Saturday, August 14, 2010

~puasa ohh puasa~

salam ramadhan yg mulia:)

dari day one sampai hari ini dak mia setia menemaniku seawal 4 pagi...
menemani dgn rengekan dia lah..kena dukung plak time masak ye..
aku manjakan anak?? tak aihhh..aku memang suka buat camtu..biar derang tengok mama dia ni masak dan pada masa yg sama amik berat kat derang:)
yang aku pelik tu dak mia ni tak pulak tersengguk2 matanya..elok segar bugar je mangun pepagi
mia hai miaaaaaaaaaaaa

tengok le anak dara ni..majuk mintak dukung:)

anak bujang plak...hamboii senang sungguh dia ni suruh bangun
yang best tu..sambil tutup mata..mungkin bukak kecik je ler..terus pegi bilik air wash his face and brush gigi dia...aikkkk..jgn silap ambik cuci muka mama udah..hehehe

anak2 dara??? alalalalala..selagi jam tak tunjuk kol 5 takdelah derang nak mangun..ish ish ish
hangin je kan...sorang bangun yg sorang plak dari start posa langsung tak sahur
bising ayahnye...takut gastrik..so, ape aku buat..pi le naik atas bagi segelas susu;)

baik betul mama ni kan...entah le ye...time posa2 ni rasa2 panas baran aku cam cool down sikit..
berkat bolan posa agaknya...opssss aku belom terlepas bangun sahur ye kengkawan..

ini antara juadah aku pepagi buta masak untuk sahur...hehehehe
aku bg rangkuman je ler sepanjang minggu ni bersahur:)


ikan masin keropok yg sgt tasty datang dari serawak..sedap memang tak masin!


sayur wajib aku untuk tambah susu:)



yang ni permintaan anak bujang nak ikan bilis goreng!



yang ni sayur le untuk dak mia yg sebuk nak makan sahur juge


kari cincai boncai diwaktu pagi;P



kubis panjang antara kegemaran anak dara


yg ni peberet aku..sambal sotong..aku buat sambal tak pedas..so, takdelah sakit perut insyaallah:)



ikan kisi goreng..yg ni pon aku suka makan pepagi le...isi dia sedapkan..makan ngan nasi panas with kicap..wallahhhh:)



1 org mintak aku reply komen;P:

Ija ~ Aliza said...

suke tul tengok post2 ko kat blog nih...he3 dari smalam aku dok mngorek2 gaya mana wat blog...he3 n akhirnye....aku brjaya bukak my blog - http://ijafizal.blogspot.com/....keep in touch risa...tQ 4 evrthng..

 

Copyright © 2011 Reserved to mY HaPpy FAMiLy®
Design with love by CikBulat