Friday, July 23, 2010

~mabuk cendawan??!!?~

Salam jumaat all my frensssssssss

nape ek boleh mabok cendawan..cam lagu kristal plak..ekekeke



ni le rupe cendawan yg memang dah sumpah aku..erkksss???
aku langsung takleh makan cendawan ni walaupon satu pc
nak jadi citer semalam aku beli sayur..tak makan nasi so, aku amik dua jenis sayur
aku tak sangka dalam tu ada cendawan sebab memang mereka tu dah hancur2..
tp tekak aku boleh rasa..aku makan gak sikit konon2 sayang sebab dah beli
start kol 3 kepala aku dah lain macam dah...adehhhhhhhhhhh
tak boleh tahan perut rasa lain macam...cari2 gula2 takde, minyak angin takde
alamak!!!! no choice..terpaksa aku vomit dalam toilet...
uwaaaaaaaaaaaaaaaaa....vomit again and again...dah macam org pregnant plak
adeh lerrr...aku mabuk cendawan le...seyes tau..org dok senyum2 plak:))
hahahaha...teruk kan...punya lah aku suka makan semua makanan boleh pulak cendawan ni memang tekak and perut aku reject gilerrrrrrrrrrrr:(

alhamdulillah sempat aku bertahan sampai rumah...masa drive bawa anak2..si putra pelik je, mama...mama...nape mama diam je ni...uikkk don say anything...shhhhh mama not well:(
sampai rumah...lari toilet first..then aku baring...
somi dah tau dah...nape yang..mesti makan cendawan kan kan kan
huhuhu...aku senyum je..dia amik minyak angin and ubat
aku memang ada standby ubat sebab dah selalu kena...ekekekeke
dak mia pelik je..abg putra picit pale mama dak mia cubit pipi mama plaks..adehhhh
isya' baru aku bgn dari tidur..terus laparrrrrrrrr gilerrrr...aku lahap roti gardenia ngan kaya sampai 6 keping plus milo lagik....lapo ler..opssss diet ilang sat sudaaaaaaa...

hari ni aku segar bugar seperti biasa...rasa fresh...rasa perut pon kempis..
so, pepagi dah bekpes kuih lapis and sandwich wit air kosong...alhamdulillah..kenyang:)


7 org mintak aku reply komen;P:

Farra Dhelina said...

alahai..sian nya kat akk..smpai blh muntah2? mmg alergi sgt kan??? lain kali kena hati2 ;)

norlailisalleh said...

Salam qaseh jelita,
Akak suka makan cendawan tapi tak boleh banyak2 juga sebab cendawan ni boleh menyebabkan keracunan kalau ambil banyak2..tapi tak sampai la mabuk macam qaseh jelita...hehe

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

ke mia nak dpt adik lak? hehe

Lady of Leisure said...

la kesiannya kak risa... ada yer mabuk cendawan hehehe

risa said...

tulah farra..apelah akak neh
dah memang takleh nak makan tp degil haisshhhh

kak laili..
saye dulu pon leh je makan cendawan neh..tp semenjak saye makan terlalu byk and keracunan tu yg saye memang langsung takleh makan walaupun satu helai

fizah sayang..
kalau mia nak dapat adik akak rela je lah mabuk sebab mabuk nak dapat baby ni indah..erkks..

lady cayang..pelik kan cendawan pon leh mabuk apelah hilang sudah title good eater to me:)

Myluv-Sylvia said...

hi kak.
kesiannya.. syl pun pernah mabuk cendawan masa final year study dulu. mabuk muntah yg berbuih2. sungguh seksa. syl minum 100plus utk kembalikan tenaga. since dari tu, syl tak berani sentuh cendawan.

risa said...

tulah syl..terukkan rasanya mabuk cendawan neh..adehhh kalau mabuk ada isi takpelah kan..
akak bukan tak cuba...sibuk org kata sedp..tp mmg otak dah set kot..kalau makan mesti mabukk..adehhh

 

Copyright © 2011 Reserved to mY HaPpy FAMiLy®
Design with love by CikBulat