Friday, July 31, 2009

mia dan aksi nya...

mia dah start ngamuk dah....nape takde org angkat saye
menjerit dah ni..kakak mana...uwaaaaaaaaaguling2 dah ni...ngamuk le..org tak layan dia..hehehe
tengok ni anak mama sorg ni...marah betul dia bila kite tak amik...gambor gelap sebab tak gune flash..takut effect mata baby kan...hehehehe
masa ni baby mia leh senyum lagi tu..tengok dia angkat badan sikit punya tinggi cam nak bangun plak..pastu pegi undur belakang...mia...mia
sedapnye my little angle tidor kan...nyenyak betul...
tengok tu..sampai teddy bear tu cium mulut dia pun tak pasan...mimpi ape lah anakanda ku ini??
muka suci murni dari insan kerdil yg belum mengetahui betapa besarnya dugaan yg bakal dilalui didunia serba mencabar ni...



lama tak update blog ni dek kebizian yg mencurah2...chehhh..kunun2 je ler nih...
adehhhh...semalam balik keroje..tengok mia dah merengek2..
acik tu kata mia dari tadi dok main jer...pasal tu dah mengantuk agaknya...

oh ya..mia dah pandai angkat muntut tinggi2..pastu undur kebelakang..
aku pasan dak ni nak membengkok kan lutut seakan2 nak duduk le tu...alahai...org sume kedepan..yg ekau ni kebelakang nape plak nak oiiiii...so, lepas aku mimik kan mia kejap kat umah BS..terus dia tidor sampai dalam keta..baik dak mia ni..dok elok je kat kerusi keta tu...

rasa sayu pulak tengok muka dia time tido tu...
yelah...cam anak terbuang plak rasanya..kena tinggal ngan mama...
kena cium org lain yg takde kena mengena dengan dia...

rasa nak berenti dok rumah plak...tapi...mama ni memang degil kan..
rasa kuat lagi diri ku ini...so, nak dok rumah rasa cam tak boleh lah...
daku dah biasa bekerja..dah biasa dengan aktiviti yg tak berenti...
nanti lah anak2 ku..mama akan dengar cakap ayah bila tiba masanya nanti yer...
mama sayang anak2 mama....



Thursday, July 23, 2009

Mia and biskut....

comot tak mulut saye...mia tengah makan biskut marrie tu..hehehehe
tengok tu..dia nak masukkan semua dalam mulut...

jap mama..jangan kacau saye..tengah khusuk makan dak nih

genggaman yg kuat tu..tak kasi mama je nak pegang pun biskut tu

tengok kiri kanan..takut2 ada org curi my biskut..tamak eh..dak baru baik demam nih..

lepas baik demam ni sume menda dia nak masuk mulut..sume menda dia ingat makanan..alahai anak aku sorang ni...ni gambor semalam...alhamdulillah
lepas jatuh buai tengok2 mia tak pape...pada semua yg doakan baby mia tu terima kasih le bebanyak...ibu aiman yg bagitau pasal effect kat kepala tu terima kasih for your information...
alhamdulillah...baby mia dok dalam buaian dengan bantal untuk support kepala..kalau tak memang jadi lain ler...sebab saye pun tau kepala bahagian belakang lebih sensitip berbanding kepala depan..sebab otak letak dibelakang kepala...depan kepala kite ni kosong jer...
itu sedikit info yg saye tau dari doktor ler...
tidor pun lena dak sorg ni malam tadi...
so, lepas ni aku akan sentiasa berhati2, taknak benda ni happen again to my baby...pasal hubby dok mengomel tu..aku diam je ler...dah memang salah aku pun..nak wat cam mane...
anyway...tengok le muke dak mia yg comot tu..suke betul dia makan biskut..paham2 je ler, nak menunggu abg and kakak keluar sekolah lambat sangat..seb baik beg mama ni penuh dengan makanan..cume kena careful le sebab dak mia belum ada gigi..hancur2 le biskut tu dalam mulut dia..hehehehe...mia ...mia....


