Friday, August 20, 2010

~Jumaat yang indah~ 10Ramadhan:)

salam jumaat yang indah...

banyak cerita nak diupdate tapi sangat sibuk dan tak punya kesempatan:)

tp rata2 dok cerita pasal baju raya kuih raya langsir raya raya raya raya
arghhhhhhhhhhh...cuba citer pasal puasa kan bagus..hehehe
puasa cukup ke idak?? puasa seronok ke idak??

last year aku dapat le posa penuh sebab cik p tak mai..yelah mia masih sepenuhnya mengempeng..ekekeke tahun ni dak mia dah pandai minum kat cawan..kurang le ngempeng nye
selalu malam2 je kan...

emmm..tahun ni posa entah cukup ke idak le aku ni kan kan kan..
tak cukup rasanya kot..raye dulu dah neh:)

oklah..meh le aku rangkumkan beberapa masakan yg sempat aku snap masa berbuka posa minggu ni dan lepas...jgn terliur ok..ni masakan biasa2 je..kampung mari ye..
aku ni kalau berbuka memang nak kena jamah nasi ler..menggigil kalau tak makan..
sesi diet mendiet kena tunggu peh raya..erksss raye??? boleh ke?

ok2..meh nengok masakan2 org yg bekerja neh..sambo mana yg ado;)


ini ialah ikan siakap steam ye kengkawan..ada dua ekor tu sebenarnya:)


sambal asam untuk cicah ngan ikan diatas nun


sayur kegemaran ku le neh:)


ini siakap masam manis plus nenas tu..hehehe


yang ni ikan selar masak taucu kegemaran si suami;P


yang ni lemak ketam yg pekat melekat untuk aku ler:)


yang ni pulak sayur yg memang tak pernah miss mesti ada untuk makanan seimbang:)



ni kerapu masak sambal..amik ekor je sebab besor sangat;P

8 org mintak aku reply komen;P:

Christina Arissa said...

mencik... pos gamba makannan sedap sedap.. lapar giler ni tau huwaaaaaaa... pagi tadi tak mam nasik.. nak muntah ler weihhhh kak dengki sungguh daku ngan ikan yang ada nenas itu... warghhhh

Norazrani Maamin said...

sedapnya kak...terliur nengoknya...hiks!!

saya pun kn mkn nasi gak..kalu x,gigil ler..hehee

Farra Dhelina said...

amboi .. kruk krak perut sy kak!!

kak..kasi besar skit pic tu..tak puas nk belek2..hiks

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

kak risaaaaaa.....
saje je tau. fiza baca entry akak time petang tau. peyot lapau yg amat. nengok mknn byk tul dlm entry ni. nyampah ler.... huwaaaaa.....nak buat gak. eh, tak mo la...nak suruh kak risa masak utk fiza....

risa said...

ariss: alalala cian dia ye..nantilah tunggu sebulan dua mesti ok punya..kalau ada yg teringin tu bgtau nanti akak masakkan:)

azra: tulah kan..at least makan sekali sehari pon dah cukup;P

farra: klik je kat gambo tu besau le nanti..saje je ni kan kan kan...ekekeke

fizahhhhhhhhhhhh: akak ni suka menjadi sumber inspirasi..eh inspire ke idak ntah..memandai je kan kan kan...nak suruh akak masak ye..meh e sok raya datang umah ye laling:)

Lady of Leisure said...

rajinnya kak risa.. kerja2 pun masih gigih balik masak.. sedap2 lak tuh esp siakap stim..

risa said...

ala lady..akak masak yg simple2 je yang..itu je lah sempat nak masak..biasa 2 or 3 dishes je..tq ye laling:)

blackroses said...

nampak sedap

 

Copyright © 2011 Reserved to mY HaPpy FAMiLy®
Design with love by CikBulat