Monday, August 16, 2010

~puding roti and kuih batik~

salam ramadhan kengkawan:)

kali ni hari sabtu aku nak berbuka dengan my mom...
so, my mom for sure lah dah masak kan..aku boring lak hari ni sebab tak keja..
hari sabtu selalu keja tapi bulan posa ni memang dah amik cuti untuk semua sabtu:P

aku nak buat le puding roti memandangkan bulan posa ni roti pon tak laku
daripada expired bek aku buat kuih kan...
dalam pada masa yg sama aku nak buat le gak kek batik, request dari anak2 aku:)

tadaaaaaaaaaaaaaaaaa...ini le kuih2 tu


ni puding roti..crunchy di atas dan very soft le didalam:)
sangat senang le kengkawan nak membuatnye..kai ni aku guna peanut butter ngan kismis
len kali aku nak gune ceklat le plak..hehehe


ni kek batik yg dah laaaaaaaaammmmmmaaaaaa aku tak buat..padahal ini le kuih paling senang
mak aku cakap org bute pon leh buat..hahahaha
tapi cekat dia tu aku letak melampau sebab somi aku tu hantu ceklat..ekekeke


10 org mintak aku reply komen;P:

Myluv-Sylvia said...

sedapnya puding roti. syl tak penah buat. err.. ada resepi tak kak?

risa said...

senang sangat syl sayang..hehehe
amik roti tu carik2 kan dalam seploh helai
masuk dalam blend..peh tu tuang susu cair, gula, butter..blend semua sekali..kalau nak rasa ceklat letak le ceklat kalau nak rasa stroberi letak le..semua tu ikut suka hati kite ler..
peh tu loyang tu letak marjerin and den tuang le bahan2 yg di blend tadi...
carik2 kan sekeping dua roti letak atas tu..peh tu tabur le ape yg syl suke..ceklat chip ke kismis ker...bakar dalam 30menet...siaappp

Rozy said...

alaa kak risa... up laa resepi sekali..

risa said...

rozy..tu dah ade resepi tu..hehehe

Lady of Leisure said...

dua2 pun nampak sedap... huwaaa.... rajin la kak risa..

mazz said...

senang sangat ye puding roti nih..
nanti nak try lah...

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

kak risa,
puding roti tu mmg sedap. fiza dah buat...
nak kek batik tu...lama dah tak buat. nak buat jugaka la....

risa said...

lady..kuih2 ni amik masa yg sekejap je tak sampai setengah jam..sesuai untuk minum petang ni..cubalah yang:)

fizah...kan kan kan sedap kan..mak yg ajar neh:)

kak mazz..nanti dah try post kat sini ye:)

mazz said...

ok risa..nnt akak post..
tapi yg pastinya tak tau bila nak buat..hehehe
semangat berkobar2 tu.

Fara said...

akak up la resepi kek batik tu..dh lupa dh nk wat..dulu penah wat sekali tp keras..huhuu

 

Copyright © 2011 Reserved to mY HaPpy FAMiLy®
Design with love by CikBulat