Wednesday, July 22, 2009

MIA JATUH BUAI!!!!!!!!!!!



aduhai...anakku sayang...
tadi pagi hantar baby mia..dia dok tidor dalam pangku...
sangat2 lena...and then..during fixing her buaian letrik...
buaian terus on...and gedebukkkk mia jatuh....
aku dengan pantasnye mengambik mia yg dah melalak tak kuar suara..
lucky aku lapik kepala dak mia ngan bantal....aduhai...sikit punye terkejut aku ni..
bila check balik rupanya tali buai kat umah BS tu tak ikat dengan kuat...
huh!!!!!!!! aku bayangkan camne kalo BS yang buai...
emmmmm...aku salahkan diriku ini.....sian baby mia, pepagi dah jatuh...
sorry sayang...mama tak sengaja...huhuhuhu
ampunnnn.....abg, risa tak sengaja jatuhkan baby mia...
sedihnye...tepon ayah mia...kena bebel..kena marah ni...tak hengat dia marah aku ni..
aku yg ngandungkan mia tau..tau le sakit...dah le mia baru baik demam...
miaaaa.....oooooo....miaaaaa...i'm so sorry my dear baby....emmmmm






award ni dari nuyue cayang

tag ni den dapat dah lama dah...tapi oleh kerana blog aku ni dalam pembikinan..so aku tak sempat nak membalas balik..sori le dak nuyue...but terima kasih ye cayang bagi award ni...





The rules:• Write five (5) interesting facts about the person who gave you this award.

• Jot down ten (10) interesting facts about yourself or your hobbies.

• Pick your ten (10) most deserving receipients and describe them.

• Leave a comment on the receipients’ blog to tell them they’ve been tagged.


(5) interesting facts about the person who gave you this award.
1. nuyue ibu kepada darwish simata cantik
2. pasangan yg sama2 kurus
3. nuyue kelam kabut person..hahahaha
4. nuyue buat keja akaun tapi asik mentenet aje...
5. nuyue suke cari kawan

(10) interesting facts about yourself or your hobbies
1. den suko cari kawan
2. den suko beli belah
3. den suko sakat orang
4. dun suko masak dan bagi org makan
5. den suko jadi mencantikkan anak2 pompuan
6. den suko makan dan makan
7. den suko tidor peluk baby
8. den sangat suko melancong
9. den kalo dah becakap tak berenti penat org nak layan
10.den simple je org nye sape2 pun muleh kawan

(10) most deserving recipients & describe them
1. nuyue-sebab mata dia anak beranak memang shantekkkk
2. sya-sebab dia cikgu yang glemer
3. ain-sahabat yang unpredictable..but putra putrimu mengancam kalbu
4. suealeen-seorg ibu yg tabah dah berilmu
5. della-seorg ibu yg amat mementingkan kekeluargaan (mama ecahhhh)
6. irma-seorang sahabat yg sentiasa mencari ilmu
7. fara- memang muke dia cam lana makwe superman tu ler...hehehe
8. krsty-pasangan glemer yg ada anak bakal glemer gak..suke ngan derang ni..
9. mamadanish-ade blog yg semakin meriah gitu.tengah berusaha dapatkan danish adik..hehehe
10.annsyifa-suke ngan rabbit dia tu.sangat perihatin dengan haiwan...

kepada kengkawan yg tak dapat award tu camne pon korang memang best...aku hargai sume kawan2 aku ni...aku sayang kamu semua..korang le penghibur hati ku kala duka...
chehhhh...dah macam iklan cap sabun plakkk....hehehehe




Tuesday, July 21, 2009

jari jemari anak kecil

tak tau kenapa aku buka entri ni...tapi rasa saje nak share ngan kengkawan...malam tadi masa mimikkan baby mia...aku snap jari jemari dia dok sibuk genggam tangan aku...masa ni aku terpikir....sangat2 kecil rasanya anak2 semasa dikahirkan..ada pepatah selalu mak aku cakap..mak besarkan kamu dari sebesar 2 jari ditapak kaki kamu....ape maksudnya ye...
emmm...yelah...sume org tahu kan, kite ni dari kecik dibela dengan ibu bapa....tak kire pagi petang, siang atau malam...lagi2 kalo kite sakit...memang tak tido malam le jawabnye..lagi2 ibu macam aku ni...korang tengok le betapa comelnye jari2 baby mia ni dalam genggaman aku...rasa2 tak nak lepas kan je...suatu hari nanti aku nak dia lihat betapa kecilnye dan betapa dia mengharap aku ada sentiasa disisinya..mengharapkan makanan dari setiap titik susu ibu...
korang tengok le...kuat genggaman baby mia ni...emmmm...syahdu rasanya..seolah2 dia bagitau.."mama..jangan pegi mana2 yer...mia nak bobok sebelah mama" huhuhu..teringat plak entri fajar pasal anak dia yg tak dapat hidup lama didunia ini...emmmm
betullah..memang sebesar 2 jari kite telapak kaki baby ni...sekarang baby mia 6mths++...
baby mia still genggam tangan mama..padahal jam sekarang dah kul 10 lebih...dekat2 sejam dah...masih tak tidur lagi ye baby...emmm...mama dah penat mengiring ni...

