Monday, October 26, 2009

mia kena ulser!!!???!!

salam kepada sume kengkawan...dah lama tak update blog sebab rasa2 citer takde yg menarik..
ada anak kecik semuanya kisah anak kecil..sibibir mongel ni..
tapi lately baby mia tak berape sihat...dan akhirnya hari ni baby mia kena ulser yg teruk
YAALLAH...terasa kecuaian ku dah melampaui batas... I thought coz of her new teeth..
lupa nak bagitau kengkawan.. baby mia dah ada gigi!!!
sekali dua kuar..sebab tu dia tak berasa selesa...memang tak sangka ulser tu akan tambah teruk
doktor kata hygene...atau sakit kuku dan mulut..
masyaALLAH...takut aku dengar...tapi bila cek suhu baby mia tak demam..plus takde menda2 melepuh kat serata badan or kaki dia..
lega sikit aku..tapi still takleh terima bila bibir dia berdarah...


ni masa dia bangun pagi tadi...sebab dia nangis and buka mulut besar2 so, ulser tu merekah tu pasal kuar darah...masa ni memang dengan mama dia sekali ikut nangis..sebab cara dia nangis tu memang cam dia nak bagitau sakit yg amat sangat...
masa ni dia tak nak langsung kite pujuk...mama cakap jangan nangis nanti ulser tu pecah...nanti berdarah lagi...actually dia nak mimik..maybe haus..tapi sebab sakit..tu pasal dia nangis... uwaaaaaaaaaaaa..

ni snap lepas dia makan ubat and sapu gloss kat bibir tu...nampak bekas2 merah tu kan..sebenarnya darah, tapi takut nak lap..takut dia sakit...uwaaaaaaaaaa
mama kesian ngan anak mama...nape leh jadi camneh...kenapa? whyyyy...nape kena kat mia..nape tak kena kat mama...alahai...
YA ALLAH...berilah kesihatan kepada anakku ini...sesunggunya hanya KAU maha mengetahui...semoga anak mama jadi anak yg sihat dan kuat..AMINNN

10 org mintak aku reply komen;P:

mamazana said...

Aduh... sakitnya kena ulser. Org tua kalau kena ulser pun bole dmm inikan baby mia...

Semoga baby mia cepat2 sembuh ye...

MIEZA said...

Alahai...tengok pun dah tahu cemana sakitnya...aduhh...kalau jadi kat kita pun boleh nagis jadinya bila makan atau minum, walaupun hanya ada satu atau dua je dalam mulut..
Semoga Baby Mia cepat sembuh...autie mieza doakan yang kesihatan yang terbaik buat anak kecil ini...Amin..

fisa said...

waaaaaaaaaaaaaa....risa nk nangis sama...sedey arr risa...dh trbyg2 d pkiran nie dak mia nangis kesakitan...

nuyue said...

aduuuhhhhhh...
sedihnyer tgk pic baby mia
xsggup nak tgk
semoga baby biar cepat sembuh yer sayaaanggg

rose said...

salam singgah

Ya Allah..siannya..
last week my rafiq kena ulser gak..tapi sebijik je..tu pun sy dah nangis tgk dia merengek2 sbb sakit..

if jadi cam anak u ni..tataula ape perasaan saya..

hope ur mia will be okay...

Lady of Leisure said...

kak risa banyakkan sabar ok, i know how u feel.. :(
sbg ibu kalau leh kita nak amik kesakitan anak kita n letak pada badan kita sdiri kan..
lady dok semoga baby mia cepat sembuh..

fiezaradzi said...

tul tu kak risa.. baby saya pun kena gak hari tu, tapi xteruk cam baby mia la.. nmpak putih2, mase tu gigi de nak tumbuh gak..huhu.. cian baby lau camtu..baby mia, cepat sembuh ye...

risa said...

thanks ye kengkawannnnnnnnnnnn...
hati ku sedikit terubat...cume sekarang dah tau kenapa jadi cenggitu..sebab saye suke makan pedasss!!!!!!! so, from now onwards saye akan stop immediately makan pedas...only coz of my baby...
mamazana, mieza, fisa, rose, ladyL, fieza
sangat2 kuhargai kalian semua..mmuuaaahhh from mulut mongel..baby mia

Christina Arissa said...

Baby mia, semoga cepat sembuh. Minum air masak banyak-banyak. Tak boleh pakai botol gunalah picagari atau sudu yer.. Semoga baby mia akan montel kembali.. Amin

risa said...

terima kasih bebanyak ye ariss..mmuaaaahhh

 

Copyright © 2011 Reserved to mY HaPpy FAMiLy®
Design with love by CikBulat