Thursday, September 25, 2014

Resepi terung udang berlada


Salam all readers...

Hari ni nak share resepi mcm kat atas nun..
Senang giler dan sangat sodapp... errr kat tekak aku ler..

Bahan bahan :
Terung dlm 5-6btg yg kiut miut
Belah dua then goreng and ketepikan
Cili kisar
Bawang merah 4bijik
Bawang putih 6bijik
Tumbuk bawang merah and putih then tumis..masukkan cili kisar dua senduk..
Dah agak2 kering masukkan udang tadik...
Dah masak udang tu perasakan ngan gula dan garam dan serbuk perasa kalo nak ler
Buh asam keping sekeping and udang kering yg ditumbuk..
Last sekali masukkan terung yg dah digoreng tu and angkat.. lambat2 kang terung lembik...
Last sekali korang letak le bawang besau potong bular2 gitu... heee simple je resepi ni..and very delicoius :)

Sekiannn


Hensem kannn... ekekeke

3 org mintak aku reply komen;P:

aizamia3 said...

Cantik gak resepi ni..
Udang dimakan oleh anak2.. terung dimakan oleh saya.. ekekeke.. ;)
Jadi selamat tak payah masak dua lauk berasingan.. gabungkan keduanya menjadi satu resepi yang sedap.. ;)

Tina Othman said...

Peberet ni kak, org kata serap minyak lah apalah tak peduli haha sb suka gila masak mcm ni

AMIIZAA said...

sedapppp:)

 

Copyright © 2011 Reserved to mY HaPpy FAMiLy®
Design with love by CikBulat