jari jemari baby mia semakin terkulai..sebab dia dah nyenyak rasanya...boleh lah kulepaskan dan..kembali kebawah untuk menyambung semula tugas2 ku didapur....dah tidu agak2 nya anak2 ku yg lain??? senyap je kat bawah...dengar bunyi kipas jer....hehehehe....
anak2 dara ku tu mesti dah lama tidor sebab tadi aku dera derang lipat baju dalam bilik...
gud night all my little angels...

citer pasal masak

semalam balik cepat sebab bebudak tak sekolah agama....sharp 5pm aku terus amik baby mia and straight to my house....hidangan makan malam yg still simple tapi adalah variety seket..
hehehe...tadaaaaaaaaaaaaaaa...

ikan sardin masak sambal with tomato..yg ni simple je...just bawang merah tumbuk with belacan..tumiskan pastu masukkan cili kering...agak2 garing masukkan le tomato, garam dan sedikit gule...pastu masukkan sardin..tunggu sampai masak...siap
2nd dishes...sayur sawi putih with fishball and prawn...yummeeee... yg ni pon bahan2 senang jer..just tumis bawang putih dalam 3 bijik and masukkan fishball and prawn...masukkan garam dan sedikit kiub ayam...pastu masukkan sayur...siap...
3rd dishes...yg ni paling sonangggg....kire org malas pun boleh buat...hehehe
pootng tempe jadi 6 pcs...letak garam ang kunyit...goreng je ler...dah siap

ha...dah siap 3 menu masakan dalam masa tak sampai pun satu jam...hubby balik and anak2 kitorg makan le sampai licinnnn...harap2 boleh bagi sedikit idea untuk korang sume...
adiossssss...

Monday, July 20, 2009

Mia with her new toys




ini le muke budak baru baik demam...walaupoooonnnnnnnnn
hehehe...dapat menan baru...biasalah mesti masuk mulut punyooo...
emmm...sian budak demam ni..nak cari akal org2 tua kata..tapi yg penting dak ni takde masalah lain ler...aku bukan ape...mcam2 penyakit sekarang ni..takut sangat...
dari last dak ni demam...panas, sejuk, panas, sejuk...
so, MIL aku suggest pegi urut ler...memula urut ngan MIL jer...
tapi still kepala dia panas...last2 aku bawa kat umah atok sebelah somi yg memang dah lebih 30thn mengurut...ingat aku nak mintak air...tapi atuk kata takde papelah...takyah air..
dia urut pakai sebelah tangan je, sebab sebelah tangan broken???!!!!
huh!! aku leh tak tau pulak atuk aku ni patah tangan...teruk betul
dak mia melalak2 kena urut..padahal dia nangis sebab nengok org lain dok pegang badan dia...
hehehe...tapi alhamdulillah...lepas kena urut tu..dak mia tidor sangat2 lena...
lega sku pagi ni..nak wat keja pun senang hati...nak update blog pun tak senang hati masa dak tomei ni demam...sekarang aku happy berblog ler...hehehe

Friday, July 17, 2009

Masakan simple org bekerja

ni ayam yang dah kumerahkan

ni ayam goreng yg digoreng oleh en.somi

aku post menda ni sebab geram nengok member2 yg ada blog tu post masakan derang...
aku ni memang suke masak dan yg penting aku suke makan..kalo agak2 rancangan jalan2 cari makan tu takde host boleh le suruh aku jadi hostnye...hahahaha
best le boleh makan around the world..

ayam ni aku masak dah 2 hari lepas le..sebab masa tu baby mia tak demam..
balik tu dia boleh le gelak2...so, seperti biasa..en.somi dah masak nasi and goreng all ayam.
tugas aku menmbahkan perasa masakan ler..hehehe
tumis bawang putih and halia...dah wangi masukkan cili yg dah kisar sampai kering2 sikit and masukkan air skit, garam and gule, bawang besar dah potong bulat tambah tomato potong dadu..
agak2 dah masak cili tu letak le sos cili...and lastly masukkan ayam goreng...tunggu about few minute..and masak dah...

menda2 simple cam ni le yg mampu ku buat sebab very limited time to do...
anak2 dah faham dah..masakan special during only weekends or mama cuti ler..


what i do for a living


nak kena citer le ni..
sebabnya si dak sya dah kena kan tag kat aku...
adehhh...busan nanti kalo korang baca kesah aku nih...

what i do for a living...
citer yg fresh aje lah ye..oleh kerana ini blog santai..so, taknak yang sedey2..

bangun kul 6pagi...siap2 nak kena mimikkan baby mia..
kelengkapan sekolah and baby..hubby tolong masukkan dalam keta..
susun dalam keta..dah macam sardin dah...

