Thursday, August 20, 2009

suspect denggi???????

dapat call dari hubby kata puta punye result darah ada kemungkinan denggi..
huh!!! menakutkan ler...dah le H1N1 belum selesai...
owh ye...aku boikot spital and klinik lately...
ao, bila badan puta mula panas2 aku cuma bagi makan ubat and suruh dia rest..
tapi anak ku ini nak juga kesekolah..bila balik muka dia blur..letih..
then aku mandikan dia ler..bior sejuk..and panas hilang...tapi pagi tadi tengok dia tak aktif macam biasa...
hubby aku tu tak bagi dia pegi sekolah...ape lagi..melalak le dak puta nih..
aku takleh cuti sebab keja melambak...bukan aku tak sayang anak..tapi tahun ni memang aku dah banyak cuti..maklum le ada dak mia kan...priority given to her now
so, lepas check ngan doktor..kena amik blood sample sebab suhu dia 39.5c
adehhhhh mak aihhhh...tingginye nak oiii
tengok dia ok je tak rasa panas sangat...rupe2 tinggi
teringat pulak satu iklan...jangan amik mudah dengan demam...mungkin ia denggi..
dussshhhhhhh...satu kali kat kepala aku..
emmm...aku soh hubby beli ketam...sat lagi aku nak balik..
nak masakkan sup ketam untuk puta jap..
pastu aku kena keja balik...
semoga anakku dibawah lindunganNYA AMINNNNNNN


8 org mintak aku reply komen;P:

fisa said...

ya Allah risa...siannye putra...errmmm tinggi sgt tu suhu die...anything bgtau k...100 plus pun ok gak...

Irma Rizal said...

salam akak..
mudah2an demam puta makin turun la kan..
ma abah irma ada petua nak rawat denggi ni..
akak tumbuk pucuk betik air nye bg puta minum..
tp memang pahit..
moga2 br suspect je la..
kalau kena n platlet darah turun, cepat2 bg pucuk betik tu..
Ya Allah minta dilindungi dr denggi ni..

Lady of Leisure said...

semoga putra cepat sembuh..

sya said...

macam mana putra?
dah ok ke?
ni dah cuti sekolah, boleh lah berehat banyak2..

risa said...

salam kengkawan semua...
terima kasih atas doa kalian yer...
terima kasih banyak2...
putra makin sihat..alhamdulillah...
cume sekarang dia agak lemah sebab banyak makan ubat...tak sempat nak update ape2 sebabkan anak bujang sorang ni...sepanjang2 3hari ni dia makan sup ketam pagi petang siang malam...cume takleh tahan bila dia kata dia nak puasa...huhuhu
thanks irma for your petua yer...

MIEZA said...

moga puta x de pape..insyaallah..

Christina Arissa said...

baru dapat membaca blogmu risa.
Sian dak puta yer.
dah sihat nak posa pulak tu... dasat tul.
gagah macam mama dia.

ummu Masyitah said...

Ya Alla,baiknya Puta...masih lagi nak pose,teharu.moga2 pulih segera.

 

Copyright © 2011 Reserved to mY HaPpy FAMiLy®
Design with love by CikBulat