Thursday, August 11, 2011

Wahai Wanita hipokrit!! Lihat dalam dirimu!!!

Salam kamis kengkawan!!!

Tajuk baru yg agak panas kan????????? aku tak sempat nak update pasal diri ku. Seyes!! aku memang malas sekarang neh...Isu panas melanda rakan2 maya aku lately...malas nak amik tau tak sedap plak sebab semuanya rata2 kengkawan yg aku sayang...takkan nak buat tak pandang jer??? buat2 buta padahal ALLAH bagi mata dan telinga untuk amik tau kannnnnnnnnnn..

Aku tak paham kengkadang dengan rakan2 PEREMPUAN dialam maya ni!! kenapa perlu ada rasa DENGKI??? kenapa perlu ada PROVOKASI?? kenapa??? manakah mertabat anda sebagai wanita??? kenapa perlu mengungkit??? kenapa??? Susah sangat ke nak sayang menyayang antara satu sama lain? bagi sokongan pada yg memerlukan..

Aku tak kata aku baik dan beriman....sangat2 kerdil dibandingkan dengan mana2 wanita pon...takde pencapaian yg boleh kubanggakan setakat ni melainkan mempunyai anak ramai...TAPI aku akui  perhubungan dalam sesebuah persahabatan tu sangat2 suci sebab ia seperti kain putih yg kite sama2 corakkan...
Aku sedih bila ada antara wanita2 ni sanggup bermusuh hanya kerana perkara kecil!!! orang yg sangat suke memperbesarkan satu2 perkara tu sangat2 JAHIL!! sangat2 BODOH!! kenapa tak cari jalan penyelesaian??

Kenapa perlu mencari musuh sedangkan hidup ini sangat2 singkat untuk bermusuhan!! kalo umur panjang takpe..kalo umur pendek?? agak2 sempat ke kite bermaafan? sempat ke kite cium tangan mereka? YAALLAH sesungguhnya aku memohon padamu agar kau BUKAKAN lah hati kawan ku ini (tetap ku anggap kawan walaupon dia kata aku musuh dia) Adakah sampai dia kena satu pembalasan baru dia nak sedar??? Korang mungkin kata dengar sebelah pihak aku jer....bagi aku plak...aku dah dengar berpuluh2 pihak dan memang satupon tak langsung berpihak padanya!!!

Wahai perempuan yg zahirnya nampak sopan...walau macam mana pon luaran anda ia tetap akan nampak kebusukan nya dari dalam...tembelang mu akan pecah my dear!! Kamu pasti akan dapat balasan..sesungguhnya takkan lama mana kamu menongkat langit...Ye, ini memang SUMPAH aku...dan banyak lagi org lain akan menyumpah kamu!!! cepat2 le kamu bertaubat dear...sesungguhnya doa2 mereka yg inginkan kejatuhan kamu samada kamu sedar atau tidak pasti akan manyusahkan kamu nanti!!

Insaf2lah dibulan ramadhan ni..ALLAH maha melihat..ALLAH maha adil...takkan lamanya kamu berada diatas (itupon kalo kamu rasa kamu kat atas lah) Masih ada masa untuk bertaubat masih ada jalan untuk kamu insaf...SEMOGA ALLAH bukakan pintu hati kamu...tak guna nak provoke org yg dah senyap dah sejuk dengan kamu..sedangkan kamu tak sudah2 nak buat DAJAL...

Aku mintak maaf kalo entri ni ada buat sape2 terasa...sesungguhnya hati sangat2 panas...sepanas gunung berapi...semoga ALLAH ampunkan dosa2 aku hari ini:(


20 org mintak aku reply komen;P:

alexa yussida said...

nape ni kak?sabar ye kak syg:)

zuwaidah said...

waduhhhhh...panas nih...haitttt..jaga diri ya, takut marah2 ni naik lak tekanan darah ibu mengandung nih...apa2 pun ceria ya sis!!!

:: Mrs.Eady :: said...

erks..sabar kak..sayaaam akak! :)

PinKy MoMMa said...

nape ni kakak..very da hot ni?
sape yg berhati busuk ingin bz body hal org tu..kan aman kalau kite jaga hal kite je..tak mo kepochi2..

kakak jgn marah2 ye..jg kesihatan tau..meh peluk meh :)

Fara said...

marah sgt nie kak..sapa la pompuan itu yer..jgn ler mcm nie..ku mohon maaf sekiranya ada buat salah sama ada sengaja atau pon idak..kita sesama insan yg tidak sempurna..nyway slmt berpuasa kak has..

bonda dadif aka akish said...

kakak...marah benor eh....

sapo kak org yg dimaksudkan...

RashAtie said...

aiyakk..baru masuk nak wish pasal pregnancy....

btw, congrats yee....

pape hal pun, sabar byk2...

sYafIk-wAy said...

perempuan mudah bergaduh

aizamia3 said...

kalau rasa ada buat salah mintak maaflah.. tak rugi kalau saling bermaaf-maafan ni..

yana halim said...

uik risa! nape nih? toksah layan pompuan hipokrit cenggitu. buat sakit hati je. take care tauu.....

Tina Othman said...

suka part hidup ini tak lama untuk kita bermusuhan, meh hug & kiss meh, bagi sejuk sikit

JIJI YU said...

akak..tak ruginye akak sabor..tenang dalam mnghadapi situasi ni mmbuatkan die lagi bengang

mizah said...

isk..sabar kak...jgn tensen2..

Aziah said...

haih.. memang ada orang cengginikan kak... kadang dia rasa tak senang bila tengok dia senang... tak tau apa motif dia sebenar..

kemboja said...

marah betul akak sayamm nih.. hehe sabar yer kak.. jaga kesihatan akak tu.. akak pun bkan sihat sangat kan.. take care yer..

mas saari said...

sabar kak!
memang ramai orang yg hipokrit camni!

Lulu Caldina said...

siapa??? siapa??
nasib baik my kakak tak publish nama tau, kalau tak memang malu free...

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

macam ketinggalan je cerita ..psst sapa k.risa..mcm panas je ceritanya..ekekek busybody plak..

Alin Marlini said...

naper ni risa..cer citer..

sueMUNCET said...

hye my follower! saya ada buat contest.. kalau minat sila la join okey!

http://suemuncet.blogspot.com/2011/08/contest-saya-dan-makanan-dari-blog.html

 

Copyright © 2011 Reserved to mY HaPpy FAMiLy®
Design with love by CikBulat