6.45pg gerak dari rumah terus kesekolah kebangsaan jenjarum
antar anak no.2 dan no.3...
letak baju sekolah dan beg untuk sesi petang kat umah pengasuh...
7.20pg lepas umah pengasuh 1 terus ke rumah pengasuh 2 untuk hantar baby mia..
ape yg aku buat kat sini??? ha...1st thing bawa baby mia menghirup udara pagi...about 5 mnts..
aku nak anak2 aku tau udara kat luar tu sangat2 fresh lagi2 waktu pagi..tunjukkan ayam..
pastu bawa dia masuk and change her diaper kalo dah basah..and kalo comot terus le aku mandikan bedakkan dan mimikkan sebelum aku pegi keja..means sarapan pagi untuk baby ler...
sempat ye aku buat sume keja2 tu...hehehe..sayang betul nak tinggalkan baby
7.45 aku terus ke tempat keja jarak lebih kurang 10km..
8.00 masuk keja ler...emmm..switch on streamyx, komputer, water dispenser, lampu2 dan segala menda yg kena on ler...cuci mug and buat air
8.30kunun2 dah start buat keja ler..tapi biasalah..check email dulu..buka RH dulu hehehe
9.00 kena siapkan daily report...
ahhh...takyah citer pasal tempat keja ekk...
ok...balik keja kul 5pm..terus keluar kengkadang lambat 5.15 camtu lebih kurang terus kerumah BS and tengok baby mia..biasa dia akan sengih2 le nampak mamanya nih...
bagi mimik and borak2 kejap dengan BS..
and then straight to next pengasuh untuk amik kelengkapan sekolah sesi pagi bebudak...dan sesi berburak lagi...
6.15 dok lepak depan sekolah bebudak...and sesi menunggu bermula..
6.35 bebudak keluar..dan sesi mulut pot pet pot pet dalam keta
aku menanya ngan bebudak...ayat pertama"lambat lah adik (anak no3)...baby mia dah busan tunggu adik tau...hehehe
and dia jawab..."ala mama ni..cikgu ask to finish my homework" then, oklah dik...
and aku pun tanya...tadi makan ape, dwet banje tinggal bape? bla bla bla bla.....
6.55 sampai rumah...hubby tunggu depan pintu and take baby mia first...
hehehe..rindu ngan anak le tu...bau nasi baru masak kat dapur..
hubby biasa akan cakap"abg dah masak nasi, nak masak lauk pe?" dialog biasa nih...
kalo hari rabu..."abg dah masak nasi, nak beli lauk ape kat pasar" sebab ada pasar rabu kat taman kitorg..so, cuti masak...
malam...kul 8pm bebudak wat homework or kemas baju and barang2 nak bawa pegi sekolah esok...masa ni sibuk ler....aku cam biasa..ngempengkan baby mia...
bila baby dah tido...aku pun dok depan tv..tengok tv..or bukak laptop..or dok dapur wat keja..
depend kekotoran dan kekemasan umah le...
10pm anak2 dah masuk tido..aku plak makan supper..hehehe
buat air panas..makan biskut lepak tengok tv ngan hubby...
masa ni le aku berborak ngan dia kalo dia tak kemana2....
kul 12 aku tidor...dan rutin jalan seperti biasa.....

