Saturday, December 21, 2013

Majlis berkhatan Raid Mifzal part 1 (sambal kering)


Salam all my dearies....


heeee...hari ni seharian merewang kat rumah jiran satu jalan tempat aku ni
adehhhh ginilah kalo dok kampung...semua pon kena bergotong royong tau tauuu...

hari tu majlis kami derang dah bersusah payah kan kan...kali ni kami somi isteri amik turn pulak
erksss bukan nak update pasal rewang kat rumah org...ni nak cerita pasal part by part pasal kenduri anak bujang aku hari tu....3hari sebelum hari kejadian..kami ada buat sambal kering...kata mak sambal kering ni macam penyelemat ketika makanan habis gitu...dia tak basi...bahan2 dia tu ada tempe, kepek ubi, kacang tanah yg digoreng dengan ikan bilis...semua nye di goreng kering....then derang buat sambal digaul dengan semua bahan2 kering tadi

sebenarnya ramai tau pasal sambal ni..biasa kite buat untuk bekal anak2 pi asrama ke atau yg pi jenjalan ke tempat yg susah nak cari makanan halal ke...gitulah..sebab sambal ni makan dengan nasi panas2 pon dah sedappppp.... heeee moh tengok gamboooo

ni ikan bilis lepas dibasuh...hohoho 

bahan2 yg digoreng dah digaul dengan sambal satu kawah ni tauuuuu 

tadaaaaaaaaa dah siap...ada lebih kurang 10talam...satu talam kami punyaaaa.....ngeh2



Wednesday, December 18, 2013

Majlis Berkhatan Raid Mifzal 30hb Nov - 1hb Dec


Salam all my dearies...

terima kasih terima kasihhhh pada yg sudi jenguk2 balik blo hakak ni yer...sayang korang banyak2..

ada sikit kekuatan nak ngupdate...tapi tak tau lah lama mana ni...nanti ada masa hakak jenguk balik blog korang tau tauuuu...yg pasti hakak memang rindu uollss....walopon hanya bersembang dalam komen blog tapi macam kawan lama2 jer...ok nangis lah kononnn...

Aku nak cerita big DAY untuk anak bujang aku yg berumur 11 thn tu...heee nape dah 11thn baru sunat???
entah lah ye....aku rasa big day bagi dia tu macam memorable kot...nak semua org ingat..lagi2 aku bangga dia khatam alquran... ekceli dia dah khatam tahun lepas tapi baru tahun ni aku buat sebab macam2 hal lah haiii...dengan pindah randah...kes abandon projek yg tak habis2 tu...alahai ALLAH maha hebat...perancangan DIA hanya DIA yg tahu...

ok..banyak persiapan yg dibuat seminggu sebelum majlis tu....aku dah dok kg ni memang kena ikut stail kg hokehhh...ikutkan kena kenduri 3hari 3malam....jumaat kenduri..sabtu khatam al quran..ahad sambut tetamu..gitu...tapi tulah..sebab kan ada hal...so, kenduri kena buat lah awal ye...

ok2 takmo cerita banyak2..mailah tengok gambo macam biasa ye...camerawomen aku  amik dari aizara photographer...pelamin dari nadia nedhenna ke ape...nanti aku share fb derang eh eh...

BIG THANKS pada mak mertua dan nenek aku yg bertungkus lumus membantu dari awal majlis sampai akhiran...suke sangat dapat mil yg sporting giler aihhh...ko gile aku sorang nak buat semua...memang mati tegak le gamak eh eh....ngeeee semoga Allah lindungi mereka berdua dan panjang kan umur semoga aku dapat balas jasa mereka nanti :( tetiba tacing ko...ngeeee

sebenarnya aku terkilan gak sebab ada or2 yg aku sangat2 harap dapat datang...tapi takde pon muncul...munkin takde rezeki aku kat situ...takpelah...pada semua yg hadir aku ucapkan terima kasih banyak2...moga hubungan silaturrahim tak terhenti disini...moga ALLAH berkati kamu semua...aminnn


 dua org RAID yg aku sayang RAID MIFZAL dan RAID ZACKRY 

 banner tempah dari ariss

 kumpulan marhaban dari mak mertua...best derang ni...alhamdulillah

 adik beradik sebelah aku...heee

 ipar sebelah somi...


 the gift...ada warne pink dan goodies untuk bebudak jugak benonye...hehehe

 tuan tanah kedaung...hahahaha

 sebak tau tauuuu...anak bujang dah bujangggg uhukkk

 3org anak dara ku yg manis2...moga ALLAH pelihara kamu selalu ye anak2

 inilah my mom tersayang....sama tak lesung pipit...ngeh3

 ini adik nenek kami...sangat baik dan rajin...love her so munchiessss!!!

 simpple pelamin dari nadia nadhenna 

my adik pompuan...yg tengah tu still available...wink winkkkk

nanti2 aku sambung lagi lah eh...persiapan sebelum tu...aduhhh nantuk lah pulakkkkk
salammmmmmmm


Monday, December 16, 2013

Jenjalan ke Lost World of Tambun



Salam all my dearies....

Kannnn aku dah mula meroyan nak menulis namanye...habislah
kalo dah mengadap blog memang tak buat keroje lah gamaknye wehhhh
entah pape lah aku neh

rasa2 nye sebab aku mula malas lepas pregnantkan zack lah kot...memng malas nak mengadap komputer ke laptop ke...haihhh padahal banyak benda aku nak tulis... OK STOP!!

panjang sangat mukaddimah....ekekeke
ok kali ni entri pasai cuti2 mesia...tapi memang gambo non hado lah kalo dah dak zack dok begayut je ngan aku bila masa nye aku nak amik gambo...laki aku pulak pantang tengok aku pegang tepon sambik pegang zack...jeling membunuh gitu...hahahahaha

aku rasa dah banyak improve lah tempat ni...ni kali ke3 kami pi sini...hehehe almaklumlah bawak anak2 bercuti memang tempat2 gini je lah target kami...

Kami sewa hotel kat RITZ GARDEN IPOH...memang best hotel ni...nampak cikai je dari luar..sekali masuk hamekkkk... ada kolam tertutup berbumbung lagik..boleh bantai swim sampai 10pm yeowww...hehehe

sukelah bebudak dapat berenang puas2 sampai pukul 10malam gitu...tempat makan banyak lah yg best...tapi macam biasa tak dapek aku nak snap...gara2 si zack ni...grrrr paling best restoram nasi lemak ayam kampung dia memang terbaekkkk ada makanan eksotik lagi youuuuu :)

moh lah tengok gambo ye....

 belut ni ada kat restoran nasi lemak ayam kg kat ipoh tu....nak try hari kedua sekali tutup daaaaa










 

Copyright © 2011 Reserved to mY HaPpy FAMiLy®
Design with love by CikBulat