Sunday, January 30, 2011

~entri per1 cerita basi~~cuti2 malaysia kami akhir tahun 26-30/12/10~

assalamualaikummm...

kena hapdet gak le walau dah basi..
sebab aku dah buat sticky mode untuk entri2 ni ye
alahai...banyak yg aku nak hapdet tapi malas nye cam perempuan ape ntah
nak tulis ke nak update gambo je eh
hehehe
nanti korang kata aku melepaskan batuk ditangga kannnn
wohoooooooooooo nak menengok blog2 kengkawan jugak lepas neh
tungguuuuuuuuuuuuuuu

so, aku nak cerita cuti akhir tahun kitorang ke taiping bukit merah lake town resort..ini kali ke 3 kitorg ke sanalah..bebudak yg pilih nak kesana..
hehehe memula 4hari 3malam je..sekali ada cuti bola tu kitorg sambung lagi sehari
kat taiping dapat jumpa dengan dua rakan cyber..kak mazz dan atun...memang syiok le kak mazz sanggup menempah makanan yg sedap nasi hujan panas dan lauk pauk...dak atun plak membelanja kitorg mee udang banjir yg memang melatopssss...so, layan gambau lah ye:)


kakak ain dan mia


sesi membuli dak mia


mama take part plak..pstt: cincin berlian dari hubby tu..wow weeee


pi zoo taiping at 2nd day


suka mie menengok singa tu tengah mengaum


dak mia sangat takut menatang neh


2 generation:P


jumpa kak mazz kat sini..cun kan kak mazz..hehehe


nasi hujan panas yg kak mazz tempah untuk kitorang..sedap!


lauk pauk yg disertakan bersama2 nasi tadi..kenyang tau kak..siap tapau tu mam dalam hotel


sesi begambau ngan kak mazz dan dak atun..thanks atun ye


3rd at kuala sepetang makan mee udang banjir!! woww weeeee memang terbaekkkkk


ada dua versi sebenarnya..satu udang laut satu udang kolam..semangkuk udang laut 10..udang kolam semangkuk 12hengget (thanks atun sebab banje kami ye)


4th day at blmr..masuk semua tempat termasuk pulau org utan


kiri kanan kiri kanan


mia dah mula penat:)


wah wah wa..bestnye ye mia


antara anak org utan yg dibela disini


my other half..lap u


anak dara yg sentiasa berangan


tengok dak yg makai hud tu..selamba je dia kan


kami dah nak pulang


sempat singgah pulau lumut dan pangkor


pulau lumut

sekian le versi percutian kami..terima kasih pada kak mazz dan atun sebab sudi menjadi tourist guide kami..tak sia2 ada kawan ditempat yg berasingan neh..lain kali kite jumpa lagi eh..wassalammmmmmm



5 org mintak aku reply komen;P:

Farra Dhelina said...

best nya jalan2..seronok la kan...

Mama Syadiyah said...

Wah wah wah.. bestnyerrr kooo. Erk.. by the way.. bape hengget masuk Bukit Merah Lake Town tu.. citer sekali kan best.. maleh daku nak tanya abang google.. wekekeke.

risa said...

farra..jenjalan ni memang wajib kan..kalau idak bosannye lah..hehehe somi akak pon memang kaki berjalan neh

ifah..adoyaii aku bab2 entrance ni lupa lah weh..kena tanya asben lah gamaknya..cuma yg aku ingat dia ikut pakej..dalam tu ada eco park, pulau org utan, waterpark, cyclist, dengan kabel car...kalau amik satu2 rugi..amik semua sekali sebab dia value sampai 3hari:)

Bonda Mawar said...

mak aih..mee udang tu...terliur tengok!!!

NeenaAnuar said...

wow! night safari & mee udang.. bestt! seronok tengok percutian akak nie! ;D

 

Copyright © 2011 Reserved to mY HaPpy FAMiLy®
Design with love by CikBulat