Thursday, July 16, 2009

Baby mia demam for the 2nd time!!!



salam...nak cerita pasal anakanda ku ini..demam buat sekian kalinye..
sedih betul ler..dia tengah aktif dan lasak tunggang terbalik..tetiba demam lak..
aduhai...pegi klinik tak turun2 gak suhu dia..last2 semalam aku bawa le pegi spital..
korang nak tau..(takyah sebut le spital mana) dah masuk 360 pun spital ni..
aku set jam..amik no.9.20am...korang tau kul bape aku dipanggil??????
kul 12pm!!!!!! mengong ke tak mengong????? rupenya ic aku derang letak atas..mykid mia letak bawah..so, derang ingat patient tu aku ler...bangang!!
aku tak dok kat dalam bilik or ruang menunggu yg cam aku postkan gambor 1st tu..
punyelah ramai manusia yg berpenyakit..aku lepak kat luar..
korang tengok le anakanda aku tu..syiok nye dia tido..
untung dia dapat mak gebu cam aku ni...memang nyenyak le dia lena dalam dakapan ku..
yg best nye baby mia bangun and tidur balik sampai 3 kli dalam proses menunggu..
hampeh betul le spital nih..pastu..yg dok kat kaunter tu punya dialog...
""ic mak mana? dah penah datang? nah isi borang""..
kepala hangguk betul!!!..dok kat situ makan gaji bute..
my hubby ni boleh relax lagi..seb baik aku dokong mia, kalo tak memang dah kena sumpah le budak tu..org sakit tambah sakit le...keja ko le isi borang!!..duh betul!!! hangin ler..
sabau..sabau...anakanda punye pasal.. ku tabahkan hati gak ler...
napelah anak aku ni...demam lagi..sejarah anak2 aky yg dulu2 tu takdelah pulak demam masa umur derang ni masih bulan2 lagi...sedih le aku ni dibuatkannya..
hari tu baby mia "ngoceh"(cakap bahasa baby) bagai nak rak..bila demam terus jadi pendiam..
ni plak, baru belajar nak move..demama lagi...dugaan...dugaan..
semoga anakanda ku cepat sembuh ye nak...amin

Monday, July 13, 2009

Baby Mia dan aksi renangnye..

video
aku nak share dengan korang lagi pasal kelatah baby mia ni..
ni 1st time aku bejalan ngan baby mia...kitorg decide cuti kat tiara beach resort..
oleh kerana theme park kat bukit gambang tu ada problem..so, kitorg pegi le kat tiara ni untuk kali keempat...bebudak suke kan..layan je ler....
tengok le aksi atlit akan datang ni...hehehehe..suke betul dak mia ni ngan air..
tangan dia tu tengok ler...cam nak geget2 jer...
memang geram tengok telatah dak kenit sorang ni..hehehe
tak teingat pulak masa dia demam teruk masuk spital tu...
nanti ada masa aku update le camne mia leh kena demam and masuk spital about 5 days..
emmmm...tengah seronok nak update ni..ade plak yg datang menyibuk..mengganggu betul lah meka2 nih...huh!!

breastfeeding-photo-contest-2009


tengok kepala dia tu berpeluh2..kesian anak mama
mama sempatlagi posing walaupunnnnn...panazzzzzmia hepi lepas dapat mimik
amacam kengkawan...boleh or layak ke aku jadi ibu??? hehehe

excited betul aku nak masuk pertandingan ni kalo diberi keizinan...
paling menyeronokkan aku nak share pada sume org..walau sesusah dan sepenat mana sekalipun..aku akan pastikan anak ku ini dapat menyusu seperti kakak2 dan abgnye..
nama anak: NUR QIS DAMIA
lahir: 010109, Metro Maternity
tarikh gambar: 06/05/09 jam 6.10pm
lokasi: dalam keta
gambar ni aku amik masa tengah menunggu anak2 yg lain habis sekolah...
abang puta darjah satu, habis sekolah kul 6.35pm, kakak mimin darjah 5, habis sekolah 5.45pm..
abis keja kul 5pm...amik baju kat rumah baby sitter anak2 yg dah sekolah..pastu amik baby mia pulak kat her own baby sitter...aduhh..banyak rumah nak kena singgah..tapi aku dah biasa dah..
mula2 keja dulu memang penat sangat2 tapi bila tengok muka baby mia aku rasa puas...aku tak peduli le ape org nak kate...tak mampu ke..menyusahkan ke..penat ke..lantak pi le meka2 tu...
setakat nak beli susu FM yg 50hengget tu..boleh je aku nak beli..
tapi....menyusukan anak ni..tak ternilai dengan wang ringgit..setiap titik susu tu satu pahala...

benda yg aku tak sabar2 nak buat lepas seharian bekerja ialah mimikkan baby mia..
penat bekeja hilang, letih memandu..letih kehulu kehilir...semua terasa hilang...
tapi kesian anakku ini..berpeluh2 dia menyusu dalam keta yg aku park kat luar sekolah...
tapi yg bagusnya baby mia ni, dia langsung tak menangis walaupun dalam keadaan berpeluh tu..

