Friday, January 22, 2010

Aksi Mia lagi;-)

salam semua...
ada anak kecik memang hari2 rasa seronok..ada je menda baru yg dia nak buat dan tunjukkan...
macam si mia ni..yelah , blog ni pun aku create sebab kan mia lah...macam ada inspirasi sejak dia dok dalam perot lagi..dulu2 mama dia ni tak bape nak explore tentang dunia IT neh..sebuk memanjang..dengan urusan keluarga..anak2..belajar lagi, kewangan yg tak stabil, takde rumah dan macam2 lagi lah... dan blog yang aku create ni just santai2 saje..takde banyak ilmu2 yg korang boleh amik..sekadar untuk cuci mata dan bersuka2..hehehe boleh gitu???
entah le lately memang macam2 menda yg aku tak ter nak update..mungkin sebab facebook atau sebab pc kat opis aku yg dah season tu... aku banyak masa kat opis kan, so, anything yg nak update memang kena tunggu dok kat opis je ler...
kat rumah nanti tak terlayan anak2 dan suami pulak...
ok lah.. jom kite layan budak kecik nama MIA neh...



ni mia punya push car..ekceli dia dah pakai since umur dia 9 bulan..ingat dia memang dah kuat le..mana taknye umur 7 bulan dah pandai berdiri dah merambat org jawa kata..so, belikan dia push car untuk merangsang perkembangan perjalanan kaki dia..hehehe



mia dapat giant book pillow dari haza, puas pegi cari menan dia kat merata tempat..asik2 dia pegang bear jugak...aku cari barang menan kat online je ler senang...memang soft sangat buku neh...suka tol si mia sampai terbaring2 atas pillow tu...hehehe..mia..mia



ha.... ni dia laptop untuk sikecik neh...suka betul dia dengan laptop tu..mana taknye menda tu kuarkan suara..suruh dia spell word, huruf dan macam2 lagi..ada game, music le bagai...tapi tu ler..takleh kasi lelama kat budak sorang neh..abih jahanam dia hentakkan, sebab bila senyap je menda tu dia marah le sangat...


yang ni kumbang berlampu..memang eksited tol bila dapat neh...bila tarik je and lepaskan..laju le kumbang tu lari..siap ada lampu lip lap2..hehehe mia mia...banyak aktiviti budak neh...

4 org mintak aku reply komen;P:

wina said...

ade orang tu dah rajinlah update blog..hehe bagus bagus!

bukan ape, rindu nk tgk mia :-)

macam² ye toys bebudak zaman sekarang kak ris? wina pun tgh pikir nak belikan kira push car tu sbb dia x reti duduk diam sekarang

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

memang seronok merakam aksi anak kecil, kan kak risa. mia...oh mia....comel sungguh aksimu...kiss mia utk saya yer...hehe

sya said...

bila lagi nak dapat jumpa mia yang comel nih..

fiezaradzi said...

wah.. kecik2 lagi dah terer main laptop.. sama la dgn puteri kecik saya..

 

Copyright © 2011 Reserved to mY HaPpy FAMiLy®
Design with love by CikBulat