Tuesday, August 4, 2009

masak masak

ini memang masak org malas hehehehe...daging tu dah rebus...so bila nak masak senang..takyah nak tunggu empuk...tumis je lobak and jagung kecik2 tu...air rebusan daging tu jgn buang...buat kuah dia..baru sedap...ni pon kategori campak and masak....
yg ni biasalah kan...telur dadar...dalam tu aku suka taruk macam2...bawang besar tu potong dadu banyak2 sikit...taruk sekali dengan lada merah ke hijau ke...tapi letak lada merah le..kalo hijau ni cam pedau sikit...simple je aku masak...janji masak ye tak...

7 org mintak aku reply komen;P:

wina said...

ala kak risa, setakat mkn berdua je xpelah tp kdg² yg cincai tu jugaklah sedap kn? :-)

risa said...

makan berdua wina oiii..
ni makan berlima wei...huhuhu
adehhh...berobut2 makan tu..hahhaha

Jejari Halus said...

hiii..
so cute page...
bb pun comey2..
makanan yg sedap itu mbuatkan perutku lapar..huhu..

Lady of Leisure said...

ni macam masak paging paprik ni..
sodap nih..

Annsyifa said...

Uhu2..rindu home-cooked meal!
ari sabtu balik kg bonda masak ikan singgang je..tapi makan 3 pinggan..

ala..kak risa bila nak kirim kat ann sket...?
sedapnya..

sya said...

salam kak,
daging tu nampak macam kedai masak la kak..
boleh bukak kedai nih.. :P

kalau telur dadar tu, kadang2 masukkan kicap.. sedap jugak.. :D

risa said...

ha'ah le sya..
cam beli je kan..actually, lebihan carrot untuk buat bubur mia tu..hehehe
akak suke main campak2 ni..kalo resepi yg susah2 tu mintak ampun le...
tak macam dak ladi L tu bukan main rajin memasak lagi...untuk cik somi dia...

ann..bila nak datang umah..cakap nak makan ape..nanti akak tolong masak..maklumle org dah ada isi ni..mesti nak makan macam2 kan..hehehe...

jejarihalus...thanks ye sudi follow kite..kite dah follow awak gak..

 

Copyright © 2011 Reserved to mY HaPpy FAMiLy®
Design with love by CikBulat