Tuesday, July 12, 2011

3 days at KL:Johnny's, Chilli's, dim sum and nasi ayam dara:)

Salam semuaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

Hari ini hari ke 15aku kena flu ...flu ni sangat2 teruk bila waktu malam...makanan semua tak rasa ape..bau pon takde...semua dead!!! 
Aku ada attend 2 days course for 2007 excel (untuk pro eh..bukan basic)....lalalalala kat mid valley kannnnn...company anto aku pegi je ler...janji ado sijil kannnn
So, dua hari tu memang kroje nye asik makan makan and makan....ekekeke seronok aku dok bandor sekejap...tapi aku sure lah..kalo aku dok seminggu memang kering le poket...

Syurga makanan betullah kat KL...korang nak ape..semua ada lah kan...kalo kat tempat aku ni setakat restoran thai banyak lah...yg exclusive nggak ado okehhh....so, sape2 yg ajak tu aku dok ikut je lerrr..

Meh tengok ape aku dapat dan sempat makan from first day to hari ketiga:)

day one..lunch hour
 mee kari asam katanyaaaaaaaaa tak sodap!!
 ni kakak ai punya...asam laksa..manis wooooooooo tak beshhh

 makan malam kami disini...
 
 dengan kakak yg belanja me malam tu:) thanks kak ina and kakak jamaliah!!
 
 sangat sedap!!! ayam blackpepper

 dim sum sedap sangat2....tempat sama

 dim sum yg mabeles!!! sangat sedap...prawn dia freshhh

 ini makan malam esoknya...ekekeke berterabur aku punya gambo..lalalalal nasi ayam dara ni memang best sangat!!

 ikan keli ni pon leh makan dengan nasi ayam dara...ekceli ada kari ngan sambal nasi ayam...erkss pestime makan neh..memang sodappppp!!!
kat sini tak makai pinggan okehhhhhhhh...jimattt
 kak Ani....sangat mesra dah macam bertahun aku kenal neh...

 hari ketiga aku makan steambot kat Johnnys plaks...amik set B..memang puas le makan 
dah pernah makan jugak tapi lama dahhh

 ready untuk di ngap ngapppppp!!

 ni tempat aku neh....ada chicken wings jugak side dish lah neh

ni dia punya dessert..ekceli ada dua ape ntah lagi satu aku tak makan pon ..tak lalu nengoknya:)

 tu diaaaaaaaaaaa...udang dia mak aihhhh besau2 le..and yg pasti fresh okehhhhh

kakak yg sama2 amik course neh...hehehe vogue kannn umur dah 40lebih okehhhh
kalau nak lawan bab makan aku surrender lah kakak oiiii...memang aku gumuks..tapi aku tak pandai makan banyak2 or macam2 haishhhhhhh

day 2..lalalala terabur kan kan kan...aku kat chillis ni konon2 nak rasa lah..adehh
memang teringin makan tulang rusuk manusia..erksss

portion besor neh..so, aku share ngan kakak aku le kan kan kan
korang jgn tak tau..rega food satu pinggan ni RM44.90...lalalallalalalala sila fensannnnn

yang ni pon kakak tu yg mintak...kan aku dah kata kakak tu memang pandai makan aihhhhhh
cheese cake neh rasa dia sejibik cam kat secret resepi..lalalalala

***nanti aku update perjumpaan suci aku ngan bebudak fb eh...takmo campor2 ler kannnn...
ni bagi gambo makan sebab korang mesti dah kenyang makan tengahari ye tak???

~~adiozzzzzzzzzzzz~~~

25 org mintak aku reply komen;P:

cik najihah said...

banyaknye makanan..
terliur sude

shilafaizz said...

singgah sini...
wahh kak risa jalan2 kl eh? sy suka gi chilis !! (hehe sebulan sekali ler).len kali datang, rase creamy mashed potato die..mabeless amats.nachos pon jgn lupe try.

Ein said...

mmg sedap tp ada part yg tgk gambar pun dah meloyakan tekak spt biasa la kann... nak buat cammana kannn... tp nak tau sgt dim sum tu makan kat mana?

alexa yussida said...

malaysia mmg syurga makanan..hehe:)

PinKy MoMMa said...

ini penyeksaan jiwa raga kak oiii..
smalam nak makan mentarang..ni letak gbr meleleh camni..arghhhhhh

eh nape kita tak jadi jiran?
kan senang nak makan bersama hahahaha

Lulu Caldina said...

ceh, tgh puasa pun leh terliur..adeh.. kak, respon email pls.. :)

Qaseh dalia adelia said...

wah sodapnyeee

salwaismail said...

arghhh! sedapnya! lapar dah ni. :D
http://salwaismail.blogspot.com
ps : nak tanya boleh? earning akak dgn heartbeat okay x? sy letak heartbeat dah lama, tp earning rm0.21. tak ubah. last2 remove jgk. hehehe

Farah Shamsudin said...

wahhh.. cheese cake kat chilis.. sedap woo!

Murni Delights said...

sedapnyer tgok gambar lapar tetibe...

aizamia3 said...

oyeehhh... (dialog Ajib dalam KL Gangster..)

dah lapar balik.. ;)

misya mialen said...

baru saja mkn sup daging.nmpk makanan ni., nak juga..;D

Isteri Encek Bard said...

tu dia kak, serius terliur tengok... waaaa lapo

Isteri Encek Bard said...

tu dia kak, serius terliur tengok... waaaa lapo

Tina Othman said...

cheese cake tu aritu duduk je dpn tina, apasal tina tak rasa kan???

tina suka ayam dara kak hehe

JIJI YU said...

humakngai...

ashra said...

wah wah k.risa..
ni btul2 jalan2 cari makan nih...sebelum ber ramadan.hehe

zuwaidah said...

mak aihhhhh!!!! ni kenduri ke gi course nih hehehehehhe...wahhhhhhhh tak ajak punnnnnnn!!!!

Shiela Firdaus said...

mana gambar kita makan???

bersama kak Es said...

tu diiiiaaaaaa...
kalau tak baik jugak flu tu tak tahu la nak kata apaaaaa hahaha

Lepas tu timbang naik berapa kilo yang ? ( buat soklan sebab jeles tauuu !! )

mas saari said...

huhuhuhu...terliur!!

CIK JATT said...

tergoda, terliur, semua ada...:)

by the way, salam kenal. saya follow k

najihah said...

mak aih.. sodapnyer.. puas makan nih.

HonEyBuNNy said...

nyum3...

makan sungguh neh....;-)

Ila said...

lapar tul bila citer bab makan ni..cmane nak kurus ni..heheh

 

Copyright © 2011 Reserved to mY HaPpy FAMiLy®
Design with love by CikBulat