Saturday, August 11, 2012

4 tahun tanpanya... :(


Salam Ramadhan pada semua bloggers...

Dah lama tak menulis kan...tetiba pagi ni rasa sayu...rasa rindu menjelma...rasa sebak mengenangkan yang tersayang...

4 tahun telah berlalu disaat kau pergi meninggalkan kami
4 tahun tanpa mu disisi kami yg disayangi
4 tahun tanpa mendengar bebelan mu
4 tahun tanpa ada nasihat dan tunjuk ajar darimu

Yaallah...jika diberikan peluang..ingin sekali ku bertemu dengannya walaupun hanya dalam mimpi
mimpi??? ya, mimpi...dia tidak langsung hadir sekali pon dalam mimpi
ape maksudnye? adakah cukup bekalan mu? adakah cukup makan pakai mu disana..

Owh air mata semakin laju...semakin meronta2 jiwa ini...
AYAH....ye, tiada lagi panggilan untuk insan bergelar ayah...TIADA walaupon hanya sekadar nama...tapi amat bermakna bagi ku dan adik2...emmmm, ayah insan teristimewa..hanya mereka yg menghargai kehadiran seorang ayah tau bagaimana penting dan berharganya insan ini..

Aku? hanya anak yg kehilangan ayah seusia 32tahun...ye sangat lama bukan? tapi terbalas kah jasa ku pada dia yg bergelar ayah? TIDAK...langsung tiada...aku tak berpeluang menyuapkan makanan kemulut nye...aku tak berpeluang memeluknya...tak berpeluang untuk mencium pipi, dahi apetah lagi tangan kasarnya...

YAALLAH...sesungguhnya KAU maha penyayang...KAU menyayangi hamba2mu yg beriman kepadaMU... semoga KAU cucurilah rahmat keatas rohnye...KAU tempatkan lah dia dikalangan org2 yg beriman...aminnnnn

AYAH....semoga berjumpa lagi dilain nota...sesungguhnya aku sangat2 merinduimu ayah...sangat2 ingin mendengar bebelan mu sangat2 ingin memelukmu sangat2 ingin mencium pipimu....apekan daya, ALLAH sangat menyayangi mu lebih dari kami sekeluarga...

AYAH...nasihatmu tersimpan kemas dalam hati tersemat mati dalam jiwa...damailah ayah disana bersama penciptamu...

LOVE ayah!! will miss you till the end..

ALFATIHAH
Hj. Sernusi B. Maonshah
11hb November 2008




5 org mintak aku reply komen;P:

Ummiakid @ lily said...

Salam Risa,
Selamat berpuasa dan selamat hari raya...
Akak punye fb lama kena hack so akak dh create akaun baru. Tak remove sesape dehhh...cuma x dpt nak add if x dpt nak search nama..

risa said...

yeayyy...kak lily ada komen...
weehuuuuuuuuu akak makai fb ape eh...sat saye add ye...

Ismi Iman said...

alfatihah dri iman

smge arwah ayah dicucuri rahmat

akk yakinlah bhwa sbnrnyer ayah sdg perhati n jaga akk dri jauh je

trust ALLAH

aizamia3 said...

oh.. rindu kat akak sayam sorang ni.. baby camane.. ? semua sihat..?

begitulah kak.. yang hidup pasti akan pergi.. doakanlah yang terbaik untuk arwah..

bersama kak Es said...

sedihnyaa..tak pe. Allah lebih sayangkan ayah Risa.

Tetiba rindu kat abah

 

Copyright © 2011 Reserved to mY HaPpy FAMiLy®
Design with love by CikBulat