Tuesday, July 21, 2009

jari jemari anak kecil

tak tau kenapa aku buka entri ni...tapi rasa saje nak share ngan kengkawan...malam tadi masa mimikkan baby mia...aku snap jari jemari dia dok sibuk genggam tangan aku...masa ni aku terpikir....sangat2 kecil rasanya anak2 semasa dikahirkan..ada pepatah selalu mak aku cakap..mak besarkan kamu dari sebesar 2 jari ditapak kaki kamu....ape maksudnya ye...
emmm...yelah...sume org tahu kan, kite ni dari kecik dibela dengan ibu bapa....tak kire pagi petang, siang atau malam...lagi2 kalo kite sakit...memang tak tido malam le jawabnye..lagi2 ibu macam aku ni...korang tengok le betapa comelnye jari2 baby mia ni dalam genggaman aku...rasa2 tak nak lepas kan je...suatu hari nanti aku nak dia lihat betapa kecilnye dan betapa dia mengharap aku ada sentiasa disisinya..mengharapkan makanan dari setiap titik susu ibu...
korang tengok le...kuat genggaman baby mia ni...emmmm...syahdu rasanya..seolah2 dia bagitau.."mama..jangan pegi mana2 yer...mia nak bobok sebelah mama" huhuhu..teringat plak entri fajar pasal anak dia yg tak dapat hidup lama didunia ini...emmmm
betullah..memang sebesar 2 jari kite telapak kaki baby ni...sekarang baby mia 6mths++...
baby mia still genggam tangan mama..padahal jam sekarang dah kul 10 lebih...dekat2 sejam dah...masih tak tidur lagi ye baby...emmm...mama dah penat mengiring ni...

jari jemari baby mia semakin terkulai..sebab dia dah nyenyak rasanya...boleh lah kulepaskan dan..kembali kebawah untuk menyambung semula tugas2 ku didapur....dah tidu agak2 nya anak2 ku yg lain??? senyap je kat bawah...dengar bunyi kipas jer....hehehehe....
anak2 dara ku tu mesti dah lama tidor sebab tadi aku dera derang lipat baju dalam bilik...
gud night all my little angels...

5 org mintak aku reply komen;P:

nuyue said...

darwish tiap kali nk tdo mesti dia genggam tgn nuyue..kadang2 naik lengguh gak nk tgg sampai dia tertdo...

syayassir said...

hahaha, baby mia nak tidur, sempat lagi mama mia snap gambo tangan baby mia... hehehe..
tapi, memang cute jek jari jemari diorang ni kan? :D

risa said...

nuyue...memang best dapat pegang tangan derang ni..nanti2 bila dah besar derang dah taknak pegang tangah kite kan..emmm

sya...sebenarnya baby mia tidor2 ayam..
nanti kalo dah betul2 lena terlepas gak tangan tu...hehehe

Christina Arissa said...

comel..

risa said...

ariss...nanti dah besar..
agak2 baby ni nak ke pegang tangan kite yg dah berkedut2 tu...huhuhu

 

Copyright © 2011 Reserved to mY HaPpy FAMiLy®
Design with love by CikBulat