Monday, February 7, 2011

~Percutian tak dirancang~ 3 to 5/2/11



Assalamualaikum.....

masa CNY tu..konon2 nak dok umah lah kann.. sekali tu somi kata, pi siap2 bawak le selai dualai baju..
tanyalah nak pi mana? maklum lah kan nanti mesti full house..aku dah tak pernah main terjah2 ni sebab dah pernah menidurkan diri dalam keta...terpaksa tumpang mesjid nak mandi..siap kena jeling2 ngan org yg dok jaga mesjid tu..hehehe

somi kata ala..mesti banyak kosong..sebab chinese ramai yg dok rumah kannn ekekeke
akhirnye kitorg pi jugak le kuar dengan muka berkerut2 mengikut kemana driver nak bawa kan:)
dan akhirnye sampai ke PD...anak2 cakap takmo lah mandi pantai..hitam katanya..ekekeke

lepak sekejap kat PD kitorg gerak ke klebang..konon2 nak dok sana..sampai satu jalan tu jalan ape ntah totop plak...pak polisi putih halau semua org lalu highway..ayarrkkkkk lalu highway nengok ada signboard johor le pulak...huahuahua...takkan nak ke JB???? emmmm ikut gak le highway tu..sebab nanti ada laluan keMelaka kannn...eh, ntah mana2 le di bawa si driver neh...adoiiii last2 sampai le ke alor gajah kat A Famosa
mak aihhhhh penuhnye manusia kat tempat tu...melajak ke tampin sebab nak cari tempat tidur...


mintak maaf le ye..semua penuh..hadoilahhh den dah kato..ekau takmo percaya kan somi kannnnn

last2 dapat kat rumah rehat tampin...ape2 je lah yang...kitorg masuk waterworld aje lahhhh sebab yg lain semua penuhhhhhh nak masuk pon kena beratur panjang...dan lagi satu rate dia dah naik okehhhh
DEWASA 40, KANAK2 35, tapi termasuk set lunch...nasi boleh pilih2 either nasi ayam, nasi rendang, nasi sambal ayam...pendek ayat..semua ayam lerrrr


meh layan gambo ye
hehehe pagi yg ceria nak berjalan2 satu family day one

udah malam kannn mencari2 tempat nak bermalam adoiii last2 mam dulu ler

sudahnye main ba ba cak ngan kakak2 plak..hehehe

ini budak manjang lapo saje keroje nye


aku tak berkenan ikan steam derang neh..lapau punye pasal makan je ler

daging masak merah ni pon tak bape sedap..daging udah tidak freshh ayarkk

yang ni so and so aje lah..layan ada satu lagi ekceli kerabu sotong..tp tak nampak sotong aihhh nampak dedaunan saje..ingat ai kamben ke..ish ish ish

pepagi dah cari pasal kat luor kan sampai adik pon dok luka2..ish ish ish bebudak neh

dak mia cepat2 melarikan diri..sebab penakut aihh

muka takut nampak itu elephant hahahaha

samdol ni same eh..menakutkan anak ai je..takmo senyum..kedekutttt

masa ni tak ramai lagi lah ye

oleh kerana barang2 beharga kena simpan dalam locker..so, sampai disini sajelah gambo yg boleh di capture..udah simpan dalam locker nunnn

budak yg kepenatan sambil tidur dalam kebasahan,...hehehe ekceli dia tidur dalam tube tau..sampai kebas tgn ai

menu day 2 kitorg..ni semua dinner lah..kalau bfast or lunch tu kitorg makan yg biasa2 je..hehehe

nak tau tak ni sape punya..uihhhh sedap sungguh ini lasagna kan kan kan
 *
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*



taraaaaaaaaaaa...untuk dak mia le sape lagik..ish ish ish sampai licin tau

tengok dia mam...adoyaiii sampai licinnnnnn

6 org mintak aku reply komen;P:

Christina Arissa said...

ponat tapi meriah kan.. Apasal dak mia pandai mamam sendiri dengan sudu aih..
Ni takleh jadik. Ayip tak reti buat gitu ler..

risa said...

hehehe..kena bior je riss...dak mia ni semua dah pandai..pakai baju sendiri, suar sendiri..nanti akak snap ye..alhamdulillahhh

Mama Syadiyah said...

Best nyerrr kan. Terjah2 ni yang best sebenarnya kan.

~~Pengisi@n d@L@m Pen@nti@N~~ said...

saye suke terjah2 kakak.... baru2 ni, hamek ko...akibat terjah wa nyaris balik jb itu mlm juga woo....tapi tak serik...sukeee

risa said...

ifah..aku tak suke sebenarnya terjah2 neh..sakit kepala wooo memusing dua tiga pekan nak cari hotel..adoii last2 dok kat rumah rehat..hampehh

azie..takdo makno aihh..ni gara2 jiwa kacau le..ekekeke

mazz said...

huhu...sampai ke tampin..ekau ehh risa..
alaaa siannya den tengok dak mia tu...
akak pun tak berani nak terjah2 tau....

 

Copyright © 2011 Reserved to mY HaPpy FAMiLy®
Design with love by CikBulat