Monday, July 13, 2009

breastfeeding-photo-contest-2009


tengok kepala dia tu berpeluh2..kesian anak mama
mama sempatlagi posing walaupunnnnn...panazzzzzmia hepi lepas dapat mimik
amacam kengkawan...boleh or layak ke aku jadi ibu??? hehehe

excited betul aku nak masuk pertandingan ni kalo diberi keizinan...
paling menyeronokkan aku nak share pada sume org..walau sesusah dan sepenat mana sekalipun..aku akan pastikan anak ku ini dapat menyusu seperti kakak2 dan abgnye..
nama anak: NUR QIS DAMIA
lahir: 010109, Metro Maternity
tarikh gambar: 06/05/09 jam 6.10pm
lokasi: dalam keta
gambar ni aku amik masa tengah menunggu anak2 yg lain habis sekolah...
abang puta darjah satu, habis sekolah kul 6.35pm, kakak mimin darjah 5, habis sekolah 5.45pm..
abis keja kul 5pm...amik baju kat rumah baby sitter anak2 yg dah sekolah..pastu amik baby mia pulak kat her own baby sitter...aduhh..banyak rumah nak kena singgah..tapi aku dah biasa dah..
mula2 keja dulu memang penat sangat2 tapi bila tengok muka baby mia aku rasa puas...aku tak peduli le ape org nak kate...tak mampu ke..menyusahkan ke..penat ke..lantak pi le meka2 tu...
setakat nak beli susu FM yg 50hengget tu..boleh je aku nak beli..
tapi....menyusukan anak ni..tak ternilai dengan wang ringgit..setiap titik susu tu satu pahala...

benda yg aku tak sabar2 nak buat lepas seharian bekerja ialah mimikkan baby mia..
penat bekeja hilang, letih memandu..letih kehulu kehilir...semua terasa hilang...
tapi kesian anakku ini..berpeluh2 dia menyusu dalam keta yg aku park kat luar sekolah...
tapi yg bagusnya baby mia ni, dia langsung tak menangis walaupun dalam keadaan berpeluh tu..

cuma dia akan nangis bila lama sangat menunggu...bayangkan dalam keta dengan cuaca yg panas sekarang ni....setiap hari inilah rutin harian ku...

5 org mintak aku reply komen;P:

| Krsty Pinky | said...

huhu...dia mimik ye...
wooo..mimik...
mawar nak sket bleh?
hehehe..

risa said...

aikkk...mawar tak cukup susu ibunye ke?
hehehehe..meh sini acik risa mimikkan...

| Krsty Pinky | said...

cukup..saje nk tapau bwk balik..hehehe

mamadanish78 said...

uih,,,,,dia mimik ler...bestnya la haiiii...
teringat masa danish baby2 dulu..
nenenkan dlm keta gak..bila balik keje...uuhuhuu..

risa said...

yelah mamaD...bila danish nak dapat adik????hehehe

 

Copyright © 2011 Reserved to mY HaPpy FAMiLy®
Design with love by CikBulat