Monday, July 19, 2010

~kerajinan dihujung minggu~

salam kengkawan yg masih sudi menjenguk blog ku ini...
hari ahad lepas...aku sangat rajin..pagi2 dah bangun kemas umah
aku seronok sebab tanah sebelah umah yg sekangkang kera tu dah licin dibersihkan somi ku..
baru lapang kepala otak dan mata..menengok tanah itu dah tiada lalang setinggi manusia..
ekekekeke..teruk benau, sampai benggali tukang potong umput kata.."abg..ini rumah awak sewa kah..baru pindah kah" hahahaha adoiii ini umah sendiri tau..pindah udah masuk 3thn maaaaa:))

oleh kerana rajin sangat..so aku buat 3 dishes untuk makan tengahari..
pepagi dah buat jompot2 kosong makan ngan kari sardin..(tak sempat snap arr)
tengahari aku masak chilly crab dengan ikan selar kuning masak asam dan of course sambal belacan...
lupa plak nak snap ulaman2...
malam2 plak aku sempat buat kek kukus...resepi by suealeen...terima kasih ye sue:)


ketam ni memang peberet kitorg sekeluarga
memang sangat fresh sampai malas nak siang kaki2 tu:)


yg ni kegemaran anak no2 aku ler..
dia makan sampai banjir...slurppp slurrp dia hirup kuah:)


yg ni plak sambal belacan stail aku
aku suka letak bawang banyak2 sebab sedappp


yg ni kek kukus buat malam tadi..
rupe dia tak cantik sebab aku lupa nak cover penutup tu..
sue kata kena cover baru le surface dia cantik
takpe arrr...pes time buat neh..tengok le tangan dak mia yg comel tu
tak sabau dia nak makan..ish ish ish
walaupon ghupe tak cantik..tapi dia punya taste..ehem2..boleh lah:)

4 org mintak aku reply komen;P:

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

hamboi...rajinnya masak akak ku ini. kek kukus tu, nak resepi, boleh? resepi kak sue yer...

risa said...

fizah...
akak cilok resepi dak sue
senang sangat aihhh
kerah tenaga bebudak je
cubalah:)

Farra Dhelina said...

alahai ketam tu!!!

alexa yussida said...

nak ketammmmmmmmm!!!

 

Copyright © 2011 Reserved to mY HaPpy FAMiLy®
Design with love by CikBulat