Thursday, July 16, 2009

Baby mia demam for the 2nd time!!!



salam...nak cerita pasal anakanda ku ini..demam buat sekian kalinye..
sedih betul ler..dia tengah aktif dan lasak tunggang terbalik..tetiba demam lak..
aduhai...pegi klinik tak turun2 gak suhu dia..last2 semalam aku bawa le pegi spital..
korang nak tau..(takyah sebut le spital mana) dah masuk 360 pun spital ni..
aku set jam..amik no.9.20am...korang tau kul bape aku dipanggil??????
kul 12pm!!!!!! mengong ke tak mengong????? rupenya ic aku derang letak atas..mykid mia letak bawah..so, derang ingat patient tu aku ler...bangang!!
aku tak dok kat dalam bilik or ruang menunggu yg cam aku postkan gambor 1st tu..
punyelah ramai manusia yg berpenyakit..aku lepak kat luar..
korang tengok le anakanda aku tu..syiok nye dia tido..
untung dia dapat mak gebu cam aku ni...memang nyenyak le dia lena dalam dakapan ku..
yg best nye baby mia bangun and tidur balik sampai 3 kli dalam proses menunggu..
hampeh betul le spital nih..pastu..yg dok kat kaunter tu punya dialog...
""ic mak mana? dah penah datang? nah isi borang""..
kepala hangguk betul!!!..dok kat situ makan gaji bute..
my hubby ni boleh relax lagi..seb baik aku dokong mia, kalo tak memang dah kena sumpah le budak tu..org sakit tambah sakit le...keja ko le isi borang!!..duh betul!!! hangin ler..
sabau..sabau...anakanda punye pasal.. ku tabahkan hati gak ler...
napelah anak aku ni...demam lagi..sejarah anak2 aky yg dulu2 tu takdelah pulak demam masa umur derang ni masih bulan2 lagi...sedih le aku ni dibuatkannya..
hari tu baby mia "ngoceh"(cakap bahasa baby) bagai nak rak..bila demam terus jadi pendiam..
ni plak, baru belajar nak move..demama lagi...dugaan...dugaan..
semoga anakanda ku cepat sembuh ye nak...amin

7 org mintak aku reply komen;P:

ainharul said...

ala ciannye bby mia...mmg kak, klu hosp msti kena alert ngan nurse2 kat situ..lg2 bl ramai org..kdg2 wat skt hati je..aunty ain doakan mia cpt sembuh ye sayang

DeLLa said...

kak..kalo nk tau,..masa aisyah kat nurseri lama yg macam @!%FXY!!@ tu..lg mengong..setiap minggu demam...apa yg sy buat....mlm2 pakaikan baju jrg2..jgn selimut...bubuh koolfever..pakai setokin..pastu kerap basah2kan dahi ngan tuala lembab...apa2 pun...cepat2 sembuh ok..hehe

syayassir said...

ish... macam tau je spital mana tuh... memang teruk.. sakit sikit jadi macam bertambah sakit.. huhu...

patutlah tak nampak online.. harap2 baby mia cepat sembuh.. pas tu boleh mama mia jawab tag kita nih.. hehehe

risa said...

terima kasih dengan doa kawan2 ku...
tag ape tu sya??
yang mana nih??akak ni blog2 baru belajo sya..
della..akak sedih tengok mia tak aktif cam selalu
ain..nanti akak jawab from baby mia ye..

Christina Arissa said...

siannya baby mia.
Maknya jangan la sedih.
Baby mia demam sebab nak bertukar bulan kut.
Takder apa-apalah Insya-Allah.
Auntie arissa doakan semoga baby mia cepat sembuh dan terus happy.

Irma Rizal said...

ala ciannya baby mia..
sabar ya kak..
moga2 mia makin sihat..akak cuti lg ya ari ni?
nanti auntie irma tlg doakn baby mia ya..

risa said...

keja ni irma...tadi pagi dah ok sikit..
malam tadi urutkan baby mia...
arissa..baby mia perut dia keras..
sebab terlalu banyak nangis..
lepas di urut banyak angin keluar..dan dia tidor lena..thanks ye korang..

 

Copyright © 2011 Reserved to mY HaPpy FAMiLy®
Design with love by CikBulat