Thursday, August 13, 2009

dak mok....tucin kesayangan mak

malas tol nak update kat blog neh....hahahaha aku dah janji ngan dak lady of leisure...
dia ni ado dua ekor tucin yg sangat2 tomei and gumuk, arri and molly...tapi kusuka ngan dak molly tu...aku nak tunjuk gak le tucin kesayangan mak aku neh..kalo aku usik..mak aku marah tau...adehhh...lagi sayang tucin dari anak dio yg tomei neh...hahahaha...tapi ntah nape aku dah jatuh cinto gak ngan dak mok nih...masa ni dak mok tengah staring kat baby mia ni....bedehem2 mulut dia tu...ellehhhh..nak lawan sape lagi gumuk le tuh...
tucin ni baru bape bulan je...tapi kuat melantak tau...dia makan sume yg mak aku bagi..tapi paling best kalo mak aku gaul nasi ngan lauk...dia boleh pilih lauk je tu...amboi2..tucin pon dah pandai demand no.....bukan men lagi..
tengok dia punya renungan tu...mengancam sungguh...dak mia dah genggam baju mama dia ni...takut dia ni...tapi sekarang dak mia dah tak takut dah...lagi dia nak kejor tucin tu adelah...tengok ekor tucin ni..spisis ape aku pon bukan tau..tapi dia memang tomeiiii..
and yg lebih penting...dia masih menyusu lagi tau...dia tak nak susu lain...kitorg bancuh susu lain dia terus lari...dia nak bekepit ngan mak dia jugak...adeh lerr...tucin ni

7 org mintak aku reply komen;P:

Lady of Leisure said...

adoi kak risa tima kasih bebanyak sbb buat entri ni.. den suka sangat... hepi bangat...

comeynya tuceng ni...........................
debab.. macam kucing parsi jer kak risa, sbb bulu dia lawa n nampak kembang...

baru beberapa bulan dah besar.. dapat makan nasik gaul dengan lauk memang 'sihat' la.. hehehehhe...

agai, thanks a lot kak risa... :D
den suko..

risa said...

hehehe...dak lady...
den dah berjanji..den kono topati
hahahaha...suke tak..
akak ni tak bape minat tucin..tapi bila nampak dak mok ni terus jatuh chenta plak..
agak2 kalo nampak dak molly and arri mau2 aku geget...huhuhu
u are welcome my dear...
macam tucin parsi ekk...entahle mak dia kawen yg tucin parsi kot...hahahhaha

sya said...

alalala, comel nya si gumuk...
cantik lah warna hitam putih... cam bendera pahang pulak...

kak, umah mertua saya, ada berbelas2 ekor kucing.. :P

Lady of Leisure said...

macam tucen parsi ni kak risa sbb bulu dia lawa...patot la mak kak risa sayang sama tucen ni..
hehe.. kalau kak risa nak tau, dulu lady pun tak brapa minat tuceng, tapi lepas kawin tgk tucen husband (arri n molly),lady terus jatuh chenta sama tucen.. hehehe...

jai.jezz ^.~ said...

salam blogger.. saya new follower di sini.. (*.*)

risa said...

salam..jai
thanks for singgah ye..

huhuhu...sya
kalo dah berbelas tu haru biru le akak jadinye...hehehehe

ladyL..
ntah camne kucen ni leh jd cam kucen parsi lak..ntah maknye kwen dengan kucen mana tah...hahahahah
tapi akak memang terpegun nengok si arri and molly tu..rasa nak geget2 jer

Christina Arissa said...

comel giler...
Den memang suka sangat kucing kaler lembu new zealand ni..
Alahai... comel..
Nanti kalau mu ada balik jumpa dia tulun cubit pipi mok untuk aku yer risa.
comel comel

 

Copyright © 2011 Reserved to mY HaPpy FAMiLy®
Design with love by CikBulat