Friday, July 15, 2011

Kalo dah namanya pompuan kannn!!

Salam Jumaat semuaaaaaaaaaaaaaaaa


Aku rasa dah lama tak update pasal dak kecik neh..hehehe NUR QIS DAMIA... Buat masa sekarang ni memang dialah pengarang jantung buah hati dan segala2nya lah
Buat ape2pon memang takde org marah punya...langsung tak pernah kena babab!! Kena gomol selalu lah hehehehe...tak kire ape yg dia buat semuanya menyenangkan hati..

Mia memang tak banyak ragam...dia anak yg baik dan mendengar kata..sungguh!! aku tak tipu..
Dia udah pandai basuh tangan sendiri sebelum dan selepas makan
Dia udah hafal doa tidur, doa makan dan baca fatihah (yg fatihah ni ujung2 je ler)
Sangat hafal lagu BAIK BAIK SAYANG ..ekekeke (pengaruh tidak sihat lalalalala)
Pandai baca ABC dan 123...abang puta yg ajar..
Pandai lap tempat dia makan, wash dia punya pinggan dan amik air untuk minum

Wohooooo banyak lagi sebenarnya...pandai mengarah pon ia jugak!! "kakak ain!! mia nak susu!!" hahahaha
"ayah..cepat basuh yayak...busyuk lahhhh" lalalallala (aku tak ajor okehhh)
kan kan kan memang pengaruh dari macam2 tempat le...dari umah babysitter pon ia...dari umah aku sendiri pon iya jugak..almaklumlah kakak2 dia dan abang sudah besor panjang kannnnnn

Yang ni aku nak bagitau ye...kalau dah pompuan tu pompuan jugaklah kannnnn...dok senyap kat belakang tu ingat dia baca buku...ghope2nye meh le nengok neh...jeng jeng jengggggggggggggggg

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
memula kite pakai bedak ye :)

then, kasi muncung sikit pakai lipstick eh

letak banyak2 sikit baru nampak cun (padahal lip gloss mana nampak)

mama..betul ke ni? nape lipstick tak merah neh...ekekekeke

korang nak tau kalo di makai lipstick dia akan buat srotttt srottt (maksud nye dia make sure lah lipstick tu tak hilang..kena jaga antara lips tu tak bergesel...erkss macam mana nak terangkan eh...cam tulah adehhh)
**I'm always speechless wit dis clever girl! lap u dear!!

 

~~adiozzzzzzzzzzzzzz~~

28 org mintak aku reply komen;P:

y u y u Z u l a i k h a said...

aloloooooo! comeyy nyaaa ^^

oshin-jamel said...

dak mia chumelll!!heheheheh!!mmmuackssss~~

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

terserlah keperempuanan hahah kecik² lagi tiru mama dia..eh apitt pun suka lagu baik² sayang

cik panadol said...

bile la dpt jumpe mia lg ni...aritu die malu.....haha

Ummiakid @ lily said...

aloo-aloo tomeynye...mmg cenggitu lah risa kalao dh pompuan...

Akid ni pun kekadang time datang idea tak masuk akal dia..nak jugak merasa pakai lipstick bagai...puas explain yang dia tu boy...mana buleh...paling tak leh nak layan...jawapnya...alaaaa...akid nak jugak sambil menjongetkan mulutnya yang dh sedia jonget tu...heee...

QiuT Mummy said...

bijak nya.....cumil....&cun....

Nadya O'Conner said...

comel jer pakai lip gloss..:)

Munna said...

hahaha...mmg la akak, budak2 skrg ni bijak2 btul....nmpk sekali je habis pndai ikut..erm..

zuwaidah said...

ni perangai mak dia ni waktu kecik dulu muahahahahhha

NURUL AINI NORAZMAN said...

hahahahaha~itu la dia klu dah pempuan kan,.
nak gak makeup tuh,.=p

PinKy MoMMa said...

miaaaaaa sgt comel..pandai melaram ni! hehehe...

duk ngan aunty je la..kita sopping gaun cantik2 nak? :)

kak pinjam leh?

mas saari said...

amboi...pandainya dia!
nak cantik macam mama ye..

JIJI YU said...

lagu dah habes..fatihah ujung2 je..ahaha

ZWAN SABRI said...

Wah, kecik2 dah pandai pakai mekap..
Besaq nanti mesti cantik bergaya.. ;)

MySuaraBlog: Blog Pilihan : Edy Fee

Tina Othman said...

alalala pandainya mia nak mekap², tu mesti bila pki lipstik tu bibir tak boleh nak tutup hehe

meh dtg umah meh kawan dgn emir

Lulu Caldina said...

lepas ni damia leh buat tips make-up..ngee 'kakak' lulu nak belajar.. ekeke.. kakak ok, sebab masih muda..ngee

risa said...

yuyu!!! comel macam kamu kannn!!

oshin..hehehe boleh geng ngan acha tak???

ledibet..jom jadi besan jom..erkss

Lulu Caldina said...

semak jer mata lulu tgk header tu kak, itulah tukar.. kak, lulu sbnrnya menang makeover full template dan header, tapi tak tau nak terima ke tak.. bingung.. sbb lulu tau bila dah terima nanti, lulu tak boleh balik2 nak tukar ikut mood..huhu...

kemboja said...

huhu pandai dah dia nak melaram.. ekeke.. tp rambut dia macamrambut anak sy yg kecik tu.. sikit bebenor rambutnya.. huhu sedey tak leh nak ikat tocang

ashra said...

eceh2......
ni lawa2 nak gi mana ni..

nak jumpa boipren ek...
hehehehe.

msredcheesecake said...

Cik risa,
Pompuan n mekap toksah dipisahkan...tak peh de...hheee

CikHaniBhulat said...

bijal la damia ni...moga jadkik budak yang cerdi, bijak pandai...kalo ppuan tu ppuan jgk kan..kecik2 dah pandai..chomel

Farah Shamsudin said...

alololo.. cumilnyee kak.. pandai nak make over tuu..ehehe..

Fab_Fifi said...

awww.. she's so adorable! hugs & kisses from aunt Fifi! ummmuacks!

hamzah ian said...

da pandai mekap eh.. hehehe

Norazrani Maamin said...

cumelnya die..mia dah pandai mekap2 yea..same gak cam farhanah..kalu dah pakai lipstik, mulut dah x 'mingkem'..takut lipstik hilang..hehehe

aizamia3 said...

ye.. sedang membayangkan bibir tidak bersentuh lepas pakai lipstick.. hikhikhik.. comel je ghupenya.. ;)

:: Mrs.Eady :: said...

gurl gurl....:)

 

Copyright © 2011 Reserved to mY HaPpy FAMiLy®
Design with love by CikBulat