Monday, October 18, 2010

~weego bottle~ Good for ur baby:)

salam semua....

aku sangat teruja dengan penemuan baru berkenaan gadget baby ni..terutama botol kanak2 le kan..walaupon mia takdelah bergantung sepenuhnye dgn botol..tapi aku sukalah nak kumpul botol2 ni...dan yg terkini pasal botol menggunakan kaca...yesss kaca
so, bagi pendapat aku yg tak berapa pandai ni lebih baik pakai kaca sebab dia tak mengeluarkan ape2 sisa2 toksik kan nak lebih lanjut meh tengok sini aku ada paste kan kat sini serba sedikit


Because of the recent concern over leaching chemicals in plastic baby bottles, Lifefactory is reintroducing glass baby bottles, but with a new design and safety twist: the bottle is covered with a modern sleeve that will help protect the bottle from breakage and also prevent bumping into other articles in your diaper bag.

The sleeve is free of plastics and is 100% non-toxic. The bottle and the sleeve can be boiled or put in the dishwasher together. The silicone nipple should be hand-washed and is also latex-free and non-toxic. The plastic ring, plug and cap contain no polycarbonates and are food grade, FDA approved and recyclable. The cap and ring should be hand washed only. The sleeve provides a good gripping surface during feeding and also a great tactile experience for your baby.

Lifefactory is proud to give you a choice in using a baby bottle that is bisphenol A, phthalate, PVC and polycarbonate-free - A WeeGo Bottles


so aku ada beli dari dak farra ni bottle weego neh...memang besh arr..thumbs up okehhh
meh tengok mia dengan botol barunya:)
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*




teruja kan...wahhhhh comel tak

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
one more yahhh



masa ni dak mia dah marah dah..mama kacau sehhhhh ekekeke
*
*
*
*
*
*

kali ni dia lari sudahhh...FYI, dalam tu air soya je...mmuuahhhhhh






selamat berweego ye kengkawan;P

7 org mintak aku reply komen;P:

idazs said...

pheeewitttt!!! comel mia dengan botol weego tue. kaca, suka. ada tengok yang chicco, tapi xde cover, takut pecah pulak..
kak, botol ni guna teat yang wide cam avent ke tak?

Lady of Leisure said...

comey botol tu.. birun for boy and pink for girl eh hehe

risa said...

ida...puting dia cam botol biasa..bukan wide punye..sepesen ngan puting pureen dan anakku..
tp kualiti memang sama mcam mam dan avent yang...syiok woo pakai botol neh

lady..hehehe standard lah tu yang...blue for boy pink for girl:)

mazz said...

cantiknya botol dak mia....
ingat nak beli jugaklah utk sara...
berapa harganya ni..

risa said...

kak mazz, dak mia pakai yg medium size rega RM49+5 postage...hehehe sebab dia bukan minum sangat pakai botol..mama dia mengada2;)

Farra Dhelina said...

weeee..slmt berweegooo!!

kak, yg kwn akk tu dh received kan??

risa said...

yeahhhhhhhhhh sangat suke farra..cuma botol ni agak berat kan dear..nanti2 akak nak beli botol panjang pulak ye..oooo kawan akak tu dah dapat dia pon suke:)

 

Copyright © 2011 Reserved to mY HaPpy FAMiLy®
Design with love by CikBulat