Friday, October 29, 2010

~no more food from canteen at my work place~

salam semua...

dah seminggu kantin tak beroperasi...waaaaaaaaaaaa
sangat sedih dan sangat kesian perut ai..
adeh lerrr...nape lah korang ni suka buat onar kat makcik kantin tu
kan dia dah majuk takmo sign new contract..

korang tau tak rutin harian ku yg tersangat sibuk..camne nak buat semua keja??
apetah lagi nak menapau nasi or watever from my house...
aku bangun memang awal..tp kalau nak memanaskan lauk or masak fresh kena bangun cam sahur le gamaknye..eeeemmmmmmmmmmmmm

tapi dalam pada masa yg sama aku hepi le jugak sebab boleh mengurangkan sikit
lemak2 yg semakin bermaharaja lela kat badan aku sama dengan nafsu yg asik nak makan je neh...tp kan..kalau dah biasa makan kena makan gak ler sebab nanti perut aku pedih woooo
kepala pusing takleh nak wat kejaaaaaaaaaaaaaaaa

adeh ler..aku nak membebel le ni gamaknya...makan kat luar boleh tapi keadaan kawasan jalan tempat keja aku ni membataskan..mau2 kalau 4 kali (pegi balik keja, pegi balik kuar lunch) mau2 keta aku boleh tercabut semua skru2...adehhhh
lagi satu makan kat luar mahal ok...korang tengok ni..aku punya lunch yg simple pon dah kena 5.50...mak aihhhhh botak kepala den..huhuhu
meh tengok lauk ape yg aku dapat dengan rega 5hengget neh

e
e
e
e
e
e
e
e
e
e
e


see..ini le dia..ayam rempah, sayur kubis dengan sambal belacan..kalau kat kantin aku baru je 3hengget...takpe ler..semoga rezeki aku mencurah2 le kan..aminnn bismillah ye kengkawan:)


10 org mintak aku reply komen;P:

Christina Arissa said...

mak aih gitu jer rm5 kak? membunuh nama eh..

Lady of Leisure said...

hehe sabor je lah

NeenaAnuar said...

ayam rempah.. yum yummm...

risa said...

ariss: tulah kan kan kan gilo kalau makan luar hari2..chehhh
lady: sabor je le kan:)
hai neena: sedap sama sedap dgn duitnye..ekekeke

.:mama dhia:. said...

ayam rempah yg mahal gaknyer kak..
cube makan telur dadar jer...
hehehe...

Fara said...

salam..kak saya tag akak contest..jwb jgn x jwb..hehehhe

risa said...

hamboi mama dhia
telur dadar je ye...kijam aihhh

ok fara..sat akak terjah..hehehe

ummu said...

salam Risa,wah memang murah kat kantin Risa.
kalau kat tempat saya dalm 4 ringgit kalau lauk macam Risa

ashra said...

hehe.beza gak ek k.risa?harga kantin dan luar.
sabo je la.. =p

risa said...

tulah ummu...rasa2 malas nak makan dah jadinye
susah betullah kan

ashra..memang berbeza sebab kantun takyah sewa dan api and water pon takyah bayar pasal tu bagi murah

 

Copyright © 2011 Reserved to mY HaPpy FAMiLy®
Design with love by CikBulat