cuma dia akan nangis bila lama sangat menunggu...bayangkan dalam keta dengan cuaca yg panas sekarang ni....setiap hari inilah rutin harian ku...

waiting session inside mommy's car...

meh kite nengok baby mia yg tengah suke sangat2...
masa ni tengah dok tunggu abang puta and kakak mimin balik sekolah..
mia gelak2 tapi lama2 dia marah lah tu..lambat sangat abg and kakak kuar sekolah...
emmm..aku ni dah berpeluh2 dok menunggu derang nih...
seb abik baby mia dah puas mimik..kalo tak mesti dia dah melalak2 ler..

video

Friday, July 10, 2009

waktu rehat...hari ni jumaat, 100709


gambor terkini den..yang dah tambah tembam dan montel...semontel baby mia...
emmm...busan kan kalo dok dalam estate ni...
nak kuar susah..jauh..jalan teruk...maintenance keta huh!
tapi masa lapang cam ni le aku lak takde idea nak tulis..org lelaki dok semayang jumaat...opis kosong..nak tidor mata takleh pejam..nak pump susu..
ehhh derang kata ada contest untuk penyusuan susu ibu neh...den nak mengepam pastu amik gambor..boleh ke? huhuhu...den ade video masa menyusukan baby mia..takkan nak bagi yg itu kot...hehehe

hari ni ini dan sarapan pagi...



hari ni aku mulai dengan sarapan pagi teh ceklat dengan donut with karipap...
hehehe..kebuluran plak pepagi nih...biasa aku skip bfast...hari ni ntah nape rasa nak makan plak..keja kat opis banyak nih..tapi boleh plak aku chat..update blog..buat report..angkat tepon..huhuhu
agak2nya kalo otak aku ni leh cakap dia mesti suruh aku rentikan keja2 gile nih...
stop stop...dah penat dah...hehehe...
anyway...1st time aku rasa teh ceklat nih..walaupon dah dekat 5 tahun aku keja dengan company teh...sedap gak ehhh...emm..donut tu pun lembut jer..aku makan dua korang nak tau tak...hahahaha..pipi ni pun tembam cam donut gak...
hari ni baby mia sangat2 ceria...burrrrrr..burrrrr dia punya mulut..
ada potensi becok cam mama dia nih...emmm..pepagi tadi anak bujang aku cakap...
mama...hari ni boleh kotorkan baju yer...
aikkk...nape plak??
yelah..hari ni jumaat kan ma...
so???
esok tak sekolah lah ma...baju basuh lah...
aduhai...sabor je lah anak aku nih...somi ku tak buat bekpas pagi ni
penat katanya...bekalkan bebudak air jarang jer...

Wednesday, July 8, 2009

putra kena bisul


cite pasal anak lelaki aku ni...hero dalam famili le kirenye..
dia memang manja ngan aku ler..sangat2
masih tidor satu bilik..satu katil ngan aku ngan baby mia..
ayah nye???? hahahaha lu pikir le sendirik... emmm...minggu lepas putra kena bisul...tapi yg suspen nye kena kat bawah mata!!!
aduhai anak aku nih...

macam mana tak kena bisul..dia ni suke main gosok2 mata..padahal tangan tak cuci pun...kalo tengok dia menggosok dah macam nak terkeluar plak bijik mata tu..
kitorg bawa dia ke klinik..tapi yg bestnye..
klinik ni cakap..ehhh doktor cakap ler kena jangkitan kuman sebab weather yg panas lately..nanti 3 hari lagi kalo tak baik datang lagi yer...kepala hutak tul..nak dwet le tuh...

esoknye makin besor le bisul tu dah nak meletup...balik sekolah tu..pas maghrib terus bawa ke emergency banting...
doktor tengok kata dah takyah tunggu dah..
terus masuk dalam...chehhh..kunun2 bapaknye ni nak dok dalam tu..
tapi hampeh..kena halau ngan doktor.."encik..tolong tunggu luar ye"...
huhuhu...dengor suara si putra melalak..aduhhh..kesiannye dia...dan bile kuar ini le rupa my hero ni...RAID MIFZAL@PUTRA"mama sayang kamu"

 

Copyright © 2011 Reserved to mY HaPpy FAMiLy®
Design with love by CikBulat