak cita2 anak aku neh..ish ish ish


 aku suke mamat neh...jamie oliver kes suke campak2 macam aku jugak:) ihsan pakcik goog!
 dia baru datang mesia kan Anna Olson...emmmm cara dia masak pon beshh bersih je:) ihsan pakcik goog!
dia for sure le semua org kenal...chef kesayangan satu mesia chef wan:) ihsan pakcik goog jugak!
bagus ke jadi tukang masak eh???

7 org mintak aku reply komen;P:

ejan sara said...

tukang masak skrg pn kne educated..dh ade pengajian kt universiti pn bab masak2 ni...bukan takat campak2 mcm kiter2 ni...xsalah kot klau die minat...tp, kne la study dlu...

Christina Arissa said...

uihh kak, sangat best ler cita-cita dak ain ni sebenarnya. betul pe kata dia, tukang masak pun educated la kak.. Uishhh saya sokong dak ain.. sokong sangat... Sok2 mana tau boleh jadi terkenal cam jamie oliver chef wan dan anna olson seperti kata dia.. huihh lumayan tuh... go ain go

Anonymous said...

ekekeke..kak..pada kte bagus je cita2 anak dara akak tu..seyes..bukan senang nak jadik chef & gaji chef mmg sgt mahal..ekeke..tapi jadik chef yg sebenar chef la..betul2 masuk 'U'. sy ada sorang kwn yg belajar smpi australia utk amik chef ni..skunk keje kat NZ ngan gaji yg terjegil bijik mata kte tgk..kalah gaji achuthan..ekekeke Chef ni jgn pandang sebolah mato ek kak..gud luck..

risa said...

ct: yelah tu kannn..entah le, akak ni conservative kot..ekeke
ariss: alahaiiii sedang dipikirin lagik:)
ejan: tulah dia nye..kena amik ape ye kalo nak jadi chef terbilang neh?? hehehe

sya said...

ok je kalau dia nak ambik chef pun...
tapi, kalau sekolah biasa, mana ada jurusan masak memasak ni... kena gi sekolah vokasional...
tengoklah result pmr dia dulu nanti...

~~Pengisi@n d@L@m Pen@nti@N~~ said...

btol kate yg lain2 tu kak. klu dah situ minat n kemahiran ain, pe salahnye kak? dunia skang ni kak, bukan takat ilmu pengetahuan yg kene diutamakan kak...kalau dah budak2 ni tak minat nak yg ke'education'an, n minat nye lebih kepada kemahiran, y not kan? tgk jerk la chef wan tu... siap leh support ex-wife lagi.... :) *saje mengutaraselatankan opinion...

niq said...

hahhaa...gelak guling2 owg bace...

 

Copyright © 2011 Reserved to mY HaPpy FAMiLy®
Design with love by CikBulat