Thursday, August 6, 2009

kawasan umah mak...

mia dok atas keta atuk...heheheh tinggi tak saye...tu tangan dia kat muka mama..sekarang ni kalo dia pegang muka mesti nak geram2..sampai calar balar muka ku..kengkadang kalo mandi rasa pedih jer..lepas tu baru ingat..dak mia le yg buat...
ni bunga dragon fruit kat umah mak...warne merah...sedap giler...manis yg amat2...kali kedua buah ni..yg bestnye mal tak suke makan...aku le tukang makan...mesti mak tepon...buah tu dah masak...bila nak datang amik..sedapnyeeeeeeeeeeee
pokok limau kasturi ni...sedap kalo buat air...buat hilang kelumumur pun ok gak..memang gemuk giler pokok ni...suke betul petik..makannye idak...heheheh
pelam sedap ni..kategori chekonan...baunye..harummmmmmm..memang best..tunggu masak le nih...nanti aku tukang habiskan..mak tunggu tau..jgn bagi derang petik...
pokok puding mak yg gemokkk
bunga ape nih..tak tau le..tapi memang gemokkkk
yg ni janggut hantu kan...gemuk jugak ni...ada 4 pokok...aku yg bagi benih..mak jaga and siram..lebih lebat dari rambut ku...hahahhaha
mia tengah khusyuk tengeok ape tu yang...ada kucing dok legar2 kat mama dia ni..penakut tul budak ni nampak kucing...suke tul aku sakat...
paling ku suka dengan pokok bunga nih...lupe nak tanya mak pokok ape nih...tapi memang very the beautiful ler...suke..merah menyala and gemuk pule...

sekian...ni aku dok lepak ngan mia kat umah wan mia ler...memang suasana kg yg damai..dan memang penuh ngan pokok2 buahan dan bunga2an...tenang je kat sini...
tapi sekarang dah tak bape best...sebab atuk mia dah takde...uwaaaaaaaaaaaaa




10 org mintak aku reply komen;P:

Annsyifa said...

best duk kat kg..aman tenang je..
tanah pulak luas..apa2 pun buleh tanam...tumbuh dgn subur pulak tu..

best ayat kak risa..semua gemok2! haha!

risa said...

yelah kan ann...tp since ayah dah takde ni..susah gak akak nak lepak2 kat umah ni..
cam sayu je..lagi2 kalo nampak barang2 ayah akak..emmmm

fisa said...

wah!!!segar bugar tanaman umah mk yer..
nie umah mk ker ner..??

risa said...

fisa..
ni umah mak kat seri cheeding...
hehehehe...best kan

suealeen said...

rumah mak kat seri cheeding ke?
saya dulu nyaris nak bermertua orang sana... hehehe

risa said...

hehehe...sue
sape kah gerangan org itu..
adekah aku mengenalinye????
hehehehe

Lady of Leisure said...

kak risa, kat perlis ada mangga harum manis..
sodappp...

risa said...

amboi dak lady ni...
boleh hantar sebakul kat umah cek??????
hehehehe...best woooo

sya said...

kak, bagi no. tepon saya kat mak akak boleh? kalau buah naga masak lagi, boleh la mintak dia call saya pulak.. hahaha

MAMADANISH78 said...

wah..buah naga la...
byk btol buah-buahan kat umah mak kak has ni....

 

Copyright © 2011 Reserved to mY HaPpy FAMiLy®
Design with love by CikBulat