Friday, July 17, 2009

what i do for a living


nak kena citer le ni..
sebabnya si dak sya dah kena kan tag kat aku...
adehhh...busan nanti kalo korang baca kesah aku nih...

what i do for a living...
citer yg fresh aje lah ye..oleh kerana ini blog santai..so, taknak yang sedey2..

bangun kul 6pagi...siap2 nak kena mimikkan baby mia..
kelengkapan sekolah and baby..hubby tolong masukkan dalam keta..
susun dalam keta..dah macam sardin dah...

6.45pg gerak dari rumah terus kesekolah kebangsaan jenjarum
antar anak no.2 dan no.3...
letak baju sekolah dan beg untuk sesi petang kat umah pengasuh...
7.20pg lepas umah pengasuh 1 terus ke rumah pengasuh 2 untuk hantar baby mia..
ape yg aku buat kat sini??? ha...1st thing bawa baby mia menghirup udara pagi...about 5 mnts..
aku nak anak2 aku tau udara kat luar tu sangat2 fresh lagi2 waktu pagi..tunjukkan ayam..
pastu bawa dia masuk and change her diaper kalo dah basah..and kalo comot terus le aku mandikan bedakkan dan mimikkan sebelum aku pegi keja..means sarapan pagi untuk baby ler...
sempat ye aku buat sume keja2 tu...hehehe..sayang betul nak tinggalkan baby
7.45 aku terus ke tempat keja jarak lebih kurang 10km..
8.00 masuk keja ler...emmm..switch on streamyx, komputer, water dispenser, lampu2 dan segala menda yg kena on ler...cuci mug and buat air
8.30kunun2 dah start buat keja ler..tapi biasalah..check email dulu..buka RH dulu hehehe
9.00 kena siapkan daily report...
ahhh...takyah citer pasal tempat keja ekk...
ok...balik keja kul 5pm..terus keluar kengkadang lambat 5.15 camtu lebih kurang terus kerumah BS and tengok baby mia..biasa dia akan sengih2 le nampak mamanya nih...
bagi mimik and borak2 kejap dengan BS..
and then straight to next pengasuh untuk amik kelengkapan sekolah sesi pagi bebudak...dan sesi berburak lagi...
6.15 dok lepak depan sekolah bebudak...and sesi menunggu bermula..
6.35 bebudak keluar..dan sesi mulut pot pet pot pet dalam keta
aku menanya ngan bebudak...ayat pertama"lambat lah adik (anak no3)...baby mia dah busan tunggu adik tau...hehehe
and dia jawab..."ala mama ni..cikgu ask to finish my homework" then, oklah dik...
and aku pun tanya...tadi makan ape, dwet banje tinggal bape? bla bla bla bla.....
6.55 sampai rumah...hubby tunggu depan pintu and take baby mia first...
hehehe..rindu ngan anak le tu...bau nasi baru masak kat dapur..
hubby biasa akan cakap"abg dah masak nasi, nak masak lauk pe?" dialog biasa nih...
kalo hari rabu..."abg dah masak nasi, nak beli lauk ape kat pasar" sebab ada pasar rabu kat taman kitorg..so, cuti masak...
malam...kul 8pm bebudak wat homework or kemas baju and barang2 nak bawa pegi sekolah esok...masa ni sibuk ler....aku cam biasa..ngempengkan baby mia...
bila baby dah tido...aku pun dok depan tv..tengok tv..or bukak laptop..or dok dapur wat keja..
depend kekotoran dan kekemasan umah le...
10pm anak2 dah masuk tido..aku plak makan supper..hehehe
buat air panas..makan biskut lepak tengok tv ngan hubby...
masa ni le aku berborak ngan dia kalo dia tak kemana2....
kul 12 aku tidor...dan rutin jalan seperti biasa.....

6 org mintak aku reply komen;P:

syayassir said...

hehehe, buat juga tag nih... nanti2 boleh lah kak risa tag orang lain pulak.. hehehe

risa said...

alahai sya sayang...
den tak reti...
hehehe..thanks for visiting my dear

nuyue said...

waaoouuu laju jer akak buat yer
nuyue xsempat nak buat lagi
nuyue pun terima tag dari sya gak...

risa said...

hahahah....nuyue..
cepat buat...nanti karang besarang le tag tuh

Christina Arissa said...

ekekekeke...
sib baek blog ku belom ketemuan oleh puan krsty lagi.
Tak kena tag..
Nway. menarik rutin hidup ekau Risa.

risa said...

hahaha...ye ke arissa...
den nak mengetag ekau nih..
bek ekau buek yo...den nak nengok entri tu nanti...hahahaha

 

Copyright © 2011 Reserved to mY HaPpy FAMiLy®
Design with love by